Nechce najet. Poraďte pls

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Risak
Nováček
Nováček

Nechce najet. Poraďte pls

Příspěvek od Risak »

Sestavil jsem compa pro babičku. Sestava: AMD Athlon 1700+, MB ECS K7S5A, RAM DDR 266MHz Samsung, zdroj 265W, HDD 40GB 5400ot./s. Najede v pohodě, načte všechny mechaniky, ale když dám Boot menu, tak se mi comp sekne. Někdy se dostanu i dál k instalaci WinXP do modré tabulky, kde se to také sekne. Nevím čím to může být. Zda deskou či zdrojem...Poraďte pls.
stifmajster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Nechce najet. Poraďte pls

Příspěvek od stifmajster »

Risak píše:Sestavil jsem compa pro babičku. Sestava: AMD Athlon 1700+, MB ECS K7S5A, RAM DDR 266MHz Samsung, zdroj 265W, HDD 40GB 5400ot./s. Najede v pohodě, načte všechny mechaniky, ale když dám Boot menu, tak se mi comp sekne. Někdy se dostanu i dál k instalaci WinXP do modré tabulky, kde se to také sekne. Nevím čím to může být. Zda deskou či zdrojem...Poraďte pls.
no nejspis tim zdrojem a to se ti sekne nebo se restartuje nebo vypne.......kdyby to bylo zdrojem tak se vypne nebo restartuje!
CPU:Amd opteron 144 @2600mhz,MB:DFI LP ut Nf3,GPU:Ati radeon 9600 se ,RAM:2x512 400mhz (2.5-3-3-7@200mhz) (2.0-2-2-5@133mhz),HDD:40gb seagate ATA,POWER:400 wat(12cm fun),REPRO:5.1 creative.!
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

ramky nebo zdroj
....ze by to byl MELOUN
Risak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Risak »

Zatuhne to a po resetování už ani nenajede. Musí se vypnout a zapnout.
Adal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Adal »

Asi to bude zdroj možná ram zkus si někde půjčit silnější zdroj
MSI B85-G43 Intel core i5 4590 16GB RAM Gainward 1060
Risak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Risak »

Nevím minule jsem měl úplně stejnou sestavu a s 250W zdrojem mi to jelo bez problémů. Zkoušel sem vyměnit RAM za 512DDR PC2100 ADATA a pořád stejná chyba. Taky sem zkoušel resetovat CMOS a po prvním najetí mi to hlásilo Battery low a wrong CMOS size. Nevíte co to je za chyby?
Risak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Risak »

No už jsem zjistil, co to znamená, ale souvisí to něják s mým problémem? Může na to mýt vliv baterka?
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

jo mohlo by to byt klidne i baterkou
....ze by to byl MELOUN
Risak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Risak »

To je blbý. Vyměnil jsem baterku za novou a pořád mi to hlásí to samé. A ještě k tomu mi to vyhodilo hlášku CMOS checksum bad. Tak já nevím. Není to špatným CMOS čipem? A jde to něják opravit?
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

no, mas moznost otestovat ty veci z PC i jinde?
muze byt v haji deska
....ze by to byl MELOUN
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“