DVD média

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

sonoluca píše:v maďarsku se objevily padělky verbatimů :( http://www.cdgrab.hu/_cikk/hamis_verbatim/index.html

to bathory: bylo by možný u těch médií, speciálně pak u verbatimů, psát, kde jsou vyrobený? dík.
Je zajímavý, že to byly osmirychlostní Verbatimy, které je čím dál těžší sehnat. Ve svém okolí vidím samé printable (fuj) nebo 12x, 16x. Dobré osmičky aby pohledal.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Myslim ze uz to vertim s tema printable mediama prehani, radeji mohl nabizet jeste 8x nez 8x a 16x printable SUXX :x
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

kaspel: 8x maj skoro všude (na e-shopech), v dnešní době většinou "made in india"
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

sonoluca píše:v maďarsku se objevily padělky verbatimů :( http://www.cdgrab.hu/_cikk/hamis_verbatim/index.html

to bathory: bylo by možný u těch médií, speciálně pak u verbatimů, psát, kde jsou vyrobený? dík.
Určitě to tak bude, ale tyhle byly testovaný před několika měsíci a to mě tenkrát nenapadlo to tam psát, takže už je to nedohledatelný. Jinak odteď (od soboty) budou vycházet kompletní testy se všema informacema a to pravidelně. A bude jich opravdu hodně! :)
Bathory
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

tak paráda :D
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Jen jeden BFU dotaz, mam mechaniku LG GSA-4081B a dosli mi DVD media, dival jsem se po obchodech a vsude jen same 16x media. Mechanika umi 8x/4x+ a 4x/2,4x- . Dotaz: budou v mechanice spolehlive fungovat i media na obalu oznacena "For use in 16x DVD drives"? Diky :wink:
Btw. Jaky mate nazor na media DVD+R Taiyo Yuden, ktere se daj sehnat v Praze ve specializovanym obchode Emgeton ? Par jsem si jich koupil, nemely zadny potisk a proti Verbatimum vypadali docela neduveryhodne, vsude se ale o nich pise jako o "the best of", tak nevim :?: .
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Se 16x médiema by jsi neměl mít problém a pokud ano, tak to spraví update firmware. Jen mi neříkej, že nejdou sehnat 8x média, okolo mě jich je všude plno, nebo se koukni na netu po obchodech. Mají i 4x média. Nedávno jsem bral spoutu placek na testy a osmičky měli normálně, viz. odkaz na předchozí straně.
Bathory
anacid
Nováček
Nováček

Příspěvek od anacid »

Nevíte o nějakých testech DVD +/-RW médií? Našel jsem jen dva testy a to je málo:

DYSAN +RW 4X
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2003070108

VERBATIM -RW4X (test 50 přepisů)
http://www.optical-storage-service.com/ ... 2005091602
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Palim na TDK, Verbatim obcas TRAXDATA a zatial no problem.

Inak nekupujte DVD-R PRINCO usetrite si kopu starosti a nervy.
Do ruk sa mi dostalo asi 6ks a vysledky boli hrozne. (kazde palene v inej mechanike).
Myslim ze toto snad netreba komentovat :-D ....test nedokoncil zstavil sa pri 90%
ostatne vykazovali podobne vysledky najlepsie skore bolo len 41.

http://forum.pctuning.cz/gallery/albums ... apture.jpg
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Po přečtení článku na CDR.cz "Některá DVD média i nyní ztrácejí data" z 8.2. jsem docela znejistěl a po přečtení diskuze k tomuto článku jsem se přímo zděsil.
Jaké máte zkušenosti s trvanlivostí dat na médiích Verbatim, TDK, Imation..., prostě na lepších ? Je jasné, že od noName DVD nelze nic čekat, ale v té diskuzi je hodně lidí co mají problém po 1 roce i se značkovými médii.
Tak co Vy, jaké máte zkušenosti - zkuste si DVD po roce a více projet K-Probe apod. a dejte vědět.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Nedalo mi to, tak jsem namátkově projel dvd penály :)

Naštestí všechny média dle subjektivního dojmu při přehrávání (filmy, hudba, data) jsou ok. KProbe jsem nejak nepobral, takže konkrétní výsledky nemám.

Zatím vše od 07/2004 drží. Mám jen Verbatimy 4x/8x (Pearl White, Data Life Plus), Traxdata 4x (Data/Video General) a také kontroverzní Multidisky 4x z hnijícího období a ty jsou taktéž ok. :worship:

Po roce a půl tedy úmrtnost jen jediné DVD a to už po 14dnech nečitelné Princo (bohužel s cennými daty :x )
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

No právě snad to nebude až tak horké.
Záleží na vypalovačce, rychlosti pálení, počtu Burn Proof zásahů a médiích a když se to sejde v té horší kombinaci, tak stačí jen trochu a je to v háji.
Seženu Liteona a udělám testy v KProbe. Média mám tak 2roky, uvidíme.
Nevíte někdo jestli i jiné čipy než od MediaTeku umí spolupracovat s KProbe ?
Prostě existuje něco na kontrolu kvality zápisu na mechanikách LG ?
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

ne, můžeš tak maximálně použít transfer test v nero cd-speed
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Možná lama dotaz, ale jak poznám, že KProbe mi funguje nebo ne? :oops: Obzvlášť když mám Teaca, útroby jsou ale Lite-On, Firmware je Teac a ja ho preflashoval na Neoficiální betu.. Záleží tedy jen na tom Mediateku? To by teda mělo KProbe u mě fungovat ne? :)

PS: Jestli mi to teda fucká, jak z toho vykoumám nějaký výsledek? :oops:
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Určitě bude fungovat, Teac mechaniky alias LiteOn mají za čísly písmeno G a Pioneer má D, poznáš to taky, že LiteOn má hloubku 170mm.
LiteOny mají zatím čipy MediaTek. Takže ty OK. Ale co já s LG ?
Tady máš odkaz s návodem na K-Probe:
http://bundadj.webpark.cz/dvd_media/kprobe.htm
Naposledy upravil(a) Peterer dne čtv 9. úno 2006, 19:48, celkem upraveno 2 x.
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

no... ty máš smůlu :)
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Hmm dík..
A co dělá ten transfer test ? Netestuje jen rychlost ?
Jde testovat v K-Probe i s obyč. DVD ROM mechanikou LiteOn, nebo je nepřesná ?
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

hlavne nekupujte Gigatainy kamos mi jich dal 10 na smahnuti a 8 naslo v moji vypalce smrt jinak palim jenom na Verbatim(rulezz) ze 100 medii 1 zkurveny protoze ho mama prejela zidly kdys ji spadlo na podlahu :stupid:

zatim si nemuzu stezovat asi mam stesti :-D :-D
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

dokavaď nemá mechanika problémy se čtením daného média (transfer test), tak bych se o médium nebál. kolikrát se stane, že i médium, který už dávno překračuje několika nasobně "povolený" limity je čitelný bez sebe menších problémů (záleží samo na mechanice) a naopak

dvd-rom můžeš použít, lezou z toho oproti dvd-rw jiný čísla, ale orientačně se to dá použít

nejlepší je použít PI/PO scan + transfer test
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“