Výměna MoBo a CPU- je nutný formát?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Nesquik
Začátečník
Začátečník

Výměna MoBo a CPU- je nutný formát?

Příspěvek od Nesquik »

Měnil sem známýmu desku a procák a nedošlo mi že by si měl zálohovat některý potřebný věci. Když ten comp pustim, dá to nabídku "stav nouze,poslední funkční nastavení" atd. Ať zvolím cokoli, jen se restartne a nabídne znova. Nechal sem ho načíst z CD XPček a našel sem tam opravu systému. Když to dám, nabídne to kterej systém chci opravit, pak heslo do systému a pak se objeví jen "C:\Windows>" Nevim co tam mam napsat. Nemáte s tim někdo zkušenost? Myslíte že je reálná šance že by si to opravilo ovladače od desky a procáku? :?
ASUS A7V600-X,AMD SEMPRON2500+@2.1GHz,256DDR400, GeForce MX4000 128M..... LEHOUČKEJ tuning
harleymaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od harleymaster »

No ja jsem ted taky musel menit desku,ta stara odesla. Ja jsem to preinstaloval,ale napred jsem najel do windows a zalohoval par dulezitejch dat,ale muj nazor je ze je lepsi to preinstalovat cely. Ten disk si muzes vzit treba k nejakymu kamosovi a udelat zalohu u nej
Drtikozel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drtikozel »

Nebo když ty XP jen přeinstaluješ a nebudeš formátovat, tak všechny věci ti tam zůstanou ale windows ti je nenajdou. Pak si je můžeš dát jinam(teda jestli to nebyly nějaký soubory windows...). Btw můj kámoš si kupoval AMD Sempron 2500 a ve win mu to psalo že má AMD Athlon 2000. Po reinstalaci to bylo v pohodě...
Nesquik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nesquik »

Ne kamoš si kupoval 3000+ Semprona a vubec nenaběhne systém. Prostě jen nabídka "Stav nouze" atd. Ať zvolím cokoli vždycky se restartne. A de to nanovo.

Windows de nainstalovat aniž by se muselo formátovat?

Eště sem tam viděl něco jako aktualizovat systé tak bych zkusil to.?
ASUS A7V600-X,AMD SEMPRON2500+@2.1GHz,256DDR400, GeForce MX4000 128M..... LEHOUČKEJ tuning
Drtikozel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drtikozel »

Jako s tim procesorem se psal jen co se stalo MÝMU kámošovi, takže jen že to tim novým HW asi bude... Ty windowsy sem už takle párkrát instaloval, aniž bych formátoval, akorát to vypadalo jako by to bylo zformátovaný, páč to nic nenašlo (čistý registry, ale všechno tam je), tak se stajně musí instalovat programy znova ale dají se někdy i spustit, ale určitě taky zálohovat(potom). No a když si to zálohuješ tak to chce zformátovat a znovu přeinstalovat, ale to už by mělo být v pohodě...
Nesquik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nesquik »

Nám de jenom o to že na tom disku je pár rozehranejch her a 3možná4 prdele filmů a MP3. Co mam teda napsat za příkaz do toho C:\Windows> ???
Drtikozel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drtikozel »

Musíš si v BIOSu nastavit bootování z CDa jako 1. a potom ti to už půjde a nebude to po tobě chtít krávoviny... Jinak myslim že ty savy z těch her se už nezachrání - jestli jsou ty hry novější tak savy nalezou do C\document and settings\........ a to po reinstall windows už nebude. Ty filmy a Mp3 sou v pohodě.
Nesquik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nesquik »

Drtikozel píše:Musíš si v BIOSu nastavit bootování z CDa jako 1. a potom ti to už půjde a nebude to po tobě chtít krávoviny... Jinak myslim že ty savy z těch her se už nezachrání - jestli jsou ty hry novější tak savy nalezou do C\document and settings\........ a to po reinstall windows už nebude. Ty filmy a Mp3 sou v pohodě.
Četls vubec ten první dotaz? Z Cd sem to načist nechal ale chtěl sem to jen OPRAVIT ne PŘEINSTALOVAT. A chce to po mně tohle.
Drtikozel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drtikozel »

Jestli si to neměnil v BIOSu tak ti to nepojede pořád to po tobě bude chtít napsat něco do příkazového řádku, nevim sice proč to tak je ale jen tam strčit cdo nestačí, prostě musíš do BIOSu...
Nesquik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nesquik »

Tak jinak. Myslíš že kdybych to neměl nastavený v biosu tak by se mi nacetlo to cdo XPček?
Drtikozel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drtikozel »

Mě se teda několikrát už takle načetlo, nevim jak, nevim proč, ale načetlo. Už sem přišel na to, že když to poprvý napíše jestli chceš opravit nebo nainstalovat, tak to ignoruj, dej jako instalovat a pak před instalací se to objeví znova tak dej to - se mi stalo, že při opravě to po mě chtělo ''instalační disketu'' která u XP ani neexistuje...
Drtikozel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drtikozel »

Když sem to ale neměl nastavený v biosu a chtěl sem to naformátovat tak mi to nešlo a automaticky se jen chtěl přeinstalovávat windows...
Drtikozel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drtikozel »

při startu PC se mi to (po vložení CDa) zeptalo, jestli chci operační systém, nebo instalaci...
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Pokud potřebuješ zazálohovat něco z DocumentandSettings, tak dej disk do jiného PC a zazálohuj, co potřebuješ.
Pokud nemáš nic v této složce, tak dej instalaci z CD a když se tě to zeptá, jestli chceš opravit stávající systém, tak dej neopravovat. Potom to začne normálně instalovat a az se tě to zeptá, jestli chceš disk formátovat, tak dej, že ne. Systém se nainstaluje a vše, co bylo mimo složku Windows a DocumentandSettings zůstane. Jen programy se musí většinou nainstalovat znovu.
Toshiba Satellite
Drtikozel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drtikozel »

4pavduf: Díky že jsi to vysvětlil, já nejsem moc dobrej na vysvětlování... a s tim přendánim disku do jiného PC, tak to se pak ani nemusí nic opravovat, zálohuje se všechno, naformátuje a je to v pohodě !
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Jde o to, ze windows nema nainstalovany kompatibilni HAL (hardware abstraction layer) s tvoji novou deskou. Opravis to jedine tou preinstalaci.

A k ty konzoli, kterou sis spustil z CD. Prikazem HELP se ti zobrazi seznam prikazu. Je to takovy omezeny DOS, cili muzes si tam zkopirovat dulezite soubory nebo adresare na jiny oddil atd...
Nesquik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nesquik »

Tak už je to. Tu první nabídku "opravit" sem přeskočil a dal až tu další. Vše se opravilo, při puštění windů se našel hardware a běží i většina programů (přehrávače, nero...) Jen to dělá bordel když chce pustit nějakou hru tak blikne modrá obrazovka s něčím o chybě v běhu systému, výpis RAMek čico a musí se to resetnout. Mě to nedavno dělalo taky ale za pár dní se to spravilo samo.
dd
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dd »

tak pokud to dělá jenom u 3D her tak bych řek že bude problém v DirectX - přeinstalovat, nebo ovladače od grafiky (ev. základní desky)

Drtikozel: Spouštěcí diskety u XP existují, ale je to prakticky to samé co na inst. CD - spustí se akorát ta konzole
Potom ještě existují nějaké diskety pro "automatické obnovení" (nebo tak nějak) - mělo by to jít vytvořit v prográmku Zálohování. Nějak prodrobně jsem to ale nezkoumal.
HaNdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HaNdA »

Nesquik píše:...blikne modrá obrazovka s něčím o chybě v běhu systému, výpis RAMek čico a musí se to resetnout...
Možná kdybys napsal číslo chyby, kterou to píše, případně co způsobilo pád (většinou to napíše nějakou knihovnu apod.), tak se nechá něco vyvodit, takhle moc ne. :?
CPU:Intel Core i5 4590S, MB: Gigabyte H87 D3H, RAM: 2xGB Corsair Hyper X DDR3 1600 HDD 256GB intel SSD + Samsung 1,5TB, DVD-RW: SH-S223Q, SND: Creative Soundblaster X-Fi Xtreme music, KEYBOARD: Logitech G15 (blue) MOUSE: ROCCAT KONE
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“