Poraďte mi nějakou adventure :)
Moderátor: Baneshee
- BERTIK
- Začátečník

Co třeba Still Life! Hru jsem hrál a dohrál. Microidi (Syberia) se vytáhli, ta hra má šmrnc a tajemného ducha, navozuje pocity tajemnosti a strachu. Navíc se jedná docela o autentický počin, kdy příběh hry se tak trochu podobá známému případu Jacka Rippera, který jak víme skutečně existoval. Hra je velmi často prokládaná nádherně zpracovanými filmovými animacemi a musím říct, že když jsem viděl animaci agentky FBI pronásledující tajemnou postavu až do místa střechy budovy, jako bych byl přímo v ději a na jejím místě. No prostě doporučuji se do příběhu ponořit (hrát hlavně při setmění) a onen účinek+skvělý dojem ze hry se okamžitě dostaví. Pro ty co nemají nervy na řešení puzzlů (není jich ve hře mnoho) je na internetu (bonusweb) kompletní návod, který docela podrobně zpracovala pokud si dobře vzpomínám nějaká holčina. Přeji příjemnou zábavu. Fakt to stojí za to!!
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- DreamFace
- Nováček

Podle mě jsou jedny z nejlepších adventur série Quets for Glory..
Notebook HP Compaq nw 8000: Intel Pentium M Centrino 755 - 2.0GHz, 1024 MB DDR-SDRAM, 60GB (7 200 ot./min.), DVD+RW, 15" TFT UXGA+ WVA, ATI Mobility Radeon Fire GL T2 128MB DDR VRAM, WiFi 802.11b/g, 10/100/1000 NIC, Bluetooth, TPM security chip, 56Kbps modem
- Demon
- Začátečník

A co takhle Return To Mysterious Island.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
- shadow
- Středně pokročilý

Musím se přidat, danou hru myslím z roku 1996 od CyberDreams jsem koupil za 28 kč na AukruBathory píše:A co takhle " I HAVE NO MOUTH AND I MUST SCREAM ", nemám ústa a musím křičet.
Kdysi to vyšlo jako příloha v Excaliburu s překladem od Andrewa.
4 fantastiský příběhy posledních lidí na zemi, který nelidským způsobem mučí počítač.
4 příběhy, ve kterých jde o to, jak se co nejrychleji zabít a uniknout tomu strašlivýmu peklu. (jeden ze způsobů mučení ....... člověka počítač zhmotnil do kostky kovu, kterou umístil do ohně, nešťastník tak nemohl zemřít)
A na závěr, když už si myslíte, že je to všechno, tak ........... a další peklo v 5tým příběhu.
Doporučuju vyzkoušet, na tu psycho atmosféru nezapomenete, byť už je hra po grafický stránce out, budete se bát .... až půjdete v noci spát.
show must go on..
- Sirius11
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší adventura byla Agent Mlíčňák.
Základní deska Asus A8N-SLI Premium, nForce4 SLI, sc 939, 2x PCI-E, SATA II RAID, 2x GbLan, FireWire, 7.1 audio - CPU AMD Athlon 64 4000+, San Diego - RAM 2GB DDR400 - GeForce 8800 GTX 768Mb - HDD 2 x Western Digital 250GB, 7200rpm, Serial ATA II, 8MB, WD2500KS - DVD-RW Pioneer DVR-110 16x/16x - SoundBlaster AUDIGY2 ZS, 7.1
- shadow
- Středně pokročilý

- shadow
- Středně pokročilý

I have no mouth, and I must scream od Cyberdreams na motivy stejnojmenné literární předlohy od Harlana Allisona (1968 Hugo Award) jsem asi před hodinkou dopařil a bylo to tak skvostné, že jsem se jal ještě prolítnout samotnou povídku.
Najdete ji celou zde.
http://www.scifi.com/scifiction/classic ... ison1.html
Mimochodem Harlan Allison se na hře nepodílel jen jako nějaký rádce anebo designer, ale dokonce namluvil i AMa - tedy umělou inteligenci, která se svojí nenávistí vůči lidem je středobodem příběhu (od latinského "cogito ergo sum", tedy "I think and therefore I AM").

Ta hra je nadčasová, i téměř deset let po vydání stále vynikající.
Najdete ji celou zde.
http://www.scifi.com/scifiction/classic ... ison1.html
Mimochodem Harlan Allison se na hře nepodílel jen jako nějaký rádce anebo designer, ale dokonce namluvil i AMa - tedy umělou inteligenci, která se svojí nenávistí vůči lidem je středobodem příběhu (od latinského "cogito ergo sum", tedy "I think and therefore I AM").

Ta hra je nadčasová, i téměř deset let po vydání stále vynikající.
show must go on..
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Žánr adventur na PC upadá už nejméně pět let a komu nestačí jedna "áčková" adventura za dva roky + pár těch "béčkových" z českých luhů a hájů, má vlastně smůlu a je odkázaný na časté návraty do minulosti. Výborné adventury se občas vyskytnou na konzolích, takový "Another code" nebo "Lost in blue" na NDS svoji atmosférou překoná cokoliv co na PC vyšlo od doby Grim Fandanga.
i7-920, Gf 8800GTS, 6GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DSi, Nintendo Wii, XBox360.
- Pacifist
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

No, já bych to neviděl tak hrozně. V posledních třech letech je to podle mě zase na vzestupu. Syberia I a II, Post Mortem, Myst series, The Longest Journey I a připravovaná dvojka, Broken Sword 3, Still Life, Moment of Silence, Schizm II nebo i český Posel smrti nebo částečně i Beyond Good & Evil a Fahrenheit. Připravuje se i řada dalších titulů . Samozřejmě to nelze srovnávat se začátkem devadesátých let, ale potom útlumu kolem roku 2000 to jde opět nahoru.Mican píše:Žánr adventur na PC upadá už nejméně pět let a komu nestačí jedna "áčková" adventura za dva roky + pár těch "béčkových" z českých luhů a hájů, má vlastně smůlu a je odkázaný na časté návraty do minulosti. Výborné adventury se občas vyskytnou na konzolích, takový "Another code" nebo "Lost in blue" na NDS svoji atmosférou překoná cokoliv co na PC vyšlo od doby Grim Fandanga.
show must go on..
- DreamFace
- Nováček

Teď mě napadlo, že opravdová klasika mezi adventurami je třeba série Atlantis.
Notebook HP Compaq nw 8000: Intel Pentium M Centrino 755 - 2.0GHz, 1024 MB DDR-SDRAM, 60GB (7 200 ot./min.), DVD+RW, 15" TFT UXGA+ WVA, ATI Mobility Radeon Fire GL T2 128MB DDR VRAM, WiFi 802.11b/g, 10/100/1000 NIC, Bluetooth, TPM security chip, 56Kbps modem
- Maxtor
- Začátečník

-
No, tak vytahuju sice starej dred ale proc ne, ze.. Atlantis 1 me naprosto uchvatila.. adventura s genialni audio-visualni strankou i hratelnosti (samozrejme ve sve dobe).. casem jsem koupil nekde v edici game4u i Atlantis 2.. no.. vzhledem k tomu, ze hra neni schopna bezet pod WinXP jsem ji nechaval tak nejak u ledu, ale ted mi nejak luplo v bedne a po par mesicich jsem se zase jal hledat, jestli uz tedy tentokrat stesti nedopreje a nenajdu nejaky WinXP patch (kdysi jsem hledal, ale bez uspechu).. no stesti najednou bylo a nasel jsem..
..co ale chci rict je to, ze jsem ted tedy Atlantis 2 dohral a jsem tezce zklamany.. graficky i hudebne samozrejme porad lahudka.. ano.. je to uz trochu stary, ale porad to je moc hezka game.. hratelnost.. no.. to je prave ten problem.. kdyz si vzpomenu na jednicku, nechapu, co to ma najednou znamenat.. hra me totalne zklamala.. vetsinou jsem ani nevedel, proc se veci kolem me deji.. vubec mi pripadlo, ze je hra dejove uplne prazdna.. samozrejme lokace uzasny, vsechno je hezky, ale jak rikam.. nejak jsem tuhle hru nepochopil.. zapusobila na me jako shluk nenavaznych lokaci a questu.. celkove je tedy pro me Atlantis 2 dost bida a do vysin, kterych u me prvni dil dosahl dvojka ani nevidi..
..co ale chci rict je to, ze jsem ted tedy Atlantis 2 dohral a jsem tezce zklamany.. graficky i hudebne samozrejme porad lahudka.. ano.. je to uz trochu stary, ale porad to je moc hezka game.. hratelnost.. no.. to je prave ten problem.. kdyz si vzpomenu na jednicku, nechapu, co to ma najednou znamenat.. hra me totalne zklamala.. vetsinou jsem ani nevedel, proc se veci kolem me deji.. vubec mi pripadlo, ze je hra dejove uplne prazdna.. samozrejme lokace uzasny, vsechno je hezky, ale jak rikam.. nejak jsem tuhle hru nepochopil.. zapusobila na me jako shluk nenavaznych lokaci a questu.. celkove je tedy pro me Atlantis 2 dost bida a do vysin, kterych u me prvni dil dosahl dvojka ani nevidi..
- Wuuduu
- Středně pokročilý

To hej, pre šesťročné deti z pomocnej školy...Sirius11 píše:Nejlepší adventura byla Agent Mlíčňák.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- jamal_hero
- Nováček

- Maxtor
- Začátečník

-
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
..tak jsem ted nemel moc casu.. ale tuhle noc padl Broken Sword 3... je to stary.. ale i tak velice hezky.. dojmy ze hry jsou takove nejake.. ani nevim no.. spousta strasne hezkych prostredi, nicmene dejove trochu slabota.. resp. dej vubec neni spatny, ale je to takovy nejaky na me az moc idealisticky.. chvilkama clovek vidi sceny jako v beckovych serialech.. to me trochu zklamalo..
..jinak neni co resit.. jasna koupe, pokud se to tak da dneska jeste nazvat (resp. sehnat)..
..casto bylo pomlouvano ovladani, diky cemuz hra pripomina spise Tomb Raidera, nez adventuru.. skakacky.. krabice apod. (i tak je zde adventurnich prvku naprosta vecina).. nevidim v tom ale vetsi problem.. clovek si za chvilicku zvykne a je to v pohode.. v cele hre jsem s vylozene spatnou kamerou nasel snad jen jedno misto..
..takze ja chvalim a doporucuju..
..ted se tady na me smeje Still Life..
..jinak neni co resit.. jasna koupe, pokud se to tak da dneska jeste nazvat (resp. sehnat)..
..casto bylo pomlouvano ovladani, diky cemuz hra pripomina spise Tomb Raidera, nez adventuru.. skakacky.. krabice apod. (i tak je zde adventurnich prvku naprosta vecina).. nevidim v tom ale vetsi problem.. clovek si za chvilicku zvykne a je to v pohode.. v cele hre jsem s vylozene spatnou kamerou nasel snad jen jedno misto..
..takze ja chvalim a doporucuju..
..ted se tady na me smeje Still Life..
- Maxtor
- Začátečník

-
..Still Life je za mnou.. a musim rozhodne doporucit!!! ..nejsem ten typ, co by kazdou hru prozival az do morku kosti, ale tady mi opravdu chvilkama behal mraz po zadech a nejednou jsem sedel u PC s husi kuzi po celym tele.. fakt mazec.. hodne dobrej pocin..
..no.. v kazdym pripade bych tuhle hru doporucil i lidem, kteri nejsou jaxi "hard skilled" adventuristi.. je docela easy.. vsechno do sebe logicky zapada, jde to hrat hladce..
..co me ale totalne nastvalo.. a to teda uplne nejvic, je nedomyslenost hry v prilisnem odkryvani stop v deji.. dostal jsem se tedy do faze, kdy jsem od cca poloviny hry obvinoval uplne nekoho jinyho, nez hlavni hrdinka.. proste logickou uvahou bych udelal uplne neco jinyho, nez ve hre.. samozrejme z toho vylezlo, ze se hlavni hrdinka mylila.. to by se podle me stavat nemelo..
no.. i tak ale hru vsem doporucuju.. i pres svou linearitu nabizi netradicni pribeh, hodne desivych scen (kdy na me opravdu pusobily) a spoustu ponure atmosfery.. good choice..
..no.. v kazdym pripade bych tuhle hru doporucil i lidem, kteri nejsou jaxi "hard skilled" adventuristi.. je docela easy.. vsechno do sebe logicky zapada, jde to hrat hladce..
..co me ale totalne nastvalo.. a to teda uplne nejvic, je nedomyslenost hry v prilisnem odkryvani stop v deji.. dostal jsem se tedy do faze, kdy jsem od cca poloviny hry obvinoval uplne nekoho jinyho, nez hlavni hrdinka.. proste logickou uvahou bych udelal uplne neco jinyho, nez ve hre.. samozrejme z toho vylezlo, ze se hlavni hrdinka mylila.. to by se podle me stavat nemelo..
no.. i tak ale hru vsem doporucuju.. i pres svou linearitu nabizi netradicni pribeh, hodne desivych scen (kdy na me opravdu pusobily) a spoustu ponure atmosfery.. good choice..
- shadow
- Středně pokročilý

Souhlasím, Still Life se prodává za 299 Kč http://www.xzone.cz/nahledgame.php3?idg=1376
a je to jistě dobrej kauf..
O Still Life jsem psal už ve zvláštním threadu
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... still+life
a je to jistě dobrej kauf..
O Still Life jsem psal už ve zvláštním threadu
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... still+life
show must go on..