Modifikace zdroje - vhodné konektory pro odpojovací kabely

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Sp@ce
Nováček
Nováček

Modifikace zdroje - vhodné konektory pro odpojovací kabely

Příspěvek od Sp@ce »

Zajímalo by mě, jestli někdo neví o vhodných konektorech, které by šly použít na odpojovací kabely při modifikaci zdroje - mám na mysli "inteligent cable management" na způsob Taganu nebo Enermaxu.

Obrázek
Obrázek

Zatím jsem nikde nenarazil na nějaké vhodné (pokud možno s pojistkou proti opačnému zapojení), tak pokud má někdo z vás nějaký návrh, budu za něj rád.
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

me postacila svorkovnice 8) da se ke zdroji prisroubovat

edit: jo ty konektory jak rika karf mas za 5kc v GME
Naposledy upravil(a) thool dne čtv 9. úno 2006, 22:25, celkem upraveno 1 x.
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

proč nepoužiješ ty konektory samotné? dají se sehnat celkem běžně, zámek proti otočení mají...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

jaky koliv :) ale vetsinou se pouziva pro SATA takovej ten 6 pin jako pro grafiky a pro 4 pin molex normalni molex :) ale jinak si tam muzes nandat libovolny
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
Sp@ce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sp@ce »

2thool: taky mě to napadlo s tou svorkovnicí - jakou jsi použil? nemáš link?

2master88: je mi jasné, že si tam můžu dát i molex, ale nevím, jak ho smysluplně na pevno přidělat ke zdroji
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

siliconem :)
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

A co neco takovyhohle.. obecne se BNC konektory daj casto videt v modech na bit-techu..
http://tipasadova.opanet.cz/eshop/index ... ct_id=2330
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pát 10. úno 2006, 13:19, celkem upraveno 1 x.
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

Obrázek

muzes si vybrat. stoji asi 15kc v GME jedna takova. delaji se cerne, bile, sede, atp. :)

edit: ale do prosklenyho PC to moc neni leda ze bys to nejak schoval.. :wink:
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Michrex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michrex »

thool píše:Obrázek

muzes si vybrat. stoji asi 15kc v GME jedna takova. delaji se cerne, bile, sede, atp. :)

se svorkovnici je to na hovno spise to co psal Maxtor

:oops:
CPU: P4 2,6@3,02 GHz (232*13) Northwood,RAM: 2*256 DDR 333 Dual Channel, VGA: Gigabyte 6600GT 500/1120@585/1225 Silent PIPE 60 stupňů v zátěži, HDD Western Digital 120 GB (Topí jako svině:() :(,Zvukovka: 5.1 Integrovaná (Realtek),Zdroj: EC 550W, Mechaniky: LG GSA-4163B + Sony DRU300i,Floppy: Samsung :D, Monitor: LG Flatron F700B
Sp@ce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sp@ce »

thool píše:Obrázek

Jo tys myslel čokoládu... Právě že já měl na mysli nějaké estetičtější řešení - když už, tak ať už to vypadá trochu profesionálně!

2Maxtor: Ale ty DIN konektory mě nenapadly - to by mohlo splnit svůj ůčel! :twisted:

2master88: Právě patlání silikonem a podobným praktikám se chci za každou cenu vyhnout. :wink:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

cokolada je na to totalne nevhodna...co treba kdyby si na 3.3V zapojil 12V omylem :lol:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Vzhledem k tomu, ze jsem puvodne mod zdroje planoval taky, jsem nad konektorama dumal docela dlouho.. co jsem pochytil z netu, tek vsichni dnes sahaj po konektorech Jack 3,5mm, coz mi pripada dost bida, vzhledem ke qalite tehle potvor.. jeste jsem nevidel malej jack, kterej by ve me vzbuzoval naprostou duveru.. prece jen jde o napajeni komponent..
http://www.bit-tech.net/modding/2003/09 ... t1/10.html
http://www.bit-tech.net/modding/2003/10 ... rt2/1.html

.. pak jdou jeste casto videt XLR, jenze ty jsou zase strasne velky.. ale je fakt, ze tem uz se da verit..
http://www.bit-tech.net/modding/2005/11 ... rt1/5.html

..nevim, no.. nejlepsi by bylo neco mezi, nejlepe sroubovaciho, coz by ten muj predchozi prizpevek mohl resit.. ...super je, ze se dela i v 5pin verzi, takkze by se do nej dalo nacpat dvoji zemeni, jak je to u zdroju bezny..
..otazka je jak ten konektor vypada doopravdy.. a jak je velkej.. :?

EDIT: ..tak jak jsem prave zjistil, tak ty MIC konektory jsou zrejme prave zminovane XLR.. :(

EDIT 2: ..no jsem teda pohledal a z toho, co se da u nas vybrat pripadaji v uvahu zrejme jen konektory DIN... do miniDIN (v podstate PS/2) bych nesel, protoze mi pripadaj dost maly a vachrlaty.. takze ja doporucuju klasickej qalitni kovovej DIN... je o neco mensi nez XLR, ale porad velice stabilni s pevnym spojem..
http://www.conrad.cz/kabelova-zastrcka-3kontakt+dp57713
http://www.conrad.cz/kabelova-zastrcka- ... kt+dp57997

btw: z Conrada camozrejme nebrat.. v GME je clovek dostane za 1/10 ceny..
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

co je to za kravinu? koukni na ty ceny...za to bys mel novej zdroj s odpojitelnyma kabelama kdyz si to spocitas kolik toho potrebujes!!!!
:lol:
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Flegy píše:co je to za kravinu? koukni na ty ceny...za to bys mel novej zdroj s odpojitelnyma kabelama kdyz si to spocitas kolik toho potrebujes!!!!
:lol:
kdybys cetl, tak tam mas napsany toto :wink:
Maxtor píše:btw: z Conrada camozrejme nebrat.. v GME je clovek dostane za 1/10 ceny..
me pripada jako nejlepsi reseni, pouzit normalni molex konektory a na ten zbytek konektory co jsou na PCIE a nebo rovnou vsechny PCIE, udelat plosnak napajet to do nej a pak to soupnout do krabicky, samozrejme si to chce vyhrat s vyskou aby to bylo zaroven
Sp@ce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sp@ce »

Pokud jde o ty Jacky, tak to mi připada jako polovičaté řešení vzhledem k tomu, že to je jen 3-polové. To už spíš CINCH - i když ty jsou jen 2-polové ale třeba tyhle se mi moc líbí
Obrázek

Poslední dobou mi v některých věcech i GME přijde docela drahé - prostě občas se vyplatí hledat!
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

jj.. slusny cinche clovek sezene bez problemu, jenze musely by bejt po dvojicich.. a navic.. me se strasne u tech DINu libi ten sroubovaci mechanismus.. :)
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

delaj se i 4polovy jacky, ale 3,5mm jackum bych moc neveril, kdyz uz tak 6,3
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no.. uziral me takovej pocit, ze jsem ten kovovej sroubovaci DIN nekde doma zahlidl.. tak jsem prohrabal supliky a hle.. nasel jsem.. mam ho na jedny stary kabelovy redukci..
..sice jsem zatim ten mod neplanoval, ale alespon uz vim, co pouziju.. je super.. tezkej robustni konektor.. :)
..velikostne je to nekde mezi Jack a XLR, takze idealni..

..dneska uz nejak nestiham, ale zejtra vezmu fotak a udelam par fotos s rozmerama..
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

no ja mam tavnou pistoli :) a krasa :) zadny patlani ...

Octavia II 2.0 TDI powah
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

co se tyce elektroniky a kompu, tak bych nikdy nide rozhodne nic neprilepil, je to lamerina
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“