Jaký 19 MVA/PVA panel do 10 tisíc ?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Pt
Začátečník
Začátečník

Jaký 19 MVA/PVA panel do 10 tisíc ?

Příspěvek od Pt »

Zdravím

Jde mi o koupi 19ti palcového panelu LCD do 10 tisíc včetně DPH. Primární použití fotky pro vlastní potřebu a web, webbrowsing, občas film, hry pak minimálně... Doposavad používám CRT monitor 17ku LG T710 PH Flatron EZ a relativní spokojenost - jen ho momentálně posunuji vedle k PC a pro sebe bych rád něco většího. K těm fotkám ještě - jde mi o "amatérské" upravování. Nejsem profík, co kalibruje monitor každý týden, takže EIZO u mne stejně nehrozí. Resp to LG ani nakalibrované nemám... TN panely jsem vyloučil a v celkovém finiši mi vyšly tyto 3 modely

Belinea 101915 - levnější (designově horší) bratříček modelu 101920 - cena 9700,- s DPH

Viz. http://www.behardware.com/articles/588- ... fp91v.html

ViewSonic VG910s - cena 9880,- s DPH

Viz. http://www.behardware.com/articles/534- ... -lcds.html

Benq FP 91GP - cena 9460,-

Viz. http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=30739

Mohl bych se zeptat na Váš názor? Případně vaše zkušenosti? Opomněl jsem nějaký model v této kategorii?

Děkuji moc

Ahoj Pt
Barton 2500@3200+, Soltek 75FRN3-L, 512MB Ram, Ati Radeon 9600 Pro EZ (PowerColor), 160Gb WD (7200,8Mb)
Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

Nikdo nic? :( Nikdo nemá ani jeden z nich, či se v této kategorii nepohybuje?

Díky za přísěvky

Pt
Barton 2500@3200+, Soltek 75FRN3-L, 512MB Ram, Ati Radeon 9600 Pro EZ (PowerColor), 160Gb WD (7200,8Mb)
IQ320
Nováček
Nováček

Příspěvek od IQ320 »

Pt píše:Nikdo nic? :( Nikdo nemá ani jeden z nich, či se v této kategorii nepohybuje?

Díky za přísěvky

Pt
No abys nerek, tak ti prispeju.

Ty monitory jsou v podstate uplne STEJNY, takze zalezi jen na tom,
jaky znacce das prednost (bude to asi i otazka ceny, predpokladam,
ze Viewsonic bude nejdrazsi 8-) )

Kazdopadne na to, co s tim chces delat, to uplne staci,
ale stejne ti doporucuju zakoupit monitor nekde, kde ti
ho predvedou, abys zkontroloval pixely a podsviceni,
pokud teda neznas bezproblemovy e-shop, kde ti nebudou
delat pri vraceni potize 8-).
Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

Hm, tak po dalekosáhlejších úvahách a počtení v recenzích jsem stále více nakloněn tomu panelu od Belinei. 101915 (šedá verze modelu 101920). Používá ve své revizi C rychlou matrici MVA od firmy AUO. A za tu cenu je to celkem zajímavá volba?! Jen by mne zajímalo... Dá se nějak kloudně vyladit LCD monitor? Výrobní nastavení barev, co jsem pochopil, je u tohoto modelu vcelku příšerné... Viz. stránky uvedené výše a na nich znázorněný stav LCD před kalibrací a po kalibraci... Půjde to nějak sladit??? Po té klaibraci má tento model vcelku zajímavé parametry?!

Díky Pt
IQ320
Nováček
Nováček

Příspěvek od IQ320 »

Pt píše: Výrobní nastavení barev, co jsem pochopil, je u tohoto modelu vcelku příšerné... Viz. stránky uvedené výše a na nich znázorněný stav LCD před kalibrací a po kalibraci... Půjde to nějak sladit??? Po té klaibraci má tento model vcelku zajímavé parametry?!

Díky Pt
Kalibrace obraz jiste zaostri/zlepsi, ale EIZO za 50L z toho
kalibraci neudelas 8-)

V pripade lowend monitoru "tkz. socka :lol:" ti kalibrace
jenom obraz udela koukatelnym (aby ti nic extra nevadilo
a na zbytek si zvyknes = takhle funguje LCD 8-) )
Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

Hm, mno... EIZO neřeším, nemám na něj :)

Podle tohoto článku by to mělo jít srovnat vcelku do dosti přijatelných hodnot?!

http://www.behardware.com/articles/588- ... fp91v.html

Jenže jak na to?! Jde to SWrem?

Díky Pt
IQ320
Nováček
Nováček

Příspěvek od IQ320 »

Pt píše:Hm, mno... EIZO neřeším, nemám na něj :)

Podle tohoto článku by to mělo jít srovnat vcelku do dosti přijatelných hodnot?!

http://www.behardware.com/articles/588- ... fp91v.html

Jenže jak na to?! Jde to SWrem?

Díky Pt

Na 1. strance toho clanku mas odkaz na clanek o kalibraci, kde
popisuji jejich metodu (a i hodnoti kalibracni softy).

Mimochodem, kdybys navysil rozpocet o cca 4-5 koliku, tak
muzes koupit momentalne nejlepsi 19'' s PVA t.j. Samsung 970P,
jak jsem videl, tak jeho cena klesla oproti konci roku, kdy
to byla zhava novinka.
Ten ma dedikovanej kalibracni soft rovnou prilozeny 8-)

Rozhodne bych ti doporucil tady nesetrit, oci mas jenom jedny !!
Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

Hm, kdybych na to mel, tak si pridam dalsich 20 a vezmu rovnou profi EIZO. Bohuzel petrzel... :(

Ad kalibracni postupy... Nemyslel jsem kalibracni sondy. Myslel jsem, zdali neni nejaky SW primo na kalibraci bez sondy... Resp. zdali je mozne serizeni dle SW dle "oka"...

P.S. Oci mam urcite jen jedny, ale urcite bude to LCD lepsi, nez dosavadni prace na mem CRT 17...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“