Vysoka teplota CPU Sempron 2500+
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Nimrod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vysoka teplota CPU Sempron 2500+
zdravim, mám CPU Sempron 2500+ a základní desku Gigabyte GA-K8NE a Everest mi píše teploty základní desky 30 °C a CPU 70 °C.... neni to CPU nějak nereálně moc??? mám komp tejden, tak neni etě ani přetaktovanej
//EfineSS: Upraven nazev threadu
//EfineSS: Upraven nazev threadu
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: je to možný????
Tak hlavne, kolik ti to ukazuje v BIOS? Nekdy pomuže novy BIOS, když sáhneš na chladič tak o 70°C se skoro spališ tak to zkus jestli to měří dobre. JInak, koukni jestli máš dobře nasazenej chladič.Nimrod píše:zdravim, mám CPU Sempron 2500+ a základní desku Gigabyte GA-K8NE a Everest mi píše teploty základní desky 30 °C a CPU 70 °C.... neni to CPU nějak nereálně moc??? mám komp tejden, tak neni etě ani přetaktovanej
Jakej máš vubec chladič?
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
zakladni deska cidlo nema,na tydle desce je monitoring pouze teploty CPUNimrod píše:zdravim, mám CPU Sempron 2500+ a základní desku Gigabyte GA-K8NE a Everest mi píše teploty základní desky 30 °C a CPU 70 °C.... neni to CPU nějak nereálně moc??? mám komp tejden, tak neni etě ani přetaktovanej
dle tech hodnot tipuju ze CPU je 30C......everest ti samozrejme vyhodi i tech 70C,ale tu si vycucal z prstu
k tydle desce je utilita Easytune...tam si najdi v PCHealth->Hardware monitor teplotu CPU....a tydle teplote ver
jinak ja pouzivam k tydle desce MBM 5...spokojenost
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
- Nimrod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak chladiš mám nějakej šmejd vobyčejnej, do Biosu sem se zatim nekoukal, jinak sem se fakt nespálilDzin píše:Tak hlavne, kolik ti to ukazuje v BIOS? Nekdy pomuže novy BIOS, když sáhneš na chladič tak o 70°C se skoro spališ tak to zkus jestli to měří dobre. JInak, koukni jestli máš dobře nasazenej chladič.Nimrod píše:zdravim, mám CPU Sempron 2500+ a základní desku Gigabyte GA-K8NE a Everest mi píše teploty základní desky 30 °C a CPU 70 °C.... neni to CPU nějak nereálně moc??? mám komp tejden, tak neni etě ani přetaktovanej
Jakej máš vubec chladič?
- Nimrod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj, asi budeš mít pravduStepa píše:zakladni deska cidlo nema,na tydle desce je monitoring pouze teploty CPUNimrod píše:zdravim, mám CPU Sempron 2500+ a základní desku Gigabyte GA-K8NE a Everest mi píše teploty základní desky 30 °C a CPU 70 °C.... neni to CPU nějak nereálně moc??? mám komp tejden, tak neni etě ani přetaktovanej
dle tech hodnot tipuju ze CPU je 30C......everest ti samozrejme vyhodi i tech 70C,ale tu si vycucal z prstu
k tydle desce je utilita Easytune...tam si najdi v PCHealth->Hardware monitor teplotu CPU....a tydle teplote ver![]()
jinak ja pouzivam k tydle desce MBM 5...spokojenost
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Nimrod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Mrazák
- Začátečník

-
Hledat. MBM tady, to druhy ani neznam.Nimrod píše:tak BIOS píše 30, tak je to v poho... jinak kde se dá stáhnout ten MBM+ Sysmetrix???Dzin píše:Do toho BIOSu se koukni tak jako tak.
Jinak MBM+ Sysmetrix je asi nejlepši kombinace na monitoring systemu:)
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
- crashPC
- Mírně pokročilý

- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
tak my se tu bavime o sempronu do 754 a ty o sempronu do socket AcrashPC píše:mam sempron 2300+ a mam ho taky žhavej jak pětníkale určitě je to nehoráznym chladičem. jestli se někdy utrhnu a koupim pořádnej tak to ještě nějak brutal nataktim... doufam že pojede bez nastavovani voltage na 200MHz FSB. to by mě potěšil.....