Textový LCD displej
- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Bliz si imho, kdyz se po zapnuti jaLCD neco deje (je videt, ze displej reaguje na pocitac). Soubory .h nebo .bas nepotrebujes, to jsou jenom hlavicky, kdybys chtel delat vlastni program vyuzivajici port95nt. Spis je mi divny ten port 768, LPT1 ma odjakziva 378h. Datove jsou piny LPT1-8, 14 a 16, Zkousel jsi jiny program (napr. LCD Smartie)? O jaky displej jde (velikost)?
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mě se taky ten port 768 nezdá, ale v tom DLPortIO resp. port95nt mi to nejde změnit. Je důležíté to písmeno "h" v označení portu? ještě jsem zkoušel LCDcenter 2.0 ale vysledek stejný. ted mám nainstalované oba programy, je možné že se spolu nesnesou i když se neloadujou po startu win? (LCDcenter a JaLCD) displej je 2x16 a nastavený ho v JaLCD mám dobře.
//dneska jsem koupil multimetr tak bych to ještě přeměřil kvůli kvality spojů, ale nevím jak to udělat (co spojit s čím), dáš mi prosím nějakou radu?
// // tak jsem to přeměřil, jeden kolík multimetru sem dam na GND a druhým jsem zkoušel jednotlivé piny na displeji, tak to dopadlo
pin1...0V
pin2...5V
pin3...0.7V asi kvůli trimru
pin4...5V
pin5,6...0V - problém?
pin7-10...5V
pin11..0V - problém?
pin12-14...5V
//dneska jsem koupil multimetr tak bych to ještě přeměřil kvůli kvality spojů, ale nevím jak to udělat (co spojit s čím), dáš mi prosím nějakou radu?
// // tak jsem to přeměřil, jeden kolík multimetru sem dam na GND a druhým jsem zkoušel jednotlivé piny na displeji, tak to dopadlo
pin1...0V
pin2...5V
pin3...0.7V asi kvůli trimru
pin4...5V
pin5,6...0V - problém?
pin7-10...5V
pin11..0V - problém?
pin12-14...5V
Mám doma Suzku 
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To pismeno h znamena, ze je to hexadecimalni (sestnactkova) hodnota, takze 378h = 888 v bezne desitkove soustave. Kde to v tom port95nt nastavujes? Co ja vim, tak tam nikdy nic nastavovat nebylo treba (a myslim, ze tam ani nic nastavit nejde)... Pokud chces overit ten kabel, je ho nejlepsi "propipat" (vyzkouset, jestli opravdu vsechno vede tam, kam ma). Multimetr by tuhle funkci mel primo obsahovat (pripadne se da obejit treba pomoci mereni odporu). Jeden kolik spojis na jednom konci kabelu s nejakym danym pinem (treba LPT1) a druhy das na pin, kam by mel dany vodic vezt (v pripade LPT1 by to byl LCD6). Pokud je spojeni dobre, multimetr zapipa a tak vis, ze dany vodic funguje. Takhle postupne vyzkousej vsechny a zjistis, jestli kabel funguje
Eagle3D Engine under developement
- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
po instalaci těch port95 driveru se mi v programech objevila složka DLPortIO, tam jsou dva exe soubory, kde je addres 768.
Jinak jsem to proměřil pomocí odporu (nevím jak obyč multimetr nastavit aby pípal) a vše vede tam kam má. Zítra to beru ke známemu a tam to vyzkouším co to udělá. pak budu když tak zase otravovat, zatím díky za technickou podporu.
//Tak už jsem to rozchodil

Jinak jsem to proměřil pomocí odporu (nevím jak obyč multimetr nastavit aby pípal) a vše vede tam kam má. Zítra to beru ke známemu a tam to vyzkouším co to udělá. pak budu když tak zase otravovat, zatím díky za technickou podporu.
//Tak už jsem to rozchodil

Mám doma Suzku 
- DarkEcho
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
COM
Nemá tady nekdo nejakej ucelenej ceskej návod na ten seriovej port? treba i se softem....€agle píše:Tlacitka na seriovej port jsou treba tady, zbytek je otazka softwaru.
Kdo dá 5 headshotů v Quakovi tak je excelent,
kdo dá 5 headshotů v Unrealovi tak je killing spree,
kdo dá 5 headshotů v CSku tak je kicked for cheating.
kdo dá 5 headshotů v Unrealovi tak je killing spree,
kdo dá 5 headshotů v CSku tak je kicked for cheating.
- cruzz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: COM
ja se taky pridavam, najde se dobra duse ktery by poradila jak pripojit diplej misto na paralelni, tak na klasickej RS232 seriovej port? Nasel jsem si prevodnik http://rs232.hw.cz/#max3325 a myslim ze pomoci nej by to mohlo jit, ale rekl bych ze existuje i nejake jednodussi reseni, ne?DarkEcho píše:Nemá tady nekdo nejakej ucelenej ceskej návod na ten seriovej port? treba i se softem....€agle píše:Tlacitka na seriovej port jsou treba tady, zbytek je otazka softwaru.
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: COM
no, nevim, co ja vim tak to bylo dost slozite, navic to nelze pouzit ke kazdemu zarizeni, takze asi bohuzel :/cruzz píše:ja se taky pridavam, najde se dobra duse ktery by poradila jak pripojit diplej misto na paralelni, tak na klasickej RS232 seriovej port? Nasel jsem si prevodnik http://rs232.hw.cz/#max3325 a myslim ze pomoci nej by to mohlo jit, ale rekl bych ze existuje i nejake jednodussi reseni, ne?DarkEcho píše: Nemá tady nekdo nejakej ucelenej ceskej návod na ten seriovej port? treba i se softem....
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- Lami
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jednodussi? Co chces jednodussi nez si koupit hotoveho svaba?
Musis prevest datovou komunikaci, ktera je z principu paraleleni na seriovou. Nastesti ten displej bezi i v 4-bit rezimu, takze zbyle 4 bity muzes vyuzit na neco jineho.
Kazdopadne at pouzijes reseni jakekoliv (vcetne hotoveho svaba), nebudou fungovat programy pro LPT (logicky). Takze doporucuju NEJDRIV najit software, ktery umi neco posilat po seriovem portu. K tomu programu bude nejaky konkretni hardware - ten pouzij, jinak mas uplnyho smolicka.
Pro zrucnejsi se to da udelat s posuvnym registrem a nejakym dalsim obvodem (pouzivam jednocipovy mikrokontroler Microchip PIC, bude toho delat vice nez ridit displej). Ale ja si navrhuji adapter pro LED matrix, ktere potrebuji 14 pinu v minimalni variante (8 data, 4 adresa, 1 "write").
Musis prevest datovou komunikaci, ktera je z principu paraleleni na seriovou. Nastesti ten displej bezi i v 4-bit rezimu, takze zbyle 4 bity muzes vyuzit na neco jineho.
Kazdopadne at pouzijes reseni jakekoliv (vcetne hotoveho svaba), nebudou fungovat programy pro LPT (logicky). Takze doporucuju NEJDRIV najit software, ktery umi neco posilat po seriovem portu. K tomu programu bude nejaky konkretni hardware - ten pouzij, jinak mas uplnyho smolicka.
Pro zrucnejsi se to da udelat s posuvnym registrem a nejakym dalsim obvodem (pouzivam jednocipovy mikrokontroler Microchip PIC, bude toho delat vice nez ridit displej). Ale ja si navrhuji adapter pro LED matrix, ktere potrebuji 14 pinu v minimalni variante (8 data, 4 adresa, 1 "write").
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux 
- cruzz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja potrebuju navrhnout pripojeni k Atmelu konkertne mam AT91RM9200. Ma to klasickej seriovej port, s paralelnim to je drobet slozitejsi, neni to klasickej Cannon, ale jednotlivy piny se tam z toho daj vytahnout. Nicmene si myslim ze lepsi by bylo pouzit ten seriovej, z toho se da vytahnout i tech 5V na napajeni. O ovladace pripadne program neni zas takovej problem, ja pak neco sesmolim, spis mi jde o tu technickou realizaci.
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
- Lami
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak ja znam jen PICy, ani ten displej moc neznam, jen co si pamatuju nez jsem LCD zavrhnul... Takze jen obecne. Prijde mi ale, ze vetsina techto veci musi byt kazdemu "jednocipari" jasna...cruzz píše:ja potrebuju navrhnout pripojeni k Atmelu konkertne mam AT91RM9200
Implementace serioveho portu na PICech je spatne zdokumentovana, na Atmelech to snad je lepsi - kazdopadne ocekavej problemy a dost nedebugovatelneho ladeni. Doporucuju si najit funkcni program pro seriovou komunikaci a nabalit to na nej.
Co se tyce vlastniho prevodniku, musis si stanovit co od toho budes chtit umet. Pokud zvolis cokoliv krome nejjednodussiho reseni, budes muset navrhnout nejaky protokol, ktery pobezi na tom seriovem portu. Nejjednodussi pripad je, ze proste posilas seriove to, co bys posilal paralelne. Jednocip jen kazdy bajt exportuje do nejakeho registru, ktery je "videt na nozickach" a na dalsi nozicce nastavi a shodi signal WR pro displej. Spojeni s displejem je snad taky jasne... Datasheet is your friend.
Slozitejsi varianta je pokud chces ovladat vice, ale to uz je celkem mimo ramec a asi i dost OT.
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux 
- iwhy
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
http://www.madhacker.org/rs232.htm Tu je nejake riesenie
Athlon XP 2200+, Kingston 1GB, MB ECS M848A rev.2.1, HDD Hitachi 160GB, Fortron 400W, 20" Viewsonic VX2025WM
IWHY*MOTORSUSKA počúva rezkú muziku LAST.fm
IWHY*MOTORSUSKA počúva rezkú muziku LAST.fm
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Řešení to je, dokonce už poměrně známé, ale je staré. Mnohem zajímavější se mi jeví použití toho integrovaného převodníku MAX3325 od Maxima, který by měl v pohodě fungovat i v katalogovém zapojení a poskytuje solidní zjednodušení, oproti procesorovým řešením. Otázka je, kdo ho k nám distribuuje a za kolik; v katalozích GESu a GME jsem o něm nenašel ani zmínku. Nicméně je to něco, co na rozdíl od procesorových řešení upájí i méně zruční kutilové.iwhy píše:http://www.madhacker.org/rs232.htm Tu je nejake riesenie
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- LEDdiodak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Drivery
Můžete sem někdo hodit nějaký ověřený link na software pro display?
Spíš mi šlo o port95nt. Z nějakýho důvodu mi nejde stáhnout. Ostatní software bych snad měl. Dík
Spíš mi šlo o port95nt. Z nějakýho důvodu mi nejde stáhnout. Ostatní software bych snad měl. Dík
CPU: AMD Athlon64 3000+ 754 Venice MB: MSI K8T NEO V2.0 RAM: Seitec 256Mb/333Mhz, Samsung 256Mb/400Mhz GK: Saphire Ati Radeon X1650Pro 256Mb HDD: Samsung 80Gb DVD-ROM: Samsung a palirna Teac 24x (za kilo od kamoše a pali jak ďas) Wifina: Air Live WL-8000PCI. FireWire, TV-karta
http://www.pretaktovani.cz/text/CmmCervenecSrpen5.asp
(Tenhle case už nějakou dobu nemam)
http://s141.photobucket.com/albums/r64/ ... ?start=all
Ale tenhle jo.
http://www.pretaktovani.cz/text/CmmCervenecSrpen5.asp
(Tenhle case už nějakou dobu nemam)
http://s141.photobucket.com/albums/r64/ ... ?start=all
Ale tenhle jo.
- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- st.slama
- Začátečník

-
- Lami
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vis, zkus napsat ASPON typ. Obecne pokud ma HD44780 kompatibilni controller, tak to pujde na LPT. Jinak mas asi smolicka.st.slama píše:Mate nejake skusenosti s grafickymi displaymi.
Mam jeden ma 20vyvodov , z toho asi 2 bude napajanie.
Najlepsie cez lpt.
- st.slama
- Začátečník

-
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lami
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
http://www.google.com/search?hl=cs&lr=& ... &q=hd61202st.slama píše:je to asi hd61202. Typ ani netusim keby som vedel tak si najdem datasheet.