Díky za odpověď
Připojení k internetu přes jiný počítač...?
Moderátor: Don
- boy ms
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Připojení k internetu přes jiný počítač...?
Mám problém. Mam stolní PC a notebook. Chci se připojit na obou počítačích najednou přes jeden modem, který bude připojen k tomu stolnímu. Jak to mám nastavit? Zkrátka se připojím na velkém PC a zároveň chci, aby mohla být moje sestra připojená ve stejnou chvíli na internetu na notebooku přes LAN.
Díky za odpověď
Díky za odpověď
Admin www.virtcars.com
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
velké pc bude potřebovat dvě síťové karty, a stačí pak oba počítače oběhnout např. s instalačkou od winXP, kde je třeba spustit průvodce domácí sítí
doporučuji se podívat sem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=11845
doporučuji se podívat sem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=11845
- racous
- Začátečník

Nechapu proč by potřeboval 2 sítovky
Podle mě stači jedna na pc a jedna na notasu. Potom Spoustecku, nastavit sít, na velkém pc potom nechat sdílet připojení
AMD 64 3000+ s.939 Venice 1000MHz ,MSI K8N Neo4 Ultra, nVidia PX6600GT TDH 128Mb DDR3 (550/1200), WD 2500KS 250GB SATA2,Maxtor 120Gb,Sound Blaster Live,Monitor LCD Samsung SyncMaster 710TM
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A jak asi nasdílíš připojení jenom s jednou sítovkou ? To by mě fakt zajímalo, jak bys to chtěl udělat, když jedna jde do modemu a druhá k NB...racous píše:Nechapu proč by potřeboval 2 sítovkyPodle mě stači jedna na pc a jedna na notasu. Potom Spoustecku, nastavit sít, na velkém pc potom nechat sdílet připojení
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Streethawk
- Mírně pokročilý

Preco by to nemalo ist?????
Ak ma USB modem ako ja

Ak ma USB modem ako ja
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Aha...Streethawk píše:Preco by to nemalo ist?????
Ak ma USB modem ako ja![]()
The problem has been eaten.

- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- 12345
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na svojem PC spusť nastavení siť pro domácnost nebo malou kanc... a postupuj.. nastav že toto PC je připojeno k internetu a pomoci tohoto PC se budou připojvat ostatní PC v síťi. IP adresy by se ti měla nastavit sama jestli ne tak IP: 192.168.1.1.... a maska podsítě se vypní sama jak do ní klikneš... pak PC restartnia a IP adresa by se měla automaticky změnit na 192.168.0.1 na notebooku spusť taky nastavení pro domácnost nebo malou kanc.. a nastav že toto PC se bude připojovat k internetu pomoci jiného.. na to příjdeš.. potom nastav IP adresu na 192.168.1.2... maska zase sama.. jakmile se PC připoji a budou komunikovat tak by ti ještě neměl fungovat internet restartneš PC... a po restartu nastavíš ať IP adresu získáva automaticyky ze servru DHCP.... a mělo by to frčet...