Pomalé vypínání OS XP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
snake.d
Nováček
Nováček

Pomalé vypínání OS XP

Příspěvek od snake.d »

Ahojky všichni jsem tu novej a potřeboval bych pomoc....dlouho mě trvá než se vypnou okna po kliknutí na vypnutí nebo restart systemu mě to kolem 90sekund než se vypne PC... nevíte co s tím je? díky za každou odpověď a radu :wink:
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

Co máš spuštěný za programy když to vypínáš?
Nemáš tam viry,spyware....?
snake.d
Nováček
Nováček

Příspěvek od snake.d »

Programy se před vypínáním vypnou v pohodě to je ještě rychlý ale jak naběhne odhlašování a pak vypínání tak tam je to nejpomalejší a pc je čistý za to ručím....je divný že na druhým pc co mám doma tak je vše v poho ale tento je jaksi lýnej při tom vypínání.....
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

máš v kompíku RAID řadič?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

snake.d píše:Programy se před vypínáním vypnou v pohodě to je ještě rychlý ale jak naběhne odhlašování a pak vypínání tak tam je to nejpomalejší a pc je čistý za to ručím....je divný že na druhým pc co mám doma tak je vše v poho ale tento je jaksi lýnej při tom vypínání.....
A dříve, to běhalo v pohodě? O kolik to je pomalejší? Co takle zkusit pagedefrag, vyčistění registrů a hodně zredukovat veci co ti běží po spuštění.... :)
Nemáš už nabobtnalý wokna?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Mně se XPčka vypínali pomalu jak p*ase už jako nově instalovaný. Stáhni si program GameXP - zrychlí ti vypínání a zapínání Woken o víc jak dvojnásobek a vypíná to i nějaký zbytečný procesy(ale nevím jaký)
http://www.slunecnice.cz/product/Game-XP
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Je nějaká chyba v Protokolu událostí (Event log)?
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
snake.d
Nováček
Nováček

Příspěvek od snake.d »

no tak tudy cesta nevede...v registrech jsem to změnil a furt ni...a chybu mě to taky nikde nehlásí....nemůže to být třeba tím že tam mám 2 síťovky? nebo nějaký blbý ovladače?
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

snake.d píše:no tak tudy cesta nevede...v registrech jsem to změnil a furt ni...a chybu mě to taky nikde nehlásí....nemůže to být třeba tím že tam mám 2 síťovky? nebo nějaký blbý ovladače?
vytvor si odkaz a don vloz "shutdown -s -t 0" bez tych uvozdoviek...pomenuj si ho napriklad Vypnutie....aa môzes si knemu trebarz este pridelit klavesovu skratku...alt+ctrl+end....to je jedno...
a malo by sa to aspon o trosku skorej vypinat..

aa inak to ide este niekde priamo v registroch nastavit ale uz neviem kde...
TomAker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomAker »

WindowsXP po nainstalování SP2 se vypínají strašně pomalu. Rychlost vypínání je mimo jiné závislé na počtu spuštěných procesů a rychlosti vypínání jednotlivých procesů. Pokud některý proces nereaguje, tak mu systém dá 30s a pak ho násilně ukončí. Takže pokud je spuštěno třeba 40 procesů a každý se ukončuje 2s, tak si člověk počká :)
Zkus nějaké tweakovací programy.
CPU: Athlon XP 2600+ Barton 333 Mhz Box; Deska: Epox 8RDA3+ nForce2-ultra400 Rev 3.1; RAM: Kingston 512MB DDR400 CL 2.5; Grafika: Sapphire Radeon9600 128MB, 128bit; HDD: Hitaxhi 160GB UATA/100 8MB; Skříň: JNC 8673B, 350W
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

Zkus nějaké programy před vypnutím ukončit "ručně" jestli se to o něco zlepší.
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

No mě se taky windows vypínají děsně dlouho. Někdy to je snad 3-4 minuty :o No, teď jsem zkusil ty registry jestli to nějak pomůže. Potom zkusim i to gameXP a dam vědět jak jsem dopadl. :-D
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“