připojení dvou kompů na sebe, když jsou napojené na router

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
rawen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

připojení dvou kompů na sebe, když jsou napojené na router

Příspěvek od rawen »

Tak mi to přece jen zas nejede. Může mi prosím někdo poradit jak přesně mám nastavit WinXP tak, abych mohl propojit dva kompy na sebe (aby se viděly), když jsou napojené na 1 ASDL router (CellPipe - 4 ethernetové přípojky) a díky tomu jsou konektlé k internetu? Jde to vůbec? Pokud v nastavení připojení nastavím TCP/IP ručně na jejich lokální adresu, sice to jde, ale nejde internet. Když nastavím TCP/IP na automatické přiřazení IP adresy, zase jde internet, ale ty kompy se nevidí. Mám je v názvech kompů zařazené do stejné skupiny... Tak co, poradí někdo?
MSI K8N Neo2-54G, 1024 DDR Ram, GeForce 7600 GT (pasivní chlazení), 120GB UATA HDD Western Digital, LCD SyncMaster 710N, DVD-RW ASUS 1608-PS2, zdroj KME 400W, SoundBlaster 5.1 Live!, OS Xubuntu 7.10 + WinXP SP2
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: připojení dvou kompů na sebe, když jsou napojené na rout

Příspěvek od Mike.Ace »

rawen píše:Tak mi to přece jen zas nejede. Může mi prosím někdo poradit jak přesně mám nastavit WinXP tak, abych mohl propojit dva kompy na sebe (aby se viděly), když jsou napojené na 1 ASDL router (CellPipe - 4 ethernetové přípojky) a díky tomu jsou konektlé k internetu? Jde to vůbec? Pokud v nastavení připojení nastavím TCP/IP ručně na jejich lokální adresu, sice to jde, ale nejde internet. Když nastavím TCP/IP na automatické přiřazení IP adresy, zase jde internet, ale ty kompy se nevidí. Mám je v názvech kompů zařazené do stejné skupiny... Tak co, poradí někdo?
Nastav si stejnou pracovni skupinu a v routeru nastav pevne IP ktere se prideli na mac adresy sitovek. Pak nemusis ve windows nic nastavovat.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Pokud zadáváš pevné IP na PC a ony se vidí, máš zadanou v těch PC bránu (ip toho routeru) a dns ,když ti nejde internet?
Toshiba Satellite
rawen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rawen »

pavduf píše:Pokud zadáváš pevné IP na PC a ony se vidí, máš zadanou v těch PC bránu (ip toho routeru) a dns ,když ti nejde internet?
jestli myslíš default gateway, tak nevím, jestli ji zadávám správně - používám tam tu IP, kterou mi vypíše ipconfig u "default gateway" - asi jde o IP adresu samotného routru... ale stejně to nejde...
MSI K8N Neo2-54G, 1024 DDR Ram, GeForce 7600 GT (pasivní chlazení), 120GB UATA HDD Western Digital, LCD SyncMaster 710N, DVD-RW ASUS 1608-PS2, zdroj KME 400W, SoundBlaster 5.1 Live!, OS Xubuntu 7.10 + WinXP SP2
rawen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rawen »

ok lidi, myslím že bude nejlepší, když mi nějaká dobrá duše napíše jaké IP adresy mám zadat to TCP/IP protokolu těch kompů... Podle mě je první z nich lokální IP kompu (tj.např.10.0.0.x), druhý je maska, co se tam hází automaticky (255.0.0.0), třetí je co? Ip adresa routeru? (10.0.0.138?) a DNS server se má nastavit jak?
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

rawen píše:...
přesně tak, do DNS můžeš napsat IP routeru.
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

rawen píše:ok lidi, myslím že bude nejlepší, když mi nějaká dobrá duše napíše jaké IP adresy mám zadat to TCP/IP protokolu těch kompů... Podle mě je první z nich lokální IP kompu (tj.např.10.0.0.x), druhý je maska, co se tam hází automaticky (255.0.0.0), třetí je co? Ip adresa routeru? (10.0.0.138?) a DNS server se má nastavit jak?
Přesně jak píšeš...

Bránu dej IP toho routeru (10.0.0.138)
DNS dej zase IP toho routeru (10.0.0.138)
Případně, jestli víš, tak můžeš napsat DNS tvého ISP.
Toshiba Satellite
rawen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rawen »

hm je to divné - tak jsem to všechno takhle nastavil a internet zas nešel, dal jsem všechno zas na automatiku a teď to funguje - dokonce i po restartu, jen jestli to vydrží...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“