Chladič na 7800 GTX

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Ati
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ati »

:D jasně chápu ale rozdíl ceny mezi 6600 gt a 6800 uz není zas az tak velky a vykonove je to uplne jinde a navic si myslim zes mel koupit spis 6600 a to GT z ni udelat ... usetril bys :)
Konfigurace PC a výsledky v 3D Marku (staré budu aktualizovat) viz . http://atispc.wz.cz
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

Ati píše::D jasně chápu ale rozdíl ceny mezi 6600 gt a 6800 uz není zas az tak velky a vykonove je to uplne jinde a navic si myslim zes mel koupit spis 6600 a to GT z ni udelat ... usetril bys :)
No po pretaktovani 6600GT (cca 600/1200) se dostanes docela o dost dal nez s 6600 nonGT. Kdyz jsem ji kupoval, tak 6800 byla o dost drazsi a co je hlavni ja tu kartu vubec naplatil :lol:.
Taky jsem premejslel jestli ji nemam vymenit, ale zase vrazet prachy do AGP? A jeste k tomu prodat ji muzu, tak za 3000 a nejakou lepsi kartu sezenu min za 6000. A posledni vec je, ze vykon ty karty mi celkem staci (i kdyz zadnej zazrak to neni :)).
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
Ati
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ati »

no jo to je pravda ..... :D
Konfigurace PC a výsledky v 3D Marku (staré budu aktualizovat) viz . http://atispc.wz.cz
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak nevim jak vy,ale ja se zakladnim chladicem pri taktech 515/1360 mam maximalni teplotu jadra 71°C a to pri 80% otacek vetraku :) .Staci mit dobre vetranou skrin a neni nutny kupovat novej chladic.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jenze 70°C je krapet moc ne? ja sem velice rad ze mi teplota nevyleze nad 45°C :wink:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Flegy píše:jenze 70°C je krapet moc ne? ja sem velice rad ze mi teplota nevyleze nad 45°C :wink:
71°C neni moc... U GK je to uplne normalni teplota.Nato,ze bezi ma 515Mhz a pri 80% otackach vetraku jeto myslim super.Jinak na zakladni frekvenci mam teplotu 55°C pri 70% otackach.
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

kluci taky přemyšlím o novém chlazení ale nevím ještě jaky už jste něco vybrali ? :)
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

Mirkana píše:kluci taky přemyšlím o novém chlazení ale nevím ještě jaky už jste něco vybrali ? :)
Ja si asi pockam az budou testy na novy Zalmany a Primecoolery.
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Ati píše:takže myslite ze mám vzit silencera nebo zalmana ? zalmana vf700 alcu muzu mit za 584 Kč a zalman vf700cu za: 681 Kč a Arctic Cooling VGA Silencer 5 NV rev. 3 : 613,- Kč

tak comyslite kterej je teda ten pravej? nebo má smysl si počkat na novou sérii zalmanu?
Zalmana VF700 jsem na 2x 7800GTX měl, a je to nejhorší chladič. Měď se rozehřeje a ten minivětráček to ani na max otáčky (kdy řve jak kráva) nestíhá chladit. Také jsem měl Primecooler, ta kopie Zalmana, a je to stejně špatně.

Mnohem lépe je Artic Cooling NV5 Rev. 3 (do špatně větraného case) či Accelero X1 (do dobře větraného case). Jsou účinnější na chlazení a tišší.

Mám osobní a dlouhodobé zkušenosti se všemi čtyřmi chladiči a mohu doporučit jen modely od A.C. Měď od Zalmana vypadá pěkně, ale to je tak celé, co se o tom dá říci dobrého.
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

radekhulan píše:
Ati píše:takže myslite ze mám vzit silencera nebo zalmana ? zalmana vf700 alcu muzu mit za 584 Kč a zalman vf700cu za: 681 Kč a Arctic Cooling VGA Silencer 5 NV rev. 3 : 613,- Kč

tak comyslite kterej je teda ten pravej? nebo má smysl si počkat na novou sérii zalmanu?
Zalmana VF700 jsem na 2x 7800GTX měl, a je to nejhorší chladič. Měď se rozehřeje a ten minivětráček to ani na max otáčky (kdy řve jak kráva) nestíhá chladit. Také jsem měl Primecooler, ta kopie Zalmana, a je to stejně špatně.

Mnohem lépe je Artic Cooling NV5 Rev. 3 (do špatně větraného case) či Accelero X1 (do dobře větraného case). Jsou účinnější na chlazení a tišší.

Mám osobní a dlouhodobé zkušenosti se všemi čtyřmi chladiči a mohu doporučit jen modely od A.C. Měď od Zalmana vypadá pěkně, ale to je tak celé, co se o tom dá říci dobrého.
Souhlasím. Zalman není na GTX stavěný, prostě to neutáhne. To samé X19XX. Na default to ve větrané skříni uchladí, ale jinak mu docházejí síly.

Momentálně bych řekl, že nejlepší je na tyto verze Accelero, uvidíme, kdy konečně dorazí nová verze Zalmanu s HP.
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“