Vysoka teplota CPU Sempron 2500+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Nimrod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vysoka teplota CPU Sempron 2500+

Příspěvek od Nimrod »

zdravim, mám CPU Sempron 2500+ a základní desku Gigabyte GA-K8NE a Everest mi píše teploty základní desky 30 °C a CPU 70 °C.... neni to CPU nějak nereálně moc??? mám komp tejden, tak neni etě ani přetaktovanej

//EfineSS: Upraven nazev threadu
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: je to možný????

Příspěvek od Dzin »

Nimrod píše:zdravim, mám CPU Sempron 2500+ a základní desku Gigabyte GA-K8NE a Everest mi píše teploty základní desky 30 °C a CPU 70 °C.... neni to CPU nějak nereálně moc??? mám komp tejden, tak neni etě ani přetaktovanej
Tak hlavne, kolik ti to ukazuje v BIOS? Nekdy pomuže novy BIOS, když sáhneš na chladič tak o 70°C se skoro spališ tak to zkus jestli to měří dobre. JInak, koukni jestli máš dobře nasazenej chladič.
Jakej máš vubec chladič?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Nimrod píše:zdravim, mám CPU Sempron 2500+ a základní desku Gigabyte GA-K8NE a Everest mi píše teploty základní desky 30 °C a CPU 70 °C.... neni to CPU nějak nereálně moc??? mám komp tejden, tak neni etě ani přetaktovanej
zakladni deska cidlo nema,na tydle desce je monitoring pouze teploty CPU

dle tech hodnot tipuju ze CPU je 30C......everest ti samozrejme vyhodi i tech 70C,ale tu si vycucal z prstu

k tydle desce je utilita Easytune...tam si najdi v PCHealth->Hardware monitor teplotu CPU....a tydle teplote ver :wink:

jinak ja pouzivam k tydle desce MBM 5...spokojenost
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Nimrod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Dzin píše:
Tak hlavne, kolik ti to ukazuje v BIOS? Nekdy pomuže novy BIOS, když sáhneš na chladič tak o 70°C se skoro spališ tak to zkus jestli to měří dobre. JInak, koukni jestli máš dobře nasazenej chladič.
Jakej máš vubec chladič?
tak chladiš mám nějakej šmejd vobyčejnej, do Biosu sem se zatim nekoukal, jinak sem se fakt nespálil :)
Nimrod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Stepa píše:
zakladni deska cidlo nema,na tydle desce je monitoring pouze teploty CPU

dle tech hodnot tipuju ze CPU je 30C......everest ti samozrejme vyhodi i tech 70C,ale tu si vycucal z prstu

k tydle desce je utilita Easytune...tam si najdi v PCHealth->Hardware monitor teplotu CPU....a tydle teplote ver :wink:

jinak ja pouzivam k tydle desce MBM 5...spokojenost
jj, asi budeš mít pravdu
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Do toho BIOSu se koukni tak jako tak.
Jinak MBM+ Sysmetrix je asi nejlepši kombinace na monitoring systemu:)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Nimrod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Dzin píše:Do toho BIOSu se koukni tak jako tak.
tak BIOS píše 30, tak je to v poho... jinak kde se dá stáhnout ten MBM+ Sysmetrix???
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

Nimrod píše:
Dzin píše:Do toho BIOSu se koukni tak jako tak.
tak BIOS píše 30, tak je to v poho... jinak kde se dá stáhnout ten MBM+ Sysmetrix???
Hledat. MBM tady, to druhy ani neznam.
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
Nimrod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Mrazák píše:
Nimrod píše: tak BIOS píše 30, tak je to v poho... jinak kde se dá stáhnout ten MBM+ Sysmetrix???
Hledat. MBM tady, to druhy ani neznam.
díky
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

mam sempron 2300+ a mam ho taky žhavej jak pětník :lol: ale určitě je to nehoráznym chladičem. jestli se někdy utrhnu a koupim pořádnej tak to ještě nějak brutal nataktim... doufam že pojede bez nastavovani voltage na 200MHz FSB. to by mě potěšil.....
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

crashPC píše:mam sempron 2300+ a mam ho taky žhavej jak pětník :lol: ale určitě je to nehoráznym chladičem. jestli se někdy utrhnu a koupim pořádnej tak to ještě nějak brutal nataktim... doufam že pojede bez nastavovani voltage na 200MHz FSB. to by mě potěšil.....
tak my se tu bavime o sempronu do 754 a ty o sempronu do socket A :wink: Palermo opravdu moc nehreje
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ja sem si myslel ze o Acku. to je fuck :-D
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“