Radeon X800 GTO, GTO2 a GTO16

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

tak jsem skusil ocesat druhe pc nechal jsem jen desku a celerona na ni a z toho druheho pc jsem pouzil 350 w jen pro kartu....a vysledek byl stejny takze zdrojem to asi neni...
nechce se me verit ze bych chytl tak brut shit jadro....
nakonec po testovani stabilni frekvence a bez artefaktu 465/1240 :-((((( :sad: mark 05 6120bteplota pres 50 me nejde na jadre
game-Přechod na xbox ,už me ten upgrade pěkne .....
Notebook:Něco na brozdáni pohledám
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

To pajin.r

Příspěvek od PET5 »

Na fórech se ozývá více uživatelů GTO a GTO2, jejichž maximum OC jádra se pohybuje okolo 500 MHz, takže bude asi zbytečné hledat chybu na kartě. Je pravda že pod 500 je to velmi špatný výsledek.
Obecně platí, že po otevření zbylých pipek GTO2 klesá max frekvence jádra. Pokud chceš ještě testovat, vyzkoušej frekvenci pouze s 12 pipkama, a porovnej výkon oproti 16 na nižší frekvenci. I když moc si od toho neslibuju.
Podivné je, že grafika odchází již při tak nízkých teplotách. Taky je divné, že se to projevuje přímo restartem. U mě po přetažení jádra pouze dojde k zatuhnutí PC a restart musím udělat ručně. K automatickému restartu u mě dochází při přetočení procesoru.
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: To pajin.r

Příspěvek od pajin.r »

PET5 píše:Na fórech se ozývá více uživatelů GTO a GTO2, jejichž maximum OC jádra se pohybuje okolo 500 MHz, takže bude asi zbytečné hledat chybu na kartě. Je pravda že pod 500 je to velmi špatný výsledek.
Obecně platí, že po otevření zbylých pipek GTO2 klesá max frekvence jádra. Pokud chceš ještě testovat, vyzkoušej frekvenci pouze s 12 pipkama, a porovnej výkon oproti 16 na nižší frekvenci. I když moc si od toho neslibuju.
Podivné je, že grafika odchází již při tak nízkých teplotách. Taky je divné, že se to projevuje přímo restartem. U mě po přetažení jádra pouze dojde k zatuhnutí PC a restart musím udělat ručně. K automatickému restartu u mě dochází při přetočení procesoru.
uvedl jsem to spatne nedoslo krestartu pouze vypnuti monitoru
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

V tom případě to vidím na to, že z té grafiky víc nedostaneš, ať se budeš snažit sebevíc :(
I tak ti nějakou dobu dobře poslouží. Já osobně jsem svou GTO Fire vytáhl na velmi dobrou frekvenci 618/1240, ale při běžné prací mám pomocí ATitool nastavenu základní tovární frekvenci a ve hrách jedu na zvýšenou frekvenci pouze na 550/1100. Zatím nemám žádný titul, který by si nutně vyžádal použití maxima.
Pokud ti výkon nevyhovuje již teď, zkus se karty zbavit, dokud je GTO2 v kurzu!
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Teď jsem si všimnul, že máš v 3DMarku prakticky stejný výsledek jako já na GTO při 618/1240. Takže co ztrácíš na frekvenci, to dotahuješ pipkama.
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

PET5 píše:Teď jsem si všimnul, že máš v 3DMarku prakticky stejný výsledek jako já na GTO při 618/1240. Takže co ztrácíš na frekvenci, to dotahuješ pipkama.
tak se me to podarilo ustablit na 475/1240 mark 05 6219 bodu ...dokonce jsem na guru narazil na toho cloveka co mi ji prodal a resil tam tenhle problem snizkym taktem...no pozde no :roll:
nekdo me radil novej zdroj ale kvuli cca 500 bodu a nejakych fps samo teoreticky jestli by to vubec pomohlo investovat 1500 je pro me nesmysl..
koupil sem ji za 5200 a je mesic stara takze jako uplne new ze shopu tak to zase tak hrozne neni...jen zkousim jestli nahodou b nekdo nevedel kde je zakopanej pes..
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Tak už jsi mě předběhnul :)
Když se podíváš třeba tady na tuningu jak dopadají přetaktované Radeony 1600, tak si myslím, že vzhledem k té investici můžeš být docela spokojený 8-)
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

PET5 píše:Tak už jsi mě předběhnul :)
Když se podíváš třeba tady na tuningu jak dopadají přetaktované Radeony 1600, tak si myslím, že vzhledem k té investici můžeš být docela spokojený 8-)
este me napadl ten pecil vmod alwe nevim bojim se
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Vzhledem k možnosti ztráty záruky bych se do toho moc nehrnul.
Na druhou stranu, jelikož ti karta moc netopí, může mít rezervu pro zvýšení voltáže a něco by se tak z ní tak mohlo vmodem ještě dostat.
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

PET5 píše:Vzhledem k možnosti ztráty záruky bych se do toho moc nehrnul.
Na druhou stranu, jelikož ti karta moc netopí, může mít rezervu pro zvýšení voltáže a něco by se tak z ní tak mohlo vmodem ještě dostat.
no prej pokud to udelam jen tuzkou o zaruku nemuzu prijit se to lehce odstrani...
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

PET5 píše:Vzhledem k možnosti ztráty záruky bych se do toho moc nehrnul.
u pencil modu ztráta záruky v podstatě nehrozí...protože pokud ji odpálíš a důkladně to odstraníš..nikdo nemá šanci zjistit, že ti chcípla zrovna kvůli tvému pencil modu.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Taky píšu jen o možnosti ztráty záruky. Bude záležet, kdo by ji posuzoval, pokud bude v obraze a vezme si lupu, tak na cínu a laku desky stopy po tužce a po mazání pravděpodobně zjistí.
lukas85
Začátečník
Začátečník

16 pipelines X800GTO...POMOC

Příspěvek od lukas85 »

Chtel bych se zeptam jestli u moji karty(Shappire X800GTO 256/256,jadro R480) pujdou otevrit vsech 16 pipelines?Přecetl jsem snad o tom uz vse co jsem mohl ale nikde jsem se nedozvedel konecnou odpovet.V ATI tools mam na tech mistech ale misto "F" bohuzel "E" :( jinak vsude "F" ale cetl jsem ze to i tak jde...Jsem v tom novacek a moc bych uvital nejakou radu?
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: 16 pipelines X800GTO...POMOC

Příspěvek od Meridius »

lukas85 píše:Chtel bych se zeptam jestli u moji karty(Shappire X800GTO 256/256,jadro R480) pujdou otevrit vsech 16 pipelines?Přecetl jsem snad o tom uz vse co jsem mohl ale nikde jsem se nedozvedel konecnou odpovet.V ATI tools mam na tech mistech ale misto "F" bohuzel "E" :( jinak vsude "F" ale cetl jsem ze to i tak jde...Jsem v tom novacek a moc bych uvital nejakou radu?
pokud jsi skutečně četl všechno, tak nechápu důvod toho, že se ptáš...pokud není na správných místech F, tak to nejde...nevím, kde jsi četl opak.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
obywan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obywan »

Mohl by sem nekdo hodit okdaz na ten pencil mod pls? :wink:
bzzz
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Na Foru ve svethardware se bavily o tom ze to neni tak uplne pravda...Nekterym to slo predelat i kdyz tam ty "F" nebyly a nekteri je tam zas meli a neslo jim to...
Naposledy upravil(a) lukas85 dne čtv 9. úno 2006, 17:12, celkem upraveno 1 x.
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Jde spis o to ze tomu moc nerozumim a sam bych to asi predelat nesvedl... :sad: Takze bych privital nejakou pomoc...i za mensi financni odmenu :)
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Tomu, že to jde i přesto, že tam není F moc nevěřím....můžeš zkusit flash biosu, ale už teď můžu s 99.99999 procentní jistotou říct, že neodemkneš nic. O flashování je tu toho dost, tak to zkus pohledat. Potřebuješ k tomu je boot disketu, 16pipkový bios a flashovací program. Lze to i z winů, ale tomu já moc nevěřím respektive já to nepoužívám. Ikdyž z diskety to je taky poměrně adrenalinový sport.
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 2x GTO Fireblade

Příspěvek od baris999 »

PET5 píše:Jak to tak vidím, všechno záleží na štěstí při nákupu. Před vánoci jsem stavěl 2 PC s Sapphire GTO Fire...... Přes 6000 bodů jsem se dostal až s posledními ovladači a po úpravě souboru "boot.ini". Předtím jsem se pohyboval při stejných frekvencích okolo 5900 bodů.
Takže přeji všem šťastnou ruku při nákupu a kdo ještě nemá upraven boot tak třeba tady je návod: "Zbavte se Data Execution Prevention" http://rootb.bloguje.cz/index.php
"/NoExecute=AlwaysOff" ...ja som nepostrehol ziadny rozdiel ani v jednom pripade. Zakladne takty 400/500 - 4557bodov aj pri vypnutom NoExecute aj pri zapnutom! Robim niekde chybu? Mohol by si mi to prosim blizsie popisat ako si ty postupoval?
Intel E6750, A-DATA Vitesta DDR2 800MHz 2x1024MB, Sapphire ATi R5850, Gigabyte P35C-DS3R, 2xWD2500KS
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Meridius píše:Tomu, že to jde i přesto, že tam není F moc nevěřím....můžeš zkusit flash biosu, ale už teď můžu s 99.99999 procentní jistotou říct, že neodemkneš nic. O flashování je tu toho dost, tak to zkus pohledat. Potřebuješ k tomu je boot disketu, 16pipkový bios a flashovací program. Lze to i z winů, ale tomu já moc nevěřím respektive já to nepoužívám. Ikdyž z diskety to je taky poměrně adrenalinový sport.
Ale i tak dik :)
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“