Nový SATA II HDD a pauza v nabíhání XP
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Vincent Vega
- Začátečník

-
Nový SATA II HDD a pauza v nabíhání XP
Nevím, jestli to patří sem, nebo do Bios sekce, ale zkusím se zeptat tady. Koupil jsem si SATA II HDD Samsung. Po připojení, naformátování (rozdělil jsem ho na 2 části) a nainstalování XP (udělal jsem z něho hlavní HDD, ten co jsem měl, tedy HDD 120GB Seagate ATA, je druhý disk) mi to, když startují XP, na několik sekund "zatuhne" když nabíhá obrazovka, kde běhají "modří červíci". Prostě když nabíhá startovací obrazovka, mezi tmou a jejím jasným zobrazením (asi uprostřed) se mi to na chvíli kousne (nestopoval jsem to, odhadem kolem 10-15 sekund). Pak se to rozjede, startovací obrazovka najede a vše je OK. Kde je chyba? Mám někde něco špatně nastaveného v Biosu, nebo je chyba jinde? Neví někdo? Neměl někdo podobnej problém? Pro jistotu dodám, že základní desku mám MSI K8N Neo (nepodporuje SATA II, není problém v tom?)...
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A máš tam zobrazen takovej ten nabíhací obraz? Loading a ty čáry - - - - -? A je to takový zatmavený, jakoby seklý?
Jestli je to ono tak to sem měl taky, ale jen cca 5s - nebyl nově formatlej, takže stačil novej format a bylo to. Tohle můžou bejt blbě nainstalovany windowsy. V BIOSu bych chybu neviděl
Jestli je to ono tak to sem měl taky, ale jen cca 5s - nebyl nově formatlej, takže stačil novej format a bylo to. Tohle můžou bejt blbě nainstalovany windowsy. V BIOSu bych chybu neviděl
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Vincent Vega
- Začátečník

-
Nevím, jakej nabíhací obraz myslíš. Prostě první barevná grafika, co se objeví, jak tam jezdí ty 3 modrý kostečky v obdélníčku a je tam logo Microsoft Windows XP. Tak tato "startovací" obrazovka se i normálně (když je všechno OK) neobjevuje hned, ale jako kdyby se rozvěcuje (z černé obrazovky do toho loga, a pak začínají běhat kostečky). No a mě se to kousává na těch 10-15 sekund mezi tmou a logem. To logo je vidět jakoby zašedlý. Prostě asi v půlce toho náběhu tma->logo to udělá kous na několik sekund...
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A na tom druhym disku mas jeste furt ten puvodni system??? Jinak zkus to jeste nahodit jen s tim novym diskem, bez mechanik a hlavne bez toho druhyho disku.
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- Enigman
- Nováček

Re: Nový SATA II HDD a pauza v nabíhání XP
Mám ten samý problém. Kousne se mi to na cca 30 sekund (disk nehrabe), poté se vše normálně rozjede. Jedná se o disk Samsung SP2504C 250 GB SATA II (jumperem přepnutý na SATA I) a desku Asus K8N-E Deluxe. Mám v počítači jen tento disk.Vincent Vega píše:Prostě když nabíhá startovací obrazovka, mezi tmou a jejím jasným zobrazením (asi uprostřed) se mi to na chvíli kousne. Pak se to rozjede, startovací obrazovka najede a vše je OK.
- Krahujec
- Nováček

-
Mam ten samy disk a delalo mi to same (s 64b verzi WXP). Myslel jsem, ze je to zpusobene prave tou verzi OS, proto jsem pouzil low level format a nainstaloval "obycejnou" verzi WXP a problem se vyresil. Jo, jeste jsem nainstaloval nejnovejsi ovladace od nVidie (mam nForce 4 Ultra chipset).
- Enigman
- Nováček

Jedu na "obyčejných" Windows XP SP2 a drivery mám nejnovější, neboť jsem je stahoval před pár dny ze stránek výrobce.Krahujec píše:Myslel jsem, ze je to zpusobene prave tou verzi OS, proto jsem pouzil low level format a nainstaloval "obycejnou" verzi WXP a problem se vyresil. Jo, jeste jsem nainstaloval nejnovejsi ovladace od nVidie (mam nForce 4 Ultra chipset).
- Rich
- Nováček

- Enigman
- Nováček

- Enigman
- Nováček

- david99
- Začátečník

-