V praci mame na PC s Win2003 server nasdilenou tiskarnu (HP laserJet 4v).Pripojena je k tomu serveru pomoci printserveru po UTP kabelu.
Tiskarnu pouzivame jako sdilenou,takze na ni potrebuji tisknout vsichni.Driv bylo sdileni teto tiskarny reseno tak,ze byla pripojena primo pres LPT1 k jedne pracovni stanici a na ni nasdilena.Tady tisk fungoval bez problemu.
Po novem roce se koupil ten server s Win2003 a nasdilela se na nem.
Vsiml jsem si ale,ze mam problemy s tiskem z Excelu-netisklo to nektere znaky v tabulce.Konkretne slo o texty v nekterych bunkach-asi nahodne.
Po konzultaci se spravcem site jsem dostal tip,ze kdyz se netisknou znaky,tak by to mohlo byt spatmymi ovladaci.Tak jsem stahnul ze stranek HP ovladace pro Win2000 a tiskarnu preinstaloval.Puvodne tam byly Microsofti ovladace pro W2000/2003/XP.
Vetsina prazdnych bunek s textem se jiz vytiskla,ale nektere prece jen zustaly.
Tak jsem zkusil znovu dat ovladace-tentokrat pro winXP.Tady jsem ale pekne narazil.Ted uz tiskarna nevytiskne ani obycejny ASCII text.Vyjedou vzdycky jen 2 prazdne stranky.Pri tisku zkusebni stanky se vytiskne jen logo Windows-praporek rozdeleny na 4 okna,ale bez jakehokoli textu.
Po odebrani tiskarny a novem nainstalovani vsech moznych predeslych ovladacu (od Microsoftu,i ty pro W2000 od HP,se kterymi to fungovalo vicemene nejlepe) je porad stejny stav jako po instalaci tech XP ovladacu.Netiskne text,zkusebni stranka vyjede jen s logem.
Co s tim?Nekdo mi rikal,ze tam nekde zustaly ty XP ovladace,ale jak z toho ven?Zkousel jsem i restart toho printserveru (vytazeni napajeni) a nic.
Problem s tiskarnou pod W2003 server
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- pipa
- Začátečník

-
Problem s tiskarnou pod W2003 server
AMD Duron 1,6G (Applepred),Gigabyte GA7VT600,Bios rev.F9,Ram 768 MB,Hitachi Deskstar T7K250,cooler Arctic Cooling CoperSilent 2.
- pipa
- Začátečník

-
- cabman
- Středně pokročilý

Prvně testni tu tiskárnu instalovat přez print server na jiném pc třeba s WinXP. Pokud vše ok tak to bude patrně problém ovladačů na serveru, případně jejich špatným nastavením.
Na serveru zkus ještě jednou instalovat nejnovější verzi ovladačů, předně ale odeber ty staré. Jejich odebrání je snadná věc: Otevři okno Tiskárny a faxy -> dej nabídku soubor -> vlastnosti tiskového serveru -> instalované ovladače.
Co se týká verze vladaču tak tyto tiskárny často tisknou i s výchozím ovladačem HP LaserJet, který je ve windows standardně (ale nevsázím na to na 100%).
Případně se poraď s velmi dobrou podporou HP jestli to není známá chyba.
Na serveru zkus ještě jednou instalovat nejnovější verzi ovladačů, předně ale odeber ty staré. Jejich odebrání je snadná věc: Otevři okno Tiskárny a faxy -> dej nabídku soubor -> vlastnosti tiskového serveru -> instalované ovladače.
Co se týká verze vladaču tak tyto tiskárny často tisknou i s výchozím ovladačem HP LaserJet, který je ve windows standardně (ale nevsázím na to na 100%).
Případně se poraď s velmi dobrou podporou HP jestli to není známá chyba.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.