Sitovka znicena?
Moderátor: Don
- K@m1k@23_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Sitovka znicena?
Zkousel jsem nainstalovat Gentoo Linux, vubec jsem to nepochopil, tak jsem dal CTRL+ALT+DEL. Nabootoval jsem Wokna a cumim, nemuzu se pripojit na sit. Zkontroluju sitovku- nesviti, kdyz je do ni zapojenej kabel. Takze bud to ten Linux dost ponicil, i kdyz netusim, jak by TOHLE mohl udelat, nebo mi odesla grafika. Co si o tom myslite? 
- TomAker
- Začátečník

Řekl bych, že software snad nemůže zničit hardware. Možná jsi nepovedenou instalací Linuxu mohl poškodit nějak nastavení síťovky? Zkus ve Windows odebrat ovladače a pak je tam znovu nahrát a síťovku znovu nakonfigurovat.
Jestliže jsi instaloval Linux na jiný diskový oddíl (asi jo, když jsi pak nabootoval Windows), tak tam zkus nainstalovat stejnou nebo jinou distribuci Linuxu.
Další možností je formát disku a instalace "čistých" Windows.
Jestliže jsi instaloval Linux na jiný diskový oddíl (asi jo, když jsi pak nabootoval Windows), tak tam zkus nainstalovat stejnou nebo jinou distribuci Linuxu.
Další možností je formát disku a instalace "čistých" Windows.
CPU: Athlon XP 2600+ Barton 333 Mhz Box; Deska: Epox 8RDA3+ nForce2-ultra400 Rev 3.1; RAM: Kingston 512MB DDR400 CL 2.5; Grafika: Sapphire Radeon9600 128MB, 128bit; HDD: Hitaxhi 160GB UATA/100 8MB; Skříň: JNC 8673B, 350W
- K@m1k@23_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si myslel, ze softwarem neznicim hardware, ale to, ze Linux leze Woknum do ovladacu, je snad jeste divnejsi... reinstall ale rozhodne zkusim...
A toho tucnaka jsem daval na stejnej oddil, jako Wokna, a jelo to... da mi to normalne na vyber, co chci spustit za system, a pojede to, i kdyz to bude na jednom disku, ne (ale to se jenom dohaduju)???
A toho tucnaka jsem daval na stejnej oddil, jako Wokna, a jelo to... da mi to normalne na vyber, co chci spustit za system, a pojede to, i kdyz to bude na jednom disku, ne (ale to se jenom dohaduju)???
- TomAker
- Začátečník

Linux používá úplně jiný systém souborů, takže nemůžeš mít na stejným oddílu Linux a Windows. Dále také nemůžeš mít na jednom diskovém oddílu dva OS. Pokud chceš mít dva OS na jednom disku, tak budeš muset na HDD vytvořit samostaný oddíl pro druhý OS. Po úspěšné instalaci Linux vytvoří automaticky bootovací nabídku.
Jestliže jsi dával na stejný diskový oddíl Linux a nedoinstaloval jsi jej do konce, tak by se snad ani neměly rozjet Windows, ale nejsem velký odborník na Linux.
Linux samozřejmě do Win vůbec neleze!
Jestliže jsi dával na stejný diskový oddíl Linux a nedoinstaloval jsi jej do konce, tak by se snad ani neměly rozjet Windows, ale nejsem velký odborník na Linux.
Linux samozřejmě do Win vůbec neleze!
CPU: Athlon XP 2600+ Barton 333 Mhz Box; Deska: Epox 8RDA3+ nForce2-ultra400 Rev 3.1; RAM: Kingston 512MB DDR400 CL 2.5; Grafika: Sapphire Radeon9600 128MB, 128bit; HDD: Hitaxhi 160GB UATA/100 8MB; Skříň: JNC 8673B, 350W
- K@m1k@23_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomAker
- Začátečník

Záleží, jestli máš integrovanou síťovku nebo ne. Pokud máš integrovanou, tak bys v BIOSU měl najít položku pro zapnutí nebo vypnutí. Teď z paměti nevím kde.
- K@m1k@23_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Linux nemůže zničit síťovku (a stejně tak samozřejmě ani žádný jiný OS). Nemůže taky lízt Woknům do ovladačů, a to ani kdyby chtěl (většina lidí má až na ojedinělé odůvodněné (a neodůvodněné, kdy je user lama) případy Wokenní systém na oddíle s NTFS, na který Linux neumí zapisovat). Pokud je ta síťovka opravdu mrtvá, tak zřejmě odešla sama a shodou náhod zrovna v době, kdy sis hrál s Gentoo.
Nicméně, tuhle větu mi prosím tě vysvětli, uniká mi pointa...
Nicméně, tuhle větu mi prosím tě vysvětli, uniká mi pointa...
Takze bud to ten Linux dost ponicil, i kdyz netusim, jak by TOHLE mohl udelat, nebo mi odesla grafika.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- K@m1k@23_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- K@m1k@23_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tučňák je všude

Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda