Nefunkční GeForce 5200

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Smurfiik
Nováček
Nováček

Nefunkční GeForce 5200

Příspěvek od Smurfiik »

Zdravim, moc by mi pomohlo, kdyby mi někdo poradil ohledně problému s graf. kartou GeForce 5200 128MB (nechal jsem jí zkontrolovat na reklamacích, a funguje).Nicméně na mém PC se Windows XP Pro SP1 nenabootujou, pouze černá obrazovka, po chvíli se vypne i monitor.Zkoušel jsem přeinstalovat Windows (včetně formátu HDD), upgradovat BIOS (ASUS 7V8VXX), vyzkoušel jsem něco přes 30 ovladačů a nic. Už mě nic pořádnýho nenapadá, možná bych měl ještě doplnit, že kartu se mi podařilo asi 2x na cca 15min rozchodit, než zamrzla, pak už nefungovala ani na původním nastavení:o(

moc díky za jakoukoliv radu
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

neni spatny AGP port? Skus si pozicat inu GK a nahodit ju tam,ci pojde
Smurfiik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smurfiik »

bohuzel, AGP funguje, protoze nyni pouzivam starou GeForce 3 s 64MB.
Snad jen, nebude problem s podporou desky na AGP? da se to nejak poznat?
The Edge
Nováček
Nováček

Příspěvek od The Edge »

No asi nejlepší by bylo, vyzkoušet ji někde u kámoše. Oni ji totiž na těch reklamacích ani nemuseli zkoušet, vždyť všichni víme, jak to v některých obchodech chodí. Možná bys ještě mohl zkusit různá nastavení v biosu - teda pokud se tam vůbec dostaneš. Jako třeba změnit rychlost AGP na 4x, 8x, fast writes vypnout nebo zapnout. A nejprve zkus v biosu nastavit všechny hodnoty na default - nebo pomocí clear cmos jumperu.
A jenom taková drobnost - myslíš si, že je výhodný "upgrade" z GeForce3 na GeForceFX5200? Podle mě ta FX může být rychlejší max o 10-20%. To sis měl spíš koupit nějakou aspoň Geforce6600.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Sedí ta karta dobře ve slotu ? Zkoušel jsi s ní mírně (ale ne že jí vytáhneš !) za chodu zahejbat ?
Goldnoob team proud member!
Smurfiik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smurfiik »

Do Biosu se dostanu, akorát tam mám implicitně nastavený 8x AGP, nemůžu to měnit.U GeForce 3 si tam muzu aspon vybrat od 1x - 4x.Default jsem uz taky zkousel a nic. Reklamace byla ok, zkouseli ji primo prede mnou, ale je fakt, ze jsem mel jit min. o par urovni vys pri vyberu GK.
Smurfiik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smurfiik »

Co se tyka umisteni GK ve slotu, tak sedi dobre, nekolikrat jsem to kontrolovat i za chodu:o)
M200
Nováček
Nováček

Příspěvek od M200 »

Pokud je karta ve slotu špatně umístěná, tak při bootu bios zapíská signál - chyba grafiky -, pokud Ti něco pípá při startu (každý bios to má jinak) ale nejčastěji ( - ... ) tak je vadný kontakt. Buď špína, nebo bývá prostě slabý pertinax. To pak mužeš kartou lomcovat jak blázen a je to houby platný.
Smurfiik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smurfiik »

Tak chci poděkovat za pomoc, nakonec jsem to vyresil.Po upgradovani BIOSU jsem znovu nastavil default settings a ono to funguje:o) takze diky vsem..
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“