zdar, mam uz dlhsie tuto kartu a pouzival som ju aj s odomknutymi pipkami. pred cca mesiacom som reinstaloval OS a dnes som si chcel cosi zahrat, tak si hovorim ze by nebolo zle znova tam zec NVStrap tie pipky povolit nech to fici, ale co to: povolil som vsetky pipky (8/4 na 16/8 ) a artefakty, tak si hovorim pohoda... a skusal som postupne jednotlive pipky odomykat/zamykat, ze ktora robi problemy. to k nicomu neviedlo, stale artefakty. tak som si povedal ze to dam naspat na standardnych 8/4 a artefakty tam zostali !! (testujem performace testom vo FEAR). tak som skusil este podtaktovat o 50 MHz a potom aj o 100 MHz, ale stale nic a tie artefakty tam mam furt - dufam ze karta neodchadza...
v prilohe su screeny, okrem jasne viditelnych ciernych pruhov a n-uholnikov je v celom obraze pomerne husty farebny sum.
edit: chladic je standardny asus, teploty:
idle: cpu 50, ram 45
load: cpu 55, ram 50
Meridius píše:a ona šla původně odemknout na kolik? nezaškrtáváš ty náhodou pořád jen ty vadné pipky?
no povodne isla naplno - 16/8, a tak fungovala v pohode dost dlho. ked som ale vyskusal graficky narocnejsie zalezitosti ako napr. FEAR, 3dmark 2005, tak som zistil ze niektore pipky su predsalen vadne, ale nevadilo mi to, pretoze to bol iba ledva badatelny sum na vacsich jednofarebnych plochach. teraz sa to ale rozrastlo a ako som spominal - aj po nastaveni vsetkeho na default a restarte su tam stale artefakty
na plno může jít jen na 16/6..navíc u tebe byly vadné, takže je normální, že na různých ovladačích a hrách jsou artefakty vidět tam, kde třeba nebyly nebo byly menší....
Meridius píše:na plno může jít jen na 16/6..navíc u tebe byly vadné, takže je normální, že na různých ovladačích a hrách jsou artefakty vidět tam, kde třeba nebyly nebo byly menší....
jj, iba 16/6 je max... preklep
ok, ale nechapem potom, AKO je sakra mozne ze tam mam artefakty aj ked tie pipky spat zamknem tak ako boli??
podle mne v tom máš divnej systém a omylem necháváš odemčené i ty vadné...tam je přece nějaké default nastavení, které se dá vyvolat, ne...v rivatuneru..
no, uz som na to prisiel. tie artefakty sposobovalo bud znizenie na 4x AGP, alebo vypnute FastWrites, alebo vypnuty SBA. nechce sa mi uz skumat ktore nastavenie konkretne to bolo, ale bolo to urcite tym, pretoze ked som dal tieto tri nastavenia na default, artefakty zmizli a mozem odomykat pipky dosytosti takze som spat na 16/6 s takmer nepostrehnutelnymi artefaktami v najnarocnejsich hrach, co je zanedbatelne oproti zvyseniu FPS
len pre doplnenie:
8/4 bez OC: 2800 3Dmark05
16/6 s OC: 4100 3DMark05