LG GSA-4167B

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

flukes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flukes »

Cituji jednoho autora:

FIRMWARE pro GSA-4167

Nudíte se? Tak si nekupujte medvídka mývala, ale rozhodněte se, který FW DL12 je pro Vaši LG GSA-4167 ten pravý. Že je to blbost? Že DL12 je prostě DL12? A vidíte, není! Dnes mi má být doručena a tak jsem se chtěl předzásobit nejnovějším FW. Navštívil jsem tedy stránky[/color]

Kód: Vybrat vše

http://cz.lgservice.com
, zde kliknul na ikonu DEVICE DRIVER, v okně Product zvolil DVD-ROM(Writer) a pak už jenom tiše žasnul. Ve dvou řádcích pod sebou jsem četl totožnou informaci: "New firmware (ver. DL12) for only GSA-4167B(Internal 16X Super multi DVD Writer)". Tedy totožnou až na velikost ZIP archivu. V nižším řádku je to 1,529K a ve vyšším 1,530K. Jinak vše stejné. Tak jsem stáhnul obě verze rozbalil a na první pohled vypadalo vše stejně. Jenom, když jsem si nechal zobrazit informace o souboru, bylo datum vzniku toho ze spodního řádku 27. září 2005, 20:06:20 a u toho z horního řádku 13. října 2005, 10:09:18. Tedy novější. Tak jsem porovnal jejich binární obsah a světe div se, ty soubory se od binární adresy H015000 totálně liší až do konce. Že by někdo v LG udělal chybu v DL12, potom ji opravil a aby si toho uživatelé všimli, tak tam dal FW se stejným označením znovu? To už by bylo zřetelnější tam dát DL13, jenomže to by byla asi ostuda vypouštět FW 17 dnů po sobě. A protože jsem tušil zradu, kouknul jsem sem na CD-R a je tady! Ale ten starší (ve chvíli, kdy toto píši). No koho by to napadlo, že to nebude stejné?

Takže já, až mi vypalovačka dorazí, do ní dám tu nejnovější verzi a uvidím. Tedy aspoň doufám...

Koukal jsem se na to a opravdu tam jsou dve verze.

//Bathory - edit té nečitelné barvy textu :oops:
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

Ja by som chcel dodat na margo toho ze napalene DVD+-RW v 4167 nejdu citat inde. Mam DL 12, datum vyroby August 2005 ( kamos ma tiez august a druhy ma september 05) A AKO SOM ZISTIL TAK TIE DVD-+RW IDU V POHODE CITAT AJ INDE, takze tolko k tomu problemu :wink:

PS: medium bolo zmazane a nasledne vypalene...
AMD Ryzen 7 5800x@PBO 4900 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 | MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI | G.SKILL 16 GB DDR4 3200 MHz CL14 @3800CL16 Trident Z RGB | GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | Kingston A1000 240 GB NVMe | SSD Crucial MX500 1TB | HDD Seagate Barracuda 7200.14 3TB | Corsair RM750x | Fractal Design Meshify S2 White TG Clear | LG 27GL850-B| Logitech G Pro Wireless + G213 + Corsair MM350 X-Large
ace
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ace »

poskodene cd, dvd - co vy na to? ako ich cita?
este stale vypisuje "cyklicka kontrola nadbytočnych udajov" ako 4163?
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

LG GSA-4167B bez jakychkoliv problemu FW DL12
az ze je trochu pomalejsi pri nacitani dvd ale doufam ze to viresi pristi FW
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Dneska mi prisla tadle vypalovacka,ale nejde mi nic vypalit.Mam DVD-ram panasonic 2x-3x rychlost zapisu.Pouzivam nero enterprise edition.Sem na vypalovani lama,jeste sem zadnou vypalovacku nemel,ale kdyz chci neco vypalit za par sekund to napise write error a sekne se celej komp.FM mam DL12.Nevite nekdo co stim je? :sad:
stanat630
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stanat630 »

Zkus verbatimy CD nebo DVD...
CPU: AMD Phenom II X4 965 3.4GHz| MB: ASUS M5A99X EVO soc. AM3+ | RAM: Kingston HyperX Blu XMP 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz | GPU: Sapphire Radeon HD 4850 Vapor-X 1024MB | Cool: BOX chladič CPU | PSU: Enermax Liberty 500W | HDD: WD Raptor 34gb + Hitachi T7K250 SATA II + 1TB Samsung | Case: CoolerMaster Stacker STC-T01 | DVD: LG GSA-4167B, fw.DL13 | MYŠ: RAZER Naga + RV-1001 eXactMat | WebCAM: LOGITECH QuickCam® Pro 5000 | LCD: 22" Dell UltraSharp 2209WA 1680 x 1050 |
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ok vyzkousim.Pak sem napisu,jestli to uz jede.
Dr.Buba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Buba »

Když to nepůjde, tak ji zkus v jiném PC u někoho, kdo běžně DVD pálí a když tak reklamace.
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Takze sem vyzkousel DVD-RW VERBATIM a ani ho nenacetla :sad: .Pritom kamos ma pres rok starou DVD vypalovacku a v poho natom samim DVD vypaluje..Takze asi reklamace co?
Urcite uz tudle mechaniku nechci :x Muzete mi poradit,za jakou DVD vypalovacku ji mam vymenit?Cena do 1400kc.
Hlavni je pro me,aby precetla kazdy normalni DVD a pokud mozno vypalovala spolehlive.DVD-ram nemusi podporovat.
stanat630
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stanat630 »

Tak to je divný :oops:
CPU: AMD Phenom II X4 965 3.4GHz| MB: ASUS M5A99X EVO soc. AM3+ | RAM: Kingston HyperX Blu XMP 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz | GPU: Sapphire Radeon HD 4850 Vapor-X 1024MB | Cool: BOX chladič CPU | PSU: Enermax Liberty 500W | HDD: WD Raptor 34gb + Hitachi T7K250 SATA II + 1TB Samsung | Case: CoolerMaster Stacker STC-T01 | DVD: LG GSA-4167B, fw.DL13 | MYŠ: RAZER Naga + RV-1001 eXactMat | WebCAM: LOGITECH QuickCam® Pro 5000 | LCD: 22" Dell UltraSharp 2209WA 1680 x 1050 |
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Je todle na reklamaci?
Obrázek
Jeto DVD LEVEL
Stim,ze ostatni testy nesli spustit,protoze hodili za par sekund error.
DVD-rw to ani nenacetlo,takze testy take nejsou.
DVD-ram pri vsech testech chyba po par sekundach.

Pritom pres 2 roky stara dvd-romka sony precetla fsechno a sli udelat vsechny testy.
Tadle dvd vypalovacka je peknej SHIT.Nechapu jak ji muzete porad vychvalovat :evil:
johnn
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnn »

neni
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

A zkousel jsi tu palirnu uz i jinde na jinem PC ? je mozny ze jsi narazil zrovna na spatnej kus, ale prece jen je to uz dost divny.
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Jsou to dobré mechaniky a vadný kus se může poštěstit každému, ale DVD-RAM médium musíš pálit s RAM Driverem.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

Ježiš lidi, kdo si tenhle shit ještě nekoupil, tak ať o tom ani neuvažuje!!! :cry: Nejhorší mechanika snad na světě! Jestli existuje ještě horší, tak o ní nechci vědět. Hned jak jsem ji koupil, tak jsem zkoušel vypalovat a ve většině případů spadlo vypalování hned při zaváděcí stopě. Jenže to nedělá pořád, takže ani nepočítám s tím, že mi ten shit vyreklamujou. Navíc když do ní dám pálený CD/DVD tak to trvá 30 sekund než načte pálený medium!!! (u NECa 4550 je to do 10 sekund!) Tohle už není chyba kusu, ale chyba značky. Měl jsem fakt sto chutí vzít zednický kladivo a udělat to, co si tenhle šmejd zaslouží a možná to ještě udělám, jestli mi ji nevezmou v bazaru. Tohle byl fakt přehmat, ale dobře mi tak, chtěl jsem zkusit šmejdskou značku, která se tvářila jako kvalita. No příště jenom kvalitu ;) Teď mám NECa 4550 a maximální spokojenost ;)
Jinak v práci ji máme taky (bohužel), vypaluje (naštěstí), ale to načítání to je fakt výsměch. Ale tak když tam dám médium, tak než ho načte, mám hned pauzu na kafe :D
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

No vzhledem k tomu, že takovych skvelych zkušeností s 4167 tady nemá tolik lidí jako ty, tak to asi nebude zaležiost cely řady, ale kusu, ne ?
Takže ji normalne reklamuj, dostaneš jinou a budeš v klidu...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

mě by jenom zajímalo, co bys říkal, kdybys chytnul vadnýho NECa
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

Sentenced píše:No vzhledem k tomu, že takovych skvelych zkušeností s 4167 tady nemá tolik lidí jako ty, tak to asi nebude zaležiost cely řady, ale kusu, ne ?
Takže ji normalne reklamuj, dostaneš jinou a budeš v klidu...
Chceš říct, že tobě se pálený CD/DVD načte do 10 sekund? Kromě té mojí LG ještě další dva lidi mají stejný problémy a přitom každej je z jiné části republiky.
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

sonoluca píše:mě by jenom zajímalo, co bys říkal, kdybys chytnul vadnýho NECa
Tak bych řekl "vadnej kus". To se stává i u kvality, ale reklamace to řeší ;)
B@st Hunter
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

B@stHunter

Příspěvek od B@st Hunter »

jako mam ji od doby co byla v obchodech a zatim se me nestala ze bych posral CD,DVD, a to uz jsem toho palil !!!! palim na DVD VERBATIM 16x
zatim jsme nemel zadné problemy :-) a jsme s ni spokojen
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“