problem s Ati 9550

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
doka
Nováček
Nováček

problem s Ati 9550

Příspěvek od doka »

Dobrý den,
Před časem jsme koupil pro kamaráda HIS EXCALIBUR RADEON 9550 256MB/128 bit. Grafická karta šla do slotu v pohodě, po zapnutí počítače si ji XP- našla, naběhl průvodce hardware a z instalačního CD jsem nainstaloval ovladače ATI pro řadiče, video, primarní a sekundarní ovladace RADEON 9550 a vše se zdálo být v pořádku, ukázala se ikona , že hardware je nainstalován, připraven k použití. A nutný restart, tak jsem restartoval a od té doby nenaběhne systém pro nabídku účtu, jakmile naběhne modrá obrazovka, tak se počítač restartuje.Po několika restartech zůstane černá obrazovka a bliká ledka na vypínači monitoru.Jde spustit nouzový režim, ale tam jsem v správci zařízení žádnou chybu nenašel. Jednou se mi podařilo přihlásit, za chvíli mi ztmavl monitor a naskočilo varovné upozornění, že frekvence je mimo rozsah, díval jsem se na nastavení monitoru, při těch nainstalovaných ovladačích před restartem ukazuje v nastavení možné rozlišení monitoru, ale nejde změnit, ani obnovovací frekvence monitoru. Ovladače jsem několikrát odinstaloval a znova instaloval a pořád to samé. Domnívám se, jestli by nemohla být chyba v tom, že je někde upřednostněna integrovaná graf. karta na desce. To znamená někde v Biosu. Ale kde? Ve správci zařízení jsem ji neviděl pro zakázáni. Základní deska je FIC K7M-400Pro, AMD/KM400/333/400/A8x/GA+ZK6/LAN/FW/U2 mATX.Init Display First tam je, ale nemá to vliv, jaký slot se tam nastaví jako první. V AGP & P2P Bridge Control jsem nastavil 256 MB, AGP 8x, zkoušel jsem i AGP 4x a vypnout Fast Write, taky nepomohlo. Ve VGA modu lze spustit, frekvence monitoru je na 60 Hz, ale nejde změnit frekvence,rozlišení, ani kvalita barev. Jakmile se klikne na použít, tak to spadne a je černá obrazovka. Load Optimized Defaults ani Fail - Safe Defaults nemá vliv. Zkoušel jsem i přepínat monitor, původně byl nastaven jen výchozí, tak jsem nastavil monitor Plag and Play, který to má ve správci, nepomohlo. Grafickou kartu jsem dal do svého počítače na desku Asus (tam mám původně grafiku 64 MB od Ati) a běží mi normálně, žádná chyba nenastala. Asi si to nerozumí s tou deskou a integrovanou grafikou, ještě chci zkusit jiného výrobce grafické desky, např. GeForce a nebo jinou desku bez integrované grafické karty.
Puvodní display driver odinstalovan, zkouseny nejruznejsi nove verze ovladacu od ATI. Co byste mi poradili?
Děkuju.
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

Tomu rikam prispevek, jak ma byt :up:
Asi bych reinstaloval kompletne Windows, muze tam byt bordel od tech ovladacu.
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

no najskor mi povedz ake mas ovladace... sa mi to zda ze je to v nich.. skusil si grafiku aj v inom pc? neprehrieva sa ti? dobre ti sedi chladic? popripade skus odinstaloval aj ten win :)
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Axis píše:no najskor mi povedz ake mas ovladace... sa mi to zda ze je to v nich.. skusil si grafiku aj v inom pc? neprehrieva sa ti? dobre ti sedi chladic? popripade skus odinstaloval aj ten win :)
no kdybys to cet, tak psal ze ve vedlejsim PC co ma mu bezela v pohode, takze otazka ohledne prehrivani atd celkem pada.. mas prave desku , ktera moc rada serii 95xx nema :( zkus reinstalovat ty windowsi, ci biosu vypnout/zapnout IRQ for VGA :wink:
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
MaDzTN
Nováček
Nováček

Příspěvek od MaDzTN »

Presne ten istý problém som mal aj ja, a problém bol v chipsete. NEmáš chipset VIA? Tiež som to skúsil u kamoša a ten tam mal predtým G6600GT a tá radeonka mu išla bez problémov.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Vytáhni grafiku -> odinstaluj veskery ovladace jak od integrovane grafiky tak od atiny -> reinstaluj ovladače chipsetu na 4.53/51 -> vypnout-> vloz VGA -> zkus nektery ovladace z rady 5.1 - 5.4

Nektery kombinace ATI a VIA sou trosku nestabilni v ruzne kombunaci ovladacu.

Delej to metodou pokus omyl, kdyz se to po kazde kombinaci nepovede normalne obnov na cas kdyz jsi jeste neodinstaloval ovladace.
doka
Nováček
Nováček

Příspěvek od doka »

Diky všem za odpovedi, vyzkouším a dám vědet, jak to dopadlo.Doka
Dudus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudus »

doka píše:Diky všem za odpovedi, vyzkouším a dám vědet, jak to dopadlo.Doka
Tak jak to dopadlo? Šlo ti něco? Mám asi hodně podobnej problém:Dobrý den. Mám takový problém. Vlastním desku a7v400-mx a dokoupil jsem si na ní grafickou kartu Asus A9550GE/TD 128 Mb. Bohužel nějak se mi ji nepodařilo rozchodit, použil jsem ovladače dodané s kartou. Vše vypadalo dobře, ale jakmile spustím nějakou hru tak se zasekne obraz i celé PC. Tak jsem stáhl modifikované ovladače Omega 2.6.25, které mimochodem úspěšně používám na druhém PC s tou samou kartou akorát na desce od Microstaru s chipsetem od N-vidia K8Neo a nepomohlo to. TAk jsem stáhl nejnovější 4in1 Via hyperion a pořád to samé, někdy se dokonce při spuštění do pár vteřin po naběhnutí Win stane že zčerná obrazovka, jakoby vypadl signál. Jinak karta funguje i v už zmíněném druhém PC naprosto bezproblému. Půjde to nějak rozchodit?
Firearms
Nováček
Nováček

Příspěvek od Firearms »

To cumim jako puk - asus grafika nekompatibilni s deskou od asusu...lol to uz je moc.. ale problem je asi prave v tom tvym cipsetu...
kterej se nejak nesnese s r9550... 1) zkus naistalovat nejnovejsi drivery na desku (i bios) a i ke karte... 2) zkus prehodit AGP na 4x a vypnout FastWrite/Read ... nevim jestli si to uz neudelal- nepises to... kdyz ani to nepomuze tak neni na skodu pokud delas tak vaznej zasah do PC jako je vymena GPU/CPU/RAM 3) preinstalovat WIN . Ja vim ze se to lehce pise ale nekdy se stava ze si WIN spatne smaze z registru urcity ovladace (nebo nastane jinej zadrhel) a pak to dela tyhle problemy...
Nebudes mi verit ale ja dnesak celej den resil podobnej problem s R96000XT ale to mi ji ani nerozpoznal bios... ani se nenacetl win.. takze jsem to zkousel taky pokusem/omyl a problem byl v polozce PCI /VGA Palette snoop... dal jsem enabled a grafika jakoby zazrakem naskocila... vubec to nechapu a to vlastnim cipset via KT 333 ktery byl bran jako bezproblemovej co se tyce karet od ati s rady r9600 ...
Dudus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudus »

No ja prave ten bios a snad vsechny novy ovladace co jsem sehnal, jsem uz nainstaloval a nic, ikdyz je pravda ze to vydrzi dyl nez to zpadne. Zajimavy taky je ze PES5 hraju v pohode i Dooma3 jsem hral asi 20min bez problemu. Fast write mam vypnuty, jeste zkusim to agp na 4x. No nic zejtra to odnesu kamosovi at se s tim potrapi, snad se to da nejak rozchodit. Napisu vysledek.
doka
Nováček
Nováček

Příspěvek od doka »

Ahoj, tak nakonec to dopadlo. Problem vyresen, zkousel jsem nejruznejsi kombinace ovladacu chipsetu a graficky karty. Po ctyrech hodinach ruznych variant se rozchodila kombinace : chipset 4in1 VIA Hyperion verze 4.43 a ovladace grafiky Catalyst verze 5.1. Pocitac chodi bez problemu, zatim se nic nevyskytlo, hry chodi taky. Takze diky vsem. Mejte se. Doka
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“