Sekundové sekání počítače ve hrách
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Sekundové sekání počítače ve hrách
Mám problém v některých hrách, jmenovitě Vietcong 2 a Far Cry. U několika jiných to nedělá, ale zkoušel jsem jich jen 4 takže to není vypovídající údaj. O co jde:
Vietcong 2 mi dělá dost nepříjemnou věc, že se často na chvilku zasekne jakoby něco načítal.
Dělá to v singleplayeru, tam je to hodně velký problém protože to dělá skoro pořád. A dělá to i v multiplayeru, tam mám počit že to dělá dokud "nenačte" všechny zvuky zbraní a animace nebo co, což ale často je třeba půlka kola. Efekt je ten že když se třeba vedle mě vynoří nepřítel a začne střílet, tak se mi hra kousne a rozjede se zase až když už padám k zemi nebo už mi moc života nezbývá.
Není to nízký počet FPS, engine jako takový pomalý není. Když jsem snížil rozlišení tak jsem měl i kolem 100 FPS, což je hodně. Tohle sekání je o to horší, protože třeba i dvě sekundy nemůžete nic dělat.
Něco podobného mi dělala jak už jsem řekl i hra Far Cry, tam vždycky po loadu se podobně sekla hra při prvním použití night vision a při prvním výstřelu ze zbraně.
Opravdu to vypadá jako by hry tak dlouho při prvním výskytu načítaly do paměti zvuky, ale je to jen doměnka.
Počítač:
Intel D820 (2x2,8 GHz)
deska ASUS s.775 P5LD2, i945P
VGA MSI PCIe x16 NX7800GT VT2D256E
HDD WD CAVIAR 250GB, SATA II/300, 2500JS, 7200ot./min., 8MB cache
DIMM DDR2 Kingston 1024MB (kit 2x512MB) PC533 BOX
Zdroj 500W Fortron AX500-PNF
SB Life (hodně stará)
Ovladače grafiky 81.98, ovladače zvukovky jsem neinstaloval žádné (win XP si pomohly samy), ale testovací skript na webu sb mi hlásí že upgrade provádět nepotřebuju.
Netušíte co může být tím brzdným článkem? Přehřívání komponent vylučuji, protože tenhle problém se díky popsaným projevům s délkou hraní vytrácí a nikoliv násobí (což by odpovídalo vzrůstající teplotě).
(Mimochodem asi 5 minut jsem hledal vhodnou sekci fóra, nakonec jsem to dal tady protože nic lepšího jsem tu nenašel. Pokud jsem off-topic tak to prosím přesuňte.)
Vietcong 2 mi dělá dost nepříjemnou věc, že se často na chvilku zasekne jakoby něco načítal.
Dělá to v singleplayeru, tam je to hodně velký problém protože to dělá skoro pořád. A dělá to i v multiplayeru, tam mám počit že to dělá dokud "nenačte" všechny zvuky zbraní a animace nebo co, což ale často je třeba půlka kola. Efekt je ten že když se třeba vedle mě vynoří nepřítel a začne střílet, tak se mi hra kousne a rozjede se zase až když už padám k zemi nebo už mi moc života nezbývá.
Není to nízký počet FPS, engine jako takový pomalý není. Když jsem snížil rozlišení tak jsem měl i kolem 100 FPS, což je hodně. Tohle sekání je o to horší, protože třeba i dvě sekundy nemůžete nic dělat.
Něco podobného mi dělala jak už jsem řekl i hra Far Cry, tam vždycky po loadu se podobně sekla hra při prvním použití night vision a při prvním výstřelu ze zbraně.
Opravdu to vypadá jako by hry tak dlouho při prvním výskytu načítaly do paměti zvuky, ale je to jen doměnka.
Počítač:
Intel D820 (2x2,8 GHz)
deska ASUS s.775 P5LD2, i945P
VGA MSI PCIe x16 NX7800GT VT2D256E
HDD WD CAVIAR 250GB, SATA II/300, 2500JS, 7200ot./min., 8MB cache
DIMM DDR2 Kingston 1024MB (kit 2x512MB) PC533 BOX
Zdroj 500W Fortron AX500-PNF
SB Life (hodně stará)
Ovladače grafiky 81.98, ovladače zvukovky jsem neinstaloval žádné (win XP si pomohly samy), ale testovací skript na webu sb mi hlásí že upgrade provádět nepotřebuju.
Netušíte co může být tím brzdným článkem? Přehřívání komponent vylučuji, protože tenhle problém se díky popsaným projevům s délkou hraní vytrácí a nikoliv násobí (což by odpovídalo vzrůstající teplotě).
(Mimochodem asi 5 minut jsem hledal vhodnou sekci fóra, nakonec jsem to dal tady protože nic lepšího jsem tu nenašel. Pokud jsem off-topic tak to prosím přesuňte.)
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Programy na pozadí a defragmentace - negativní, počítač je cca měsíc od instalace, o programy se starám a za ten měsíc jsem několikrát, aniž bych v nejmenším musel, defragmentoval.Dzin píše:Trochu střílím, ale co Hdd? neseekuje? CO programy na pozadí? Defragmentace?
Problém hdd - nevím, je to možné. Jak se to dá zjistit? (Test přímo od WD jsem spouštěl.)
Test paměti jsem prováděl, sice ne celou noc jak se radívá, možná to někdy nechám běžet déle.
Jo a občas (jednou denně až jednou za dva dny) mi hodí Win bluescreen, pokaždé s jinou hláškou, naposled to bylo page_fault_in_nonpaged_area, ale předtím byly jiné (bad_pool_caller, irq_not_less_or_equal). Možná to s tím souvisí, měl jsem to asi (asi určitě) uvést v prvním příspěvku.
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- wallot
- Středně pokročilý

-
81.98 jsou posledni oficialni a s nima to me funguje tam bych problem nevidel.Lord píše:co nejnovejsi drivery na grafiku?
spis bych zkusil jeste ty ovladace na zvukovku, prece jenom ovladace ve woknech jsou dobry tak maximalne na sitovky
kazdopadne bych zkusil - natvrdo dat disk do SATA1 rezimu (pomoci jumperu)
co treba 3Dmarky jak ty se chovaji? Chtelo by to zyskouset co nejvice veci a zjistit kde se problemy vsykytuji.
Mas posledni verzi DirectX?
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevím jestli půjde, je to čistě sata2 disk. Nevím ani o jaký jumper má jít.wallot píše: kazdopadne bych zkusil - natvrdo dat disk do SATA1 rezimu (pomoci jumperu)
3dmark i pcmark proběhly v pohodě, to jsem už taky zkoušelwallot píše: co treba 3Dmarky jak ty se chovaji? Chtelo by to zyskouset co nejvice veci a zjistit kde se problemy vsykytuji.
Tady se přiznám že jsem dx neinstaloval, mám ty co byly součástí winxp+sp2, jsou to DX9c, ale jestli jsou nějaké "subverze" nebo patche to netuším.wallot píše: Mas posledni verzi DirectX?
Co to je KX, to slyším prvně.Lord píše:no pokud je to SB live tak bych dal KX ty nedelaj bordel a mely by byt v poode
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: