Najdete si někdo prosím čas a pomůžete mi s winXPpro???

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
pokeccc
Nováček
Nováček

Najdete si někdo prosím čas a pomůžete mi s winXPpro???

Příspěvek od pokeccc »

mám problém s nekompatibilitou, tohle mi napíše program standartně dodávanej s CD XPeček:

Potíže s kompatibilitou hardwaru
Instalační program nalezl v počítači hardware nekompatibilní se systémem Windows XP.

Hardware, který může potřebovat další soubory
Uvedený hardware může potřebovat další soubory, aby fungoval se systémem Windows XP. Obraťte se na vašeho dodavatele hardwaru se žádostí o aktualizace kompatibilní se systémem Windows XP. Pokud není dostupná verze pro systém Windows XP, může v mnohých případech fungovat verze kompatibilní se systémem Windows 2000. Doporučujeme získat tyto ovladače dopředu.
Můžete také navštívit Microsoft Windows XP Hardware Compatibility List

Některé uvedené položky mohou být software registrovaný jako hardware.

Další zařízení
GeneLink USB Adapter

Grafické adaptéry
NVIDIA GeForce4 MX 440

Ovladače zvuku, videa a her
Vinyl AC'97 Codec Combo Driver (WDM)

Systémová zařízení
Plug and Play BIOS Extension

Síťové adaptéry
GeneLink Network Adapter

Zařízení pro digitalizaci obrazu
HP PSC 500

Řadiče pevného disku
Panasonic USB Mass Storage Device (nyní není k dispozici)

Skenery nebo digitální fotoaparáty, které nemusí fungovat
Instalační program nerozpoznal následující skenery nebo digitální kamery. Před inovací se na obalu zařízení přesvědčte, zda zařízení je podporováno systémem Windows XP, nebo se obraťte na výrobce zařízení. Po ukončení instalace nainstalujte každé zařízení znovu pomocí softwaru dodávaného se zařízením.

HP PSC 500 Source

Potíže s kompatibilitou softwaru
Software nepodporující systém Windows XP

Instalační program nalezl v počítači software, který není kompatibilní se systémem Windows XP. Obraťte se na dodavatele softwaru s žádostí o inovace nebo o verze kompatibilní se systémem Windows XP. Pokud tyto programy před inovací nezaktualizujete, nebudou po dokončení inovace fungovat.

AC3 Filter (v Ovládacích panelech)
Autodesk správce plotrů (v Ovládacích panelech)
Autodesk správce stylů (v Ovládacích panelech)
Java (v Ovládacích panelech)
NVIDIA nView Desktop Manager (v Ovládacích panelech)

Před inovací na systém Windows XP je doporučeno odebrat všechny nekompatibilní programy. Po dokončení inovace již programy pro odinstalování nemusí pracovat. Většinu programů můžete odebrat pomocí ovládacího panelu Přidat nebo odebrat programy.
Nastavení, která nebudou aktualizována
Některá nastavení nebudou aktualizována, protože nejsou v systému Windows XP použitelná.

Protokol připojení k síti
NetBEUI

Podpora protokolu NETBEUI není v systém Windows XP k dispozici. Chcete-li zajistit síťová připojení v síti používající protokol NETBEUI, odinstalujte tento protokol ze všech počítačů a nainstalujte protokol TCP/IP.

--------------------------------------------------------------------------------
Užitečné informace (návrat na začátek)
Uvedené problémy jsou zobrazeny pouze pro vaši informaci. Můžete pokračovat v inovaci na systém Windows XP.
Potíže s kompatibilitou softwaru

Software, který možná nepodporuje Windows XP
Instalační program nemůže zjistit, zda jsou následující programy kompatibilní se systémem Windows XP. Aby odstranil riziko problémů, instalační program je během inovace vypne. Obraťte se na prodejce softwaru se žádostí o inovační balík.

Free Download Manager (program po spuštění)
MSN Messenger 7.0 (program po spuštění)

Všeobecné informace
Tento oddíl obsahuje důležité informace, které je třeba znát před inovací.

Koš
Instalační program našel v koši 35 souborů. Budete-li v inovaci na systém Windows XP pokračovat, budou tyto soubory odstraněny.

Další informace o inovaci

Microsoft DirectX 9.0
Chcete-li zachovat kompatibilitu s aplikacemi používajícími rozhraní DirectX 9.0, je nutné stáhnout aktualizaci rozhraní DirectX 9.0 pro systémy Windows XP, Windows XP SP1 a Windows Server 2003 ze serveru na adrese http://windowsupdate.microsoft.com.

nejspíš díky tomu mi končí instalace po načtení instalačních souborů do paměti..nevím co dál a prosím někoho kdo by mě mohl pomoct (myslím tím, že se na to nějaká hodná a zavěcená duše podívá a napíše něco jinýho než že sem vůl ,atd) a řekl mi jestli je to vůbec možný aby to co je výše uvedeno byla pravda (zdá se mi že půlka z toho HW je jen SW a třeba nevidím důvod aby ta graf.karta byla nekompatibilní, když známýmu funguje s XPéčkama vpohodě) ...předem všem děkuji za pomoc
AMD Athlon XP 1600+ (1.4Ghz) / MSI K7T266 Pro2 / 256MB RAM / NVIDIA GeForce4 MX 440 / 2xHDD ATA: Maxtor 80GB a SEAGATE 40GB / Mechanika LG (DVD +/-RW, RAM...) / OS Windows 98 SE
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

neboj, i nevolové mají problémy :wink:

poprosím tě o další informace, co je to za počítač (byly na něm mezi starými a novými windows nějaké změny?) a z jakých windows (98/Me/2000) inovuješ, jaká verze XP to je (SP1/SP2)

zatím bych odhadl že by než inovace pomohla čistá reinstalace, ale je to až krajní řešení :)

//edit: podle mne tomu tak určitě není, spíš než hardware bych to viděl na nekompatibilní ovladače
pokeccc
Nováček
Nováček

Příspěvek od pokeccc »

NoTHX píše:neboj, i nevolové mají problémy :wink:

poprosím tě o další informace, co je to za počítač (byly na něm mezi starými a novými windows nějaké změny?) a z jakých windows (98/Me/2000) inovuješ, jaká verze XP to je (SP1/SP2)

zatím bych odhadl že by než inovace pomohla čistá reinstalace, ale je to až krajní řešení :)

//edit: podle mne tomu tak určitě není, spíš než hardware bych to viděl na nekompatibilní ovladače

sestavu mám vypsanou pod textem, a vždycky tam byly a jsou Win98SE akorát párkrát reinstalovaný... čistou reinstalaci jsem už zkoušel: bios jsem měl nastavenej default, oba HDD prázdný, dokonce jsem i ten druhej zkoušel odpojit a nic.... právě proto píšu sem, protože si sám už rady nevím...
AMD Athlon XP 1600+ (1.4Ghz) / MSI K7T266 Pro2 / 256MB RAM / NVIDIA GeForce4 MX 440 / 2xHDD ATA: Maxtor 80GB a SEAGATE 40GB / Mechanika LG (DVD +/-RW, RAM...) / OS Windows 98 SE
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

promiň, nevšiml jsem si toho :oops:

nenapadá mě co s tím... maximálně že je něco s deskou, ale W98 tam předpokládám jely, takže fakt nevim :(

//edit: není k dispozici třeba novější verze BIOSu?
Naposledy upravil(a) NoTHX dne čtv 9. úno 2006, 17:17, celkem upraveno 1 x.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

pokeccc píše:čistou reinstalaci jsem už zkoušel
Čistá instalace WXP je z boot.CD a tyhle hlášky jsou při inovaci OS (WXP chtějí jiné drivery než W98/Me). WXP Home neznají všechny protokoly (WXP Pro už ano) -> musíš udělat čistou instalaci WXP a nikoliv upgrade.
pokeccc
Nováček
Nováček

Příspěvek od pokeccc »

NoTHX píše:promiň, nevšiml jsem si toho :oops:

nenapadá mě co s tím... maximálně že je něco s deskou, ale W98 tam předpokládám jely, takže fakt nevim :(

//edit: není k dispozici třeba novější verze BIOSu?
je pravda že v BIOSU je napsanej rok 2001, ale kdosi mi právě řekl že na BIOSu by záležet nemělo, tak nevím.. ale asi to zkusím... Ještě mě něco napadlo ale je to jen moje dedukce: špatný RAMky, protože když se načítají soubory k instalaci tak se načítají do RAM paměti a dál se nic neděje...

Shit píše:
pokeccc píše:čistou reinstalaci jsem už zkoušel
Čistá instalace WXP je z boot.CD a tyhle hlášky jsou při inovaci OS (WXP chtějí jiné drivery než W98/Me). WXP Home neznají všechny protokoly (WXP Pro už ano) -> musíš udělat čistou instalaci WXP a nikoliv upgrade.
já měl ten HDD komplet prázdnej a bootoval jsem z CD a nešlo to... tenhle test kompatibility jsem udělal zvlášť, jen abych věděl co by s tím mohlo být
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

pokeccc píše:Ještě mě něco napadlo ale je to jen moje dedukce: špatný RAMky, protože když se načítají soubory k instalaci tak se načítají do RAM paměti a dál se nic neděje...
tohle se většinou projevuje tak, že při kopírování souborů při instalaci ti to bude řvát že "bitová kopie souboru neodpovídá tomu původnímu", či tak něco

...ale tato možnost se tím ovšem nevylučuje
pokeccc
Nováček
Nováček

Příspěvek od pokeccc »

[/quote]tohle se většinou projevuje tak, že při kopírování souborů při instalaci ti to bude řvát že "bitová kopie souboru neodpovídá tomu původnímu", či tak něco

...ale tato možnost se tím ovšem nevylučuje[/quote]

aha... takže zkusím ten BIOS...a pak se uvidí, ale do toho se sám pouštět nebudu.. tak díky za všechno
jeesl
Nováček
Nováček

Příspěvek od jeesl »

Mam ten isty problem s ovladacmi.Dnes sami podarilo konecne nainstalovat XP Pro.Mam graficku kartu NVIDIA GeForce4 MX 440 na ktoru mi XP nechce nainstalovat orginal.ovladace.Asi pred pol rokom som mal nainstalovane tie iste XP-cka a nebol ziadny problem s ovladacmi,az kym mi XP nezamrzli .Dnes maju problemy s Grafickou,USB controller,VIA AC´97 nechcu prijat ovladace.Niekedy tie ovladace uz boli nainstalovane.
Instaloval som z C/WinMe na D:/nie upgrade
pokeccc
Nováček
Nováček

Příspěvek od pokeccc »

jeesl píše:Mam ten isty problem s ovladacmi.Dnes sami podarilo konecne nainstalovat XP Pro.Mam graficku kartu NVIDIA GeForce4 MX 440 na ktoru mi XP nechce nainstalovat orginal.ovladace.Asi pred pol rokom som mal nainstalovane tie iste XP-cka a nebol ziadny problem s ovladacmi,az kym mi XP nezamrzli .Dnes maju problemy s Grafickou,USB controller,VIA AC´97 nechcu prijat ovladace.Niekedy tie ovladace uz boli nainstalovane.
Instaloval som z C/WinMe na D:/nie upgrade
taky ti to zamrzne hned po načtení ovladaču do paměti... no ještě jsem zkoušel win2000 ale mají stejný jádro takže to dělalo to stejný... potřeboval bych někoho zasvěcenýho kdo by mi řekl že je to tím a tím a že se toho zbavím tak a tak :lol:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“