Trhani Her : NFS MW, DOOM3, QUAKE4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
RastyFOX!!
Začátečník
Začátečník

Trhani Her : NFS MW, DOOM3, QUAKE4

Příspěvek od RastyFOX!! »

Nazdar lidi, mam problem z nekterymi hrami, proste trhajou v pravidelnych intervalech ale nikoli z nedostatku vykonu. Napr. DOOM3 mi jede na stabilnych 60fps a presto je tam to trhani. Je to hodne videt pri strejfu na objektech predemnou. Samozrejme mam orig. verzi. Taky to dela v quake4 a nfsMW. Proste fps je ok ale neco je spatne. Co si o tom myslite?
Core i7 3770K --- serial cooler --- Asus P8Z77-V --- 2x8GB DDR3 corsair vengeance LP --- AMD Radeon HD4870 --- SSD Intel 330 180GB --- HDD Samsung 500GB --- 19"LG --- LianLi 7FNW --- Corsair AX750 --- Logitech G700 --- RazerGoliathus/RazerVespula --- Senheiser PX 100 II --- Logitech diNovo edge
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Zkusit ovladače na desku (aktualizovat), pohrát si nebo změnit bios ap.
Obrázek
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Smeli píše:Zkusit ovladače na desku (aktualizovat), pohrát si nebo změnit bios ap.
Taky mě tyhle věci občas trápěj,už jsem toho zkusil dost,ale nic moc jsem nezjistil.
Třebe moje milovaný generals se cukaj celkem spolehlivě,ale to je prostě tou hrou...dam do pohybu hodně jednotek a skoro to stojí....
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

zkus vyhodit tu X-FI, treba ti to kvuli ni haluzi, jak si nedavno rikal ze ti nejde EAX4.0, mozna neni uplne OK
RastyFOX!!
Začátečník
Začátečník

Problem Doomu3 a Xfi je vo necem jinim, na naky strance o doomu sem nasel par lidi s timhletim trablem a pry je ta chyba zpusobena budto creativem nebo id-softem, takze s tim asi nic nenadelam . Pak sem si ale taky vsimnul ze to nejen preblikuje (ciste jen v doomu3) ale taky trha a to nejen v doomu. Nejdriv to bylo v NFS:MW ale sem myslel ze to je kuli netotazenim driverum nebo tak neco, ale pak sem to zaregistroval i v doomu a quaku. FarCry, NFSU2, RIDDICK, HL2 - tyhle jedou ok. Skousel sem se hrabat v biosu ale moc se v tom zatim neorientuju, takze bezvysledne. Zvukovka venku byla, taky nic.
Core i7 3770K --- serial cooler --- Asus P8Z77-V --- 2x8GB DDR3 corsair vengeance LP --- AMD Radeon HD4870 --- SSD Intel 330 180GB --- HDD Samsung 500GB --- 19"LG --- LianLi 7FNW --- Corsair AX750 --- Logitech G700 --- RazerGoliathus/RazerVespula --- Senheiser PX 100 II --- Logitech diNovo edge
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

jeslti se ti zdá, že to jakoby potrhává, tak to bude problém fps vs refresh. v d3 stejně jako v q3 jsou příkazy na fixní fps. už tu d3 nemam nainstalovaný. v threadu k němu se to ale řešilo com_maxfps asi nefunguje ale když zašátráš po netu, tak něco vygůglíš.

btw: hraješ s AA a AF nebo nějaký normální rozlišení aspoň 1600x1200?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
RastyFOX!!
Začátečník
Začátečník

Hraju to na Ultra Quality 1024x768, 8xaf, 2xAA - Takhle mi to bezi rychle nebejt toho trhani
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Neznam nikoho komu by NFS MW nepotrhavalo.
Proste fps treba 50..a pritom se to zatrhava.
Proste podelanej engine, jako NFSU1 ze zacatku bez patche.

Doom3 je kapitola pro sebe....taky to trha na hodne sestavach a pritom ramky dost a fps vysoke nad 40.

Ohledne toho Q4, ten tedy me osobe bezi velice svizne a bez zatrhavani.

Treba u Fearu mi pomohlo vypnuti fast writes, ale stejne i s dostatkem ramky zadna slava. Proste v testu treba 41-230 fps, ale ve hre to obcas skubne.

Dost casto pomaha natvrdo vypnuti V-sync ve win.....V nekterych hrach to pak jakoby "krouha" obraz..ale nekdy je to jedinna moznost jak to hrat plynule.
RastyFOX!! píše:Hraju to na Ultra Quality 1024x768, 8xaf, 2xAA - Takhle mi to bezi rychle nebejt toho trhani
Nechce nahodou nastaveni ultra quality v Q4 512MB na graficke karte?
To bude asi ten "problem"
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

Mozno odveci pripomienka ale mne to pomohlo!!!! Ako mas nastavený HDD. Ja som ho mal v UDMA4 co jest 66MHz namiesto UDMA5 133MHz. Neviem akym cinom sa mi prepol do tohto rezimu ale po prepnuti do UDMA5 uz DOOM3 siel plynule. No a NFSMW je dost biedne s tym enginom. Tr*kali sa s nim dost dlhu dobu a nic z toho. Opat trhanie. Je to sposobene tým že HDD na malu priepustnost a textury sa tam nacitavaju postupne napriklad kazdych 100m ti nacitava cestu, budovy, stromy a tak dalej.
Icy_DeaD
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Icy_DeaD »

ovladace na grafarnu..
RastyFOX!!
Začátečník
Začátečník

Promin Butchi, ja to tam blbe napsal, D3 hraju 1024x768 2xAA 8xAF Ultra Quality, Quaka mam na 1024x768 2xAA ale na "High Quality" (stabilnich 60fps) ne ultra,protoze je mi nad slunce jasny ze na UQ je zapotrebi grafarnu s 512MB pameti. Jinak ovladace od grafiky sem zkusil snad 12 mesicu dozadu vsechny, od dosky nejnovsi + s inst. CD, V-sync na to taky nema zadnej vliv. Nejsem si j, HDD v biosu = SATAist ale myslim ze problem bude nekde v nastaveni maxFPS, jak rikal Karf. Kdyz na to pridu(kdyz na to pritu), dam vedet.
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

IQLogic píše:Mozno odveci pripomienka ale mne to pomohlo!!!! Ako mas nastavený HDD. Ja som ho mal v UDMA4 co jest 66MHz namiesto UDMA5 133MHz. Neviem akym cinom sa mi prepol do tohto rezimu ale po prepnuti do UDMA5 uz DOOM3 siel plynule. No a NFSMW je dost biedne s tym enginom. Tr*kali sa s nim dost dlhu dobu a nic z toho. Opat trhanie. Je to sposobene tým že HDD na malu priepustnost a textury sa tam nacitavaju postupne napriklad kazdych 100m ti nacitava cestu, budovy, stromy a tak dalej.
povedz mi prosim ta kde sa da nastavit to UDMA..
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Zalezi co pouzivas za winy, ale "Tento pocitac" -> "Spravovat" -> "?Radice IDE..(nebo tak neco)?"

EDIT:
UDMA5 = 100MHz
UDMA6 = 133MHz
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“