jinak sem zapomněl napsat že pamněti mám už rok na 939 ale tuhle desku 754sem koupil tedka a jaksi to naní nejde co reklamace desky nebo pamětí ??Digitaldoom píše:máš pravdu já vím ... já jsem na to byl upozorněn několika lidma nezávisle na sobě sám jsem si to nedávno ověřil a opravdu mi na gigabyte nešli oboustranné kingmaxi na 400mhz ale jen právě 333MhzShit píše:AMD to sice negarantuje - garantuje to, co píšeš Ty, ale na cca 85% to chodí i s oboustrannými čipy v obouch slotech na 400MHz i při 1T. (resp. u mých prodejních sestav se Sempronem to zatím chodilo vždy a dávám tam většinou z cenových důvodů obyčejný AData).No a v kanclu mně to chodí na 2x512 obojstr. - 400MHz/1T i se starým NewCastelem naprosto OK.
Možná by nebylo od věci zkusit jiný BIOS.dříve jsem tomu nevěnoval pozornost jelikož s754 jsem vždy dával jako low end a když už jsem ji stavěl a někdo chtěl víc ram postavil jsem to s 1GB modulem protože dva RAM na s754 prostě nemají význam dělá to i jinej bordel (dělalo při OC) apod ...takže s754 já osazuji poku´d možno jedním modulem z důvodů toho abych předešel podobným problémům ... proto když následně několik lidí osadilo více ram všimli si toho a upozornili mě na to ... tak osobně raději prostě hraju na nejjednodušší řešení jedním modulem
Gigabyte GA-K8NE-nForce4x4- nejdou pamněti na 400
Moderátor: Eddward
- pr123
- Nováček

-
- Wilik
- Administrátor

No, jelikoz jsi dily nekupoval spolecne s tim, ze by mely spolecne fungovat (jako garance od prodejce), ale zvlast, tak se taky jejich funkcnost posuzuje zvlast - tzn. jestli sami o sobe funguji. Takze s reklamaci ohledne nekompatibility zrejme neuspejes. Jsou i dobri prodejci, kteri ti to umozni vymenit za jiny kus, ale na to se neda spolehat - ikdyz za optani nic nedas.pr123 píše:jinak sem zapomněl napsat že pamněti mám už rok na 939 ale tuhle desku 754sem koupil tedka a jaksi to naní nejde co reklamace desky nebo pamětí ??
Co se tyka fungovani pameti, tak vim z vlastni zkusenosti, ze napr na Epox deskach se s754 jeli i 3ks pameti na DDR400, ale uz jen T2 - i na puvodnim Clawhameru.
- <big>lama
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pameti
a ja si myslel ze ty moje obyc corsairy sou shity a vono je to socketem, peknej shit, ze jsem se to nedozvedel driv
no ale pozde bycha honiti, ale pameti mi jedou na 406MHz pri casovani 3,3,3,7 a napeti mam +0,2V a jede to v pohode ale uz pri 410MHz se prime zastavi a ze ocekava cislo mensi jak 0,4
ale i tak jsem celkove spokojen.mam ktomu semprona 2800+ 1,6GHz@2,454GHz (8x307MHz) a teplota je pri idle 22stupnu a pri prime 2hodiny (predtim ale par hodin temperovano) kolem 32stupnu je ale pravda ze mam vodnika a kompik ted rozlozeny na zemi, ale zase neni proudici vzduch tak jako v CASE 
EDIT: mam desku gigabyte GA-K8NE revize 1
EDIT: mam desku gigabyte GA-K8NE revize 1
- pr123
- Nováček

-
Jak ten vypis SPD z pamněti jak ?-HoNY- píše:Nahod sem vypis SPD z pameti.pr123 píše:jako špatné paměti nabo deska? Ale pamněti sem skoušel na GA-K8NF-9 a na ní fungujou normálně
//edit Wilik - lock, k teto desce uz tu je vlastni thread (viz FAQ)
unlock do vyreseni, ale pak to zamknu...
Vysvetlim ti to jinak i kdyz se pamet chova jako DDR 400 a v teto nebo jine desce projede memtestem neznamena ze jeste v te desce bude stabilne na DDR 400 fungovat. Jeste si zkus od nejakeho kamarada zapujcit A-Data, Kingstony nebo Kingmaxy
btw: nejak jsem prehlidl jestli ti funguji bez pretaktovani CPU
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: