Sekání videa při přehrávání

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Prittman
Nováček
Nováček

Sekání videa při přehrávání

Příspěvek od Prittman »

Lidicky poraďte, když pustím z mechaniky Avi film a pod. po určité době dojde k sekání obrazu. Mám PC s AMD K7 750MHz Spitfire, MB PC Chips M810 CMRs VGA 32MB, RAM 128 MB/ 133. Co by mne pomohlo? Výkonnější procesor, nebo samostatná VGA karta? Popřípadě mne doporučte vhodné?

jedná se mi o přehrávání různých přepalovaných filmů, žádné zpracování videa a žádné hry. Díky Pritt
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

vše záleží jen na tom kolik do toho můžeš investovat. osobně si myslím že by nejvíc pomohla nějaká lepší grafika (jakákoliv GeForce nebo Radeon by byly na video myslím ok), a rozhodně víc RAM. druhá věc je že PC133 SDRAM se dneska shání hodně blbě a relativně draho :(
ignorelist: kremrole a dezoláti
marian_m
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marian_m »

Je tu ešte jedna možnosť na ktorú skoro nikto nemyslí a ktorá občas pomôže. Skús zvýšiť prioritu pre prehrávač, ktorý prehráva film. Mne napr. pri prehrávaní DVD obraz pravidelne zastaví obraz na 1 frame.

Skús spustiť Správcu úloh - Task Manager (klikni pravým tlačítkom myši v pravom dolnom rohu obrazovky a vyber položku). V záložke Procesy najdi spustený prehrávač, klikni naň pravým tlač. a nastav vyššiu prioritu.

marian_m
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

spíš bych se podíval,jestli je zapnuté na kanálu DMA,tato sestava by si měla s *.avi videem celkem bez problémů poradit,za předpokladu,že se nezapíná post-processing v ffd a různé jiné filtry,to jsou šílení žrouti výkonu.Ale vzhledem k tomu,že to dělá při přehrávání z mechaniky,podíval bych se na to DMA.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“