Jsem v tomto oboru naprostý začátečník !
Jak si na svém PC vytvořím server ? Budu si na něm moc provozovat vlastní web ?
Jak ?
Vlastní server
Moderátor: Don
- honzasevcik
- Nováček

-
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- honzasevcik
- Nováček

-
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak si pak stáhneš www nebo ftp server (www.stahuj.cz, slunečnice...) něco málo se psalo i tady na PCT (jak rozjet apache) a je to.
jestli chceš místo nehezké adresy (ip adresy) mít pěknou adresu www.honzasevcik.cz třeba, tak si musíš ještě zaregistrovat doménu na tvojí ip
jestli chceš místo nehezké adresy (ip adresy) mít pěknou adresu www.honzasevcik.cz třeba, tak si musíš ještě zaregistrovat doménu na tvojí ip
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Axis
- Začátečník

-
- cabman
- Středně pokročilý

1. Nevím co tím chtěl autor přesně říct, ale já bych určitě doporučil Win platformu. V podstatě jakýkoliv systém od Win2000pro. Navzdory některým hodně zavádějícím představám a fámám, Windows systém běhá spolehlivě a jedniný důvod pro restat je aktualizace.Axis píše:ina vec je ak to chces riadne,tak si to hod na Linux![]()
Pekne na nejaky maly serverik niekde do kuta,a bude...jaaaj,jak sa mi paci tato idea
2. Ale větší problém je že musíš mít kvalitní hw, ne snad tak moc výkoný, ale musí běhat spolehlivě.
3. Reálná adresa byla zmíněna -> přidělí poskytovatel, a dost rychlou přípojku. Doménu ti zaregistruje třeba pes.cz.
4. SW pro síťové služby. Na poštu třeba LanSuite, na web bez velkých nároků stačí i PHPTriad, na FTP CesarusFTP.
//EDIT - reakce na post níže:
Seriozní server je nesmyslný pojem.Axis píše:Avsak to uz zalezi ci autor to chce len na zabavu (win),alebo seriozne server (linux)
Neznám důvod proč by měl být jeden ze systémů serióznější než druhý? Nicméně taky názor, i když ....
Já osobně s Win systémy profesionálně pracuj a stojím za názorem že se jedná o dobrý os.
Naposledy upravil(a) cabman dne čtv 9. úno 2006, 20:55, celkem upraveno 4 x.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Axis
- Začátečník

-
Je mi to jasne ze to moze behat takisto spolahlivo ako na Linuxu. Avsak linux len tak pre nic za nic neni tak odporucany pre server.. Avsak to uz zalezi ci autor to chce len na zabavu (win),alebo seriozne server (linux)cabman píše:1. Nevím co tím chtěl autor přesně říct, ale já bych určitě doporučil Win platformu. V podstatě jakýkoliv systém od Win2000pro. Navzdory některým hodně zavádějícím představám a fámám, Windows systém běhá spolehlivě a jedniný důvod pro restat je aktualizace.