Gigabyte GA-K8NE-nForce4x4- nejdou pamněti na 400

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

pr123
Nováček
Nováček

Příspěvek od pr123 »

Digitaldoom píše:
Shit píše:AMD to sice negarantuje - garantuje to, co píšeš Ty, ale na cca 85% to chodí i s oboustrannými čipy v obouch slotech na 400MHz i při 1T. (resp. u mých prodejních sestav se Sempronem to zatím chodilo vždy a dávám tam většinou z cenových důvodů obyčejný AData). 8) No a v kanclu mně to chodí na 2x512 obojstr. - 400MHz/1T i se starým NewCastelem naprosto OK.

Možná by nebylo od věci zkusit jiný BIOS. :wink:
máš pravdu já vím ... já jsem na to byl upozorněn několika lidma nezávisle na sobě sám jsem si to nedávno ověřil a opravdu mi na gigabyte nešli oboustranné kingmaxi na 400mhz ale jen právě 333Mhz :( dříve jsem tomu nevěnoval pozornost jelikož s754 jsem vždy dával jako low end a když už jsem ji stavěl a někdo chtěl víc ram postavil jsem to s 1GB modulem protože dva RAM na s754 prostě nemají význam dělá to i jinej bordel (dělalo při OC) apod ...takže s754 já osazuji poku´d možno jedním modulem z důvodů toho abych předešel podobným problémům ... proto když následně několik lidí osadilo více ram všimli si toho a upozornili mě na to ... tak osobně raději prostě hraju na nejjednodušší řešení jedním modulem :)
jinak sem zapomněl napsat že pamněti mám už rok na 939 ale tuhle desku 754sem koupil tedka a jaksi to naní nejde co reklamace desky nebo pamětí ??
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

pr123 píše:jinak sem zapomněl napsat že pamněti mám už rok na 939 ale tuhle desku 754sem koupil tedka a jaksi to naní nejde co reklamace desky nebo pamětí ??
No, jelikoz jsi dily nekupoval spolecne s tim, ze by mely spolecne fungovat (jako garance od prodejce), ale zvlast, tak se taky jejich funkcnost posuzuje zvlast - tzn. jestli sami o sobe funguji. Takze s reklamaci ohledne nekompatibility zrejme neuspejes. Jsou i dobri prodejci, kteri ti to umozni vymenit za jiny kus, ale na to se neda spolehat - ikdyz za optani nic nedas.

Co se tyka fungovani pameti, tak vim z vlastni zkusenosti, ze napr na Epox deskach se s754 jeli i 3ks pameti na DDR400, ale uz jen T2 - i na puvodnim Clawhameru.
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pameti

Příspěvek od <big>lama »

a ja si myslel ze ty moje obyc corsairy sou shity a vono je to socketem, peknej shit, ze jsem se to nedozvedel driv :( no ale pozde bycha honiti, ale pameti mi jedou na 406MHz pri casovani 3,3,3,7 a napeti mam +0,2V a jede to v pohode ale uz pri 410MHz se prime zastavi a ze ocekava cislo mensi jak 0,4 :) ale i tak jsem celkove spokojen.mam ktomu semprona 2800+ 1,6GHz@2,454GHz (8x307MHz) a teplota je pri idle 22stupnu a pri prime 2hodiny (predtim ale par hodin temperovano) kolem 32stupnu je ale pravda ze mam vodnika a kompik ted rozlozeny na zemi, ale zase neni proudici vzduch tak jako v CASE ;)

EDIT: mam desku gigabyte GA-K8NE revize 1
pr123
Nováček
Nováček

Příspěvek od pr123 »

-HoNY- píše:
pr123 píše:jako špatné paměti nabo deska? Ale pamněti sem skoušel na GA-K8NF-9 a na ní fungujou normálně

//edit Wilik - lock, k teto desce uz tu je vlastni thread (viz FAQ)
unlock do vyreseni, ale pak to zamknu...
Nahod sem vypis SPD z pameti.
Vysvetlim ti to jinak i kdyz se pamet chova jako DDR 400 a v teto nebo jine desce projede memtestem neznamena ze jeste v te desce bude stabilne na DDR 400 fungovat. Jeste si zkus od nejakeho kamarada zapujcit A-Data, Kingstony nebo Kingmaxy

btw: nejak jsem prehlidl jestli ti funguji bez pretaktovani CPU
Jak ten vypis SPD z pamněti jak ?
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

pr123 píše: vypis SPD z pamněti jak ?
napr. soft CPU-Z a tam klikni na zalozku SPD :wink:
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
pr123
Nováček
Nováček

Příspěvek od pr123 »

tak tam je :DDR-SDRAM
module size 512 corction none
max bandwidth pc 3200 (200 MHz ) no
transcend information

166MHz - 200MHz
2.0 - 2.5
3 - 3
3 - 3