Creative X-Fi - přestala fungovat / nejde nainstalovat
Moderátor: CageJ
- Mike_Starwalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Creative X-Fi - přestala fungovat / nejde nainstalovat
Omlovám se, jestli se to tady už řešilo, ale nic podobného jsem nenašel. Mám zvuk. kartu Creative X-Fi Extreme Music na zákl. desce Gigabite K8NF9 Ultra (nForce 9 Ultra) s Opteronem 144, SATA II HDD Samsung a Radeonem X800 GTO2. Cca týden a půl vše běhalo v pořádku, ale včera začala zvukovka příšerně praskat a pískat, až se nakonec resetoval počítač a windowsy nechtěly naběhnout. Po několikeré instalaci (včetně úplně čisté po formátu) házejí ovladače ke zvukovce hlášení, že není nainstalován podporovaný produkt a instalace se ukončí. Přitom ve správci hardware se karta hlásí jako "neznámé multimediální zařízení". Ve druhém počítači karta jede bez problémů, nevíte, čím by to mohlo být? Napadlo mě, jestli není odpálený PCI slot, ale to by se snad karta vůbec nehlásila. Jinak nic jsem nepřetaktovával, zbláznilo se to samo od sebe, najednou. Už mi z tohohle nového počítače hrabe, za jakoukoliv radu předem moc děkuju

- wallot
- Středně pokročilý

-
mam podobny problem - karta z niceho nic po rebootu je videt jako neznamy adapter a je potreba reinstalovat ovladace a takhle dokola az se obcas karta chytne takze jsem ji dneska reklamoval. kazdopadne s XFI a nforce4 deskami byly problemy a mel je vyresit dovy firmware v XFI takze bude mas starsi problemovy firmware a nebo je to rozbity jako u me a je potreba kartu vyreklamovat
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Mike_Starwalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- wallot
- Středně pokročilý

-
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- wallot
- Středně pokročilý

-
bohuzel Epox ma posledni BIOS z listopadu a ten tam mam. on by t mel resit bud bios nebo novy firmware v Xfi a tezko rict co ma za firmware ta vymenenea karta ale ma chladic na chipu tak snad ten novyOBR píše:je nutno dat novy bios, na deskach DFI to funguje, zkus to.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape