KB MS Comfort Curve; MS Laser Mouse; KB MS Natural Ergo.

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

KB MS Comfort Curve; MS Laser Mouse; KB MS Natural Ergo.

Příspěvek od hanz »

Co říkáte na tuto klávesnici a myš:
Klávesnice Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000 CZ
Obrázek
a
Myš Microsoft Laser Mouse 6000
Obrázek

Sice vím, že to není asi nic suprovýho, ale vzhledem k tomu, že s těmito periferiemi zacházím trošku méně šetrně, tak se mi do toho nechce investovat veliké tisíce. Takže hledám něco slušného za rozumné peníze....

Jo a ještě - protože píšu všema deseti, tak chci nějakou ergonomickou... proto jsem zvolil tuto.... (ale chci na ní i hrát, takže mě zajímá, jestli jsou klávesy F1 ~ F12 normálně funkční - bez nějakých MS "vylepšení")

Doporučili byste toto? Jaké máte zkušenosti?

//jestli to patří spíš do nákupní poradny (ale zajímají mě i funkce), tak to tedy prosím přesuńte -> fakt nevím, jestli jsem to umístil správně
Naposledy upravil(a) hanz dne stř 15. úno 2006, 11:15, celkem upraveno 1 x.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Klávesnice by šla, ale myš od Microsoftu si nekupuj, stojí za velké prd. Investuj do velmi kvalitního Razera, či Logitech MX518 či G5 a uděláš lépe, mnohem lépe..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Chci se zeptat, to abych si nekupoval myš od MS - to myslíš jako všeobecně jakoukoli myš od MS nebo konkrétně tuto? A proč? Co je špatného ma myších od MS?

Samozřejmě by asi bylo lepší koupit Razer nebo Logitech MX518 či G5. Ale jak jsem již psal, vzhledem k tomu, že tyté periférie jsou neustále v mé "péči" (kterou nemusí vždy vydržet), tak si mylím, že cena je přecijen trošku zbytečně vysoká....

Ještě jsem uvažoval o této klávesnici:
Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 CZ
Obrázek
Ta bude patrně lepší, než ta první, ale "jaká je" má někdo osobní zkušenost? Funguje i přes redukci USB/PS2? Fungují na ní normálně klávesy F1~F12? Jaký je zdvih kláves -> prostě standardní otázky....
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

hanz píše: Ještě jsem uvažoval o této klávesnici:
Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 CZ
Obrázek
Ta bude patrně lepší, než ta první, ale "jaká je" má někdo osobní zkušenost? Funguje i přes redukci USB/PS2? Fungují na ní normálně klávesy F1~F12? Jaký je zdvih kláves -> prostě standardní otázky....
To je velmi dobrá klávesnice. Mám ji tak tři měsíce a jsem plně spokojen. Klávesy F1 až F12 fungují normálně. Pro přepínání funkce F kláves se používá klávesa "F Lock" a ta bezproblémově funguje i bez ovladačů. No redukci na PS2 jsem nezkoušel tak nevím. Píše se na ní pohodlně a rychle, a ani ve hrách jsem se nesetkal s něčím nepříjemným.
Audio : M-Audio Revolution & Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

zdenekxy píše:...
No tak to jsou sqelé zprávy...
Ten F-lock se dá bez problémů během chodu PC zapnout i vypnout (a drží)?
No a nemohl bys prosíííím tu USB/PS2 redukci vyzkoušet? To by mi moc pomohlo? Jo a poslední otázka, máš tu verzi OEM (s krátkým levým shiftem) nebo RETAIL (s dlouhým levým shiftem)?
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

hanz píše:
zdenekxy píše:...
No tak to jsou sqelé zprávy...
Ten F-lock se dá bez problémů během chodu PC zapnout i vypnout (a drží)?
No a nemohl bys prosíííím tu USB/PS2 redukci vyzkoušet? To by mi moc pomohlo? Jo a poslední otázka, máš tu verzi OEM (s krátkým levým shiftem) nebo RETAIL (s dlouhým levým shiftem)?
F Lock drží i při vipnutí a zapnutí PC, redukci nemám tak nemohu vyzkoušet a mám OM s krátkým shiftem.
Audio : M-Audio Revolution & Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Když se vrátím k té klávesnici Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 CZ, tak asi neni šance, že by OEM byla s dlouhým levý¨m SHIFTem co? Nebo se vám to někomu někde podařilo sehnat (krátkej SHIFT nechci a platit o 4stovky víc taky ne).

Jinak u klávesnic mám asi více méně jasno, zvolím asi (možná, snad) Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 CZ (jen nevím jestli OEM nebo RETAIL).

Ale co myš? Uvažuju buď o Myš Microsoft Laser Mouse 6000 (což právě nevim jaká je... byla zde kritizována, ale nevím proč), nebo o něčem lepším -> ale dávat přes 1k za myš - to se mi fakt nechce (to se budu potom bát do ní tlouct jak hluchej do vrat).

Asi bych si dokázal sám doporučit Razer Copperhead nebo Logitech G5. Jenže ty jsou strašně drahý.

No a tak mám dotazy. MX518 je klasická optika, G5 a Copperhead je laser a takovej Razer RZD-1600P Diamondback Plasma Limited Ed. je infračervenej. Co je nejlepší? A když bych vzal něco kolem těch 12 stovek, o kolik bude ta myš horší než ta za 19 stovek? Nejsem profi hráč (ale zapálený amatér) - poznám vůbec rozdíl? (rovnající se téměř dvojnásobku ceny?)

P.S.: všechny lepší podložky pod myš jsou černé nebo alespoň tmavé. Jak ten který senzor (klas. optika, lase, infra) snáši tmavou barvu? Není to problém? (tmavá podložka)
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“