lukas85 píše:Na Foru ve svethardware se bavily o tom ze to neni tak uplne pravda...Nekterym to slo predelat i kdyz tam ty "F" nebyly a nekteri je tam zas meli a neslo jim to...
Jestli umíš rusky,tak si počteš: http://www.overclockers.ru/lab/20658.shtml
Jestli ne,tak v kostce: nikdo přesně neví,jakým způsobem jsou na GTO verzích blokovány pipelines - chybí část osazení součástek proti 16 pipkovým VGA na PCB karty, i při odpájení 12p GPU a napájení 16p a přehrání BIOSu karta jela pouze na 12p - takže hypotéza je o blokaci na desce chybějícími okruhy.Zrovna tak ale vespod (mezi piny) GPU jsou přerušené některé můstky, je tedy možná i konfigurace tímto způsobem.Anebo je to kombinace obou možností, v každém případě ani samotné dosazení součástek na PCB nebo jen hardcore výměna GPU (proč by to kdo dělal?) věc neřeší...Zbývá jen ten prověřený způsob u GTO2...nebo u X800 se přehrával BIOS z Gigabytek, ten odblokoval pipky a pak se nahrával zpátky BIOS z 850 (šlo o verzi AGP, BIOS Gigabytu byl z PCI-E verze 850 či 800XL? už nevím,je to někde ve fórech...),nevím,nezkoušel jsem.
Sakra...Ta ruska stranka je fak pekna A bohuzel moje karta vypada presne jak na tech obrazcich... No tak aspon se nebudu stresovat s prehravanim biosu...
A vi nekdo na jake maximalni frekvence jde ta grafika(od Shappire)X800GTO nataktovat? (pri pouziti puvodniho chladice...) Aby po tydnu neodesla do vecnych lovist Nebo se vyplati koupit lepsi chladic a poradne ji nalozit
lukas85 píše:A vi nekdo na jake maximalni frekvence jde ta grafika(od Shappire)X800GTO nataktovat? (pri pouziti puvodniho chladice...) Aby po tydnu neodesla do vecnych lovist Nebo se vyplati koupit lepsi chladic a poradne ji nalozit
je to opravdu individualni ..odskousej treba v ati try tools kolik ti to samo hodi...
game-Přechod na xbox ,už me ten upgrade pěkne .....
Notebook:Něco na brozdáni pohledám
Je divné, že u tebe nedošlo ke zvýšení celkového skoré v 3DMarku05 při vypnutí Data Execution Prevention.
Já to ověřoval na X2 3800+ a také na 3200+, a v obou případech pouze toto opatření přidalo více než 100 bodů.
Možná by neškodilo, kdyby i ostatní sdělili své postřehy.
chtelo by to spis neco konkretniho, jak co a kde spajet a tak...
Jinak ta ruska stranka vypada zajimave, ale kdyz neumim rusky tak je to tezky
chtěl jsi odkaz na pencil mod, ne? tak on ti ho poskytnul....nechápu, co konkrétnějšího než návod chceš? pokud i po tomto nevíš co dělat, tak ti doporučuju se na to vysr**
Mimochodem pencil (TUŽKA) mod není o pájení...to ti snad mohlo dojít.
Zdarec, moje druhá(po reklamaci) GTO2 mně trochu trápí, paměti nejdou nad 580MHz, na první mi šli až na 620(akurát jádro bylo v ....., špatná nějaká pipeline), s jádrem na 540 jsem spokojený i když taky na té první šlo na 580. Už mám i Zalman V700 a stejně víš nejde a na pamětích mám pasivi. Vím, že každá karta se chová individuálně, tak se na mně profíci nezlobte.
V ATI tools mi to dalo 580/1200 ale bylo to na hrane tak jsem to dal na 560//1180 a v 3DMarku 05 mam 5575bodu Ale mam o ni trochu strach pri zatezi topi na 90-95... Bez zateze(44)Neni to moc?
lukas85 píše:V ATI tools mi to dalo 580/1200 ale bylo to na hrane tak jsem to dal na 560//1180 a v 3DMarku 05 mam 5575bodu Ale mam o ni trochu strach pri zatezi topi na 90-95... Bez zateze(44)Neni to moc?
Já mám teď takty 530/580 a 3DMark05 6195b., ale s 16pip, max. teplota 65C(bez zátěže 40C), tvá teplota už je dost, ale nevím kolik to jádro snese, rozhodně bych 600,- na Zalmana doporučil, možná by ti šlo i výš
lukas85 píše:V ATI tools mi to dalo 580/1200 ale bylo to na hrane tak jsem to dal na 560//1180 a v 3DMarku 05 mam 5575bodu Ale mam o ni trochu strach pri zatezi topi na 90-95... Bez zateze(44)Neni to moc?
90-95 je podle me totalni masakr...toho bych se bal ze to usmazim
lukas85 píše:A jak je to se zarukou kdyz vymenim chladic?Ta karta dost topi i vzakladnim nastaveni...
Pořád stejně, nikdo to nepozná, kartu na reklamaci pošleš s origo chladičem, teda pokud ho nedorasuješ, to by jsi ale musel mít křivé ruce. Je to jednoduché
Moje GTO Fire jede při plné zátěži na 618/1240 s originálním chladičem (vysavačem) od Sapphire pod 70st. A to ten chladič přitom cykluje mezi 50% - 80% otáčkami (řízeno v ATitool). V klidu klesá ke 30st.
Každopádně AC Silencer jsem už včera koupil a o víkendu půjde "vysavač" do věčných lovišť.
lukas85 píše:Asi budu muset koupit chladic...Ta karta ale dost topi i v zakladnich frekvencich 400/490 pri zatezi 80C !!!! A vetracek mam porad na plno...
jj to je nejak hodne skousel si oddelat bocnici od case aj kto pak vypada?
lukas85 píše:A jak je to se zarukou kdyz vymenim chladic?Ta karta dost topi i vzakladnim nastaveni...
Pořád stejně, nikdo to nepozná, kartu na reklamaci pošleš s origo chladičem, teda pokud ho nedorasuješ, to by jsi ale musel mít křivé ruce. Je to jednoduché
pomohl ti zalman k pretaktu???
Dival jsem se a vse je v poho...vetracek jede...a podle vseho naplno...Ale cetl jsem ze ty jadra R480 (130nm)se dost zahrivaji U pasivne chlazenych karet je pracovni teplota udavana vyrobcem do 105 stupnu... A s vetrackem je to tech 80C(ted jsem to cetl na jednech testech)Zkusim koupit jeste obycejny vetracek na predni stranu casu a uvidime.... Ale osobne i myslim ze budu muset koupit nejaky poradny chladic na grafiku