MS-6337LE5 a front USB

Se Socketem 370, Slotem 1, Socketem 7, starší a ostatní.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MS-6337LE5 a front USB

Příspěvek od Pleshoun »

Mám problém... koupil jsem mladé novou case s predními USB... na základní desce ad. předmět jsem našel konektor pro připojení front USB...

Ten je bohužel v manuálu nezmíněný a já jsem v této situaci... na desce 10 pinů USB konektor... kabel končí 9ti dírkovým konektorem (jedna pozice je bez dírky... klasika) a já nevím jaká je správná orientace toho kabelu vůči těm 10 pinům na desce... jeden z rohových pinů musí pryč, ale který?

Když uštípnu špatný tak nebudu mít v případě špatného tipování druhý pokus... resp budu ale fungovat bude jen jeden ze dvou USB na čele...

Nemáte někdo manuál nebo přesné zapojení těch pinů na desce? v manuálu k esce je prd...
Jaroslav Sobotka
Začátečník
Začátečník

USB na deskách MSI řady i815

Příspěvek od Jaroslav Sobotka »

Stáhnul jsem si ze stránek MSI: http://www.msi.com.tw/program/support/m ... hives&ID=1 manuály k deskám 6337 různých verzích. Na stránkách používají poněkud nešťastně dvojí značení, vylehčené desky mají značení 6337 a verze, plné verze desek pak 815Pro, 815E Pro, 815ET Pro, 815EP Pro a 815EPT Pro. Vylehčené desky maji bohužel také vylehčený manuál. V plných verzích však zapojení USB je. Trochu se liší (v poslední verzi chybějí vždy jeden z pinů 5V a země) Co je však podstatné, tak všechny desky mají poněkud jiné zapojení USB. Dvě řady konektorů USB se vyskytují ve dvou variantách, u jedné je zapojení v obou řadách stejné, u druhé je jedna řada na pinů otočena. A tohle je právě ten případ. Liší se tedy například od zapojení Abitu, Ficu, Zidy Obvykle mývají bedny konektory rozdělené samostatně. Pokud je konektor u bedny devítipinový, tak není kompatibilní s deskou a pokud by se použil, bylo by funkční buď 1 USB, nebo by mohl nastat zkrat. Vidím jedinou možnost konektor rozebrat. Rozdíl v zapojení USB konektoru a barvy jsou třeba zde: http://www.volny.cz/macktronic/usb/otaz ... ktoru.html . Jediný rozdíl oproti 2x4 pin konektoru na obrázku je, že konektor desky je 2x 5 pinů a ty země jsou tam 2x.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“