Problem se SATA diskem

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Rc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem se SATA diskem

Příspěvek od Rc »

Mam takovy mensi problemek ! Koupil sem si novou desku a grafiku. Moje konfigurace je: AMD Athlon 3500+ , DDR 400 1024MB , HDD Seagate barracuda 120GB a novy NVidia 6800GS a deska Gygabyte K8NF9- ultra !!
Pc sem zapojil a spustil. :D Mno vubec to po mne nechtelo disketu na instalaci HDD a nainstaloval sem windowsy ! Po spusteni sem doinstaloval drivery . Ale dole na liste mam ikonku bezpečně odebrat hardware a tam je muj sata disk !!!! Mam windows XP . pls nevite co stim ??? asi je nejak spatne nainstalovanej ale funguje normalne jen je tam ta ikonka !!! diky !!!!chova se to proste jako kdyby byl v pc zapojenej Flash disk v USB treba!!!
Doufam ze se najde nekdo kdo pomuze :wink: Nechapu proc by chtel windows odebrat disk na kterym je sam zapojenj... zkusil sem ho odebrat ale hodilo to error :-D
MB: GyGabyte K8NF9- ultra/nForce 4 ultra, CPU: AMD Athlon 64 3800+, RAM: 2x Kingston 512MB 400Mhz ,VGA: nVidia MSI Geforce 6800GS + primecoler,Audio: Integrované,Creative I-Trigue 3200,HDD: Seagate Barracuda 120GB,LCD: NEC AccuSync 73VM
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veldys »

Dela mi to taky...jsou 2 reseni..1)but to nechas tak..nijak to nevadi..., nebo 2)nainstaluj drivery ktere to po tobe nechtlo pri instalaci WinXP a ono by to melo zmizet...
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

Ak pri instalacii XP-ciek nepouzijes disketu je tam ta ikonka vedla hodin .. a ak pouzijes disketu tak ta ikonka tam nieje .. mam to na vlastnej kozi vyskusane takze ak ti moc vadi tka jedine reinstall s disketou na SATA .
ALe inak ta ikonka behu PC neprekaza ... vsetko funguje ako ma .. ja pouzivam disketu lebo ta ikonka mi tam tiez vadi
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

To vubec neres....me tohle dela raid pole....dokonce tam vidim oba disky zvlast.
Odebrat zarizeni samozrejme nepujde. Ty sata disky to tam haze, protoze system ma zafixovano hot swap asi.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Rich
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rich »

S tou ikonou se vubec netrap mě to dělá taky ale postupem času sem na ni stejně už zapomněl
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Butch píše:...Odebrat zarizeni samozrejme nepujde. ...
Pokud by ale šlo o RAID1 pole, na kterém není systémový disk, tak by to asi mělo jít.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

MaTTo S píše:Ak pri instalacii XP-ciek nepouzijes disketu je tam ta ikonka vedla hodin .. a ak pouzijes disketu tak ta ikonka tam nieje .. mam to na vlastnej kozi vyskusane takze ak ti moc vadi tka jedine reinstall s disketou na SATA .
ALe inak ta ikonka behu PC neprekaza ... vsetko funguje ako ma .. ja pouzivam disketu lebo ta ikonka mi tam tiez vadi
To s tou disketou a kopirovani (stisknuti F6 pri instalaci) musis provadet pri kazde instalaci windows? (myslim tim pri formatovani systemu)
Nebo to staci jen pri uplne prvni instalaci disku.
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

Palec123 píše:To s tou disketou a kopirovani (stisknuti F6 pri instalaci) musis provadet pri kazde instalaci windows? (myslim tim pri formatovani systemu)
Nebo to staci jen pri uplne prvni instalaci disku.
Pri kazde instalaci win
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Cus hosi,

mam novyho kompa a v nem SATA disk, nikdy pred tim jsem SATA nemel.Ptam se Vas tedy, co mam nainstalovat za ovladace na SATA ?pri instalaci OS to po me nic nechtelo.Zadny ovladace na SATA jsem zatim neinstaloval, ale disk jede jak ma.Akorat me zarazi ze jede v modu UDMA5, to bude asi tema ovladacema co ?
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“