Kupeny PC bez WINXPH install CD, ako urobit reinstall?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Archandel
Začátečník
Začátečník

Kupeny PC bez WINXPH install CD, ako urobit reinstall?

Příspěvek od Archandel »

XPcka su nainstalovane na PC ale niesu k tomu original CD.
Na buxni je nalepeny CD-key. Chcem pocitac cely naformatovat a preinstalovat XPcka. Otazka znie ci na to mozem pouzit hocijake CD s WinXPhome SP2 a zadat ten kluc co je na buxni alebo co vlastne? A ako je to pri aktivacii? Staci mi ten CD key alebo co?

(uz dlho sa venujem PC ale origos Windoze my zatial nehrozilo, a myslim ze by bola skoda prist o licencovane widle)
Life is a joke, and it ain't funny.
CPU: E5200 R0 Costa Rica @ 2500MHz; max 4166MHz (CPU-Z Verified) COOLER: Scythe Ninja 2 ~ Passive MB: ASUS P5B Premium P965/ICH8R RAM: 2 x 1GB Vitesta 800 GPU: HD3850 256 ~ Passive HDD: 7200.7 80G; 7200.10 160G; Ext 250G; DVD PSU: Corsair CX 400W TEMP: Akasa AK-FC-03 LCD: HP 22" w2216 PC: All Passive + LowNoise PSU Fan [ KUPIM: Pentium 4 Extreme Edition ~ Gallatin 2MB L3 ]
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Kupeny PC bez WINXPH install CD, ako urobit reinstall?

Příspěvek od Shit »

Archandel píše:Otazka znie ci na to mozem pouzit hocijake CD s WinXPhome SP2 a zadat ten kluc co je na buxni
Přesně tak.
Archandel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Archandel »

Dik. :-D
Life is a joke, and it ain't funny.
CPU: E5200 R0 Costa Rica @ 2500MHz; max 4166MHz (CPU-Z Verified) COOLER: Scythe Ninja 2 ~ Passive MB: ASUS P5B Premium P965/ICH8R RAM: 2 x 1GB Vitesta 800 GPU: HD3850 256 ~ Passive HDD: 7200.7 80G; 7200.10 160G; Ext 250G; DVD PSU: Corsair CX 400W TEMP: Akasa AK-FC-03 LCD: HP 22" w2216 PC: All Passive + LowNoise PSU Fan [ KUPIM: Pentium 4 Extreme Edition ~ Gallatin 2MB L3 ]
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Můžeš si i vyzálohovat "wpa.dbl" - postup se taky tady někde na fóru. :wink:
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Shit píše:
Archandel píše:Otazka znie ci na to mozem pouzit hocijake CD s WinXPhome SP2 a zadat ten kluc co je na buxni
Přesně tak.
Zrovna nedávno jsem přeinstalovával kamarádovo notebook na kterém byl taky nalepen CD-key s licencí a počítal jsem že jej normálně použiji ale zrada, tento legální CD-key Windows nevzal zřejmě musí být instalační CD ze stejné série.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Quakes píše:Zrovna nedávno jsem přeinstalovával kamarádovo notebook na kterém byl taky nalepen CD-key s licencí a počítal jsem že jej normálně použiji ale zrada, tento legální CD-key Windows nevzal zřejmě musí být instalační CD ze stejné série.
Problém může být u Windows určených speciálně velkému výrobci OEM (HP apod.), kdy vlastně existuje pro tohoto výrobce speciální řada sériových čísel, které nevezmou bežné instalační CD
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
X-ecutOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-ecutOR »

pavel.minarik píše:Problém může být u Windows určených speciálně velkému výrobci OEM (HP apod.), kdy vlastně existuje pro tohoto výrobce speciální řada sériových čísel, které nevezmou bežné instalační CD
Ja len chcem dodat (trochu od veci :roll: ), mam licenciu OS k NB a ked som minule poziadal o techn. pomoc microsoft, prisiel mi taky mily mailik ze sa mam obratit na distributora NB co sa tyka techn. pomoci... (=platena sluzba-asi 40 dolacov za vyrieseny problem)... :twisted:
IBM R52: P M 740J(1.73GHz), PC4300 512MB DDR SDRAM, 60GB 5400rpm HDD, 15in 1024x768 LCD, 64MB ATI Radeon X300, CD-RW/DVD-R/DVD-RAM Multi-Burner, Intel 802.11a/b/g wireless(MPCI), Bluetooth/Modem(CDC), 1Gb Ethernet(LOM), UltraNav, i915PM chipset, Secure Chip, IEEE 1394, 6 cell Li-Ion batt, WinXP Pro + SP2
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

ono ti to seriove zobere ale iba ak zozenies cd ktore, sa musi aktivoat po instalacii. Ak pouzijes cd takzavnu corporate edition ta nevyzaduje aktivaciu tak ta ti to seriove nezobere.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

pavel.minarik píše:Problém může být u Windows určených speciálně velkému výrobci OEM (HP apod.), kdy vlastně existuje pro tohoto výrobce speciální řada sériových čísel, které nevezmou bežné instalační CD
Jj. Nouťasy a jejich spec. instalační CD je kapitola sama pro sebe...
Quakes píše:
Shit píše:Přesně tak.
Zrovna nedávno jsem přeinstalovával kamarádovo notebook na kterém byl taky nalepen CD-key s licencí a počítal jsem že jej normálně použiji ale zrada, tento legální CD-key Windows nevzal zřejmě musí být instalační CD ze stejné série.
Stejná odpověď jako nahoře. :oops:

Ale pokud se bavíme o normálních widlích - tak to jde na 100%. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“