Napájení LCD z konektoru myši

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Napájení LCD z konektoru myši

Příspěvek od jerzy »

Podle článku na PCT se dá ten displej připojit na konektor myši pro nápení, port má šest pinů, 3-GND, 4-5V. můžu použít starou myš, vytáhnou z ní kabel a použít ho pro napájení LCD? V myši je konektor se čtyřmi vodiči, barvy bílá, oranžová, modrá a zelená. Které kablíky mám použít jestli to jde?

Představuju si to tak, že konektor myši zapojím normálně do desky a druhý konec připájím na napájení displeje.
Mám doma Suzku :-)
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

řešení by mohlo být tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=57379

můžu to teda zapojit použitím modrého a zeleného vodiče? nestane se nic?
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Co takhle si na napájení ext. lcd udělat dozadu jack konektor a tahat to z něj? tím nepřijdeš o žádný porty 8-)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Trinom píše:Co takhle si na napájení ext. lcd udělat dozadu jack konektor a tahat to z něj? tím nepřijdeš o žádný porty 8-)
Nápad je to hezký, ale nevím jak na to, nevím podle čeho bych to zapojil a taky kam. Navíc mi ten port pro myš chybět nebude a už bych tím měl vyřešený i kabel, stačí mi to připájet a bude to, ale nevím co to udělá tak se na to ptám.

// a taky nemám po ruce žáden přebytečný jack
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od myshob »

takze napoj + na modry a - na zeleny vodic jinak kdyby si nechtel prijit o ps/2 muzes to napajet z usb (sou to ty dva krajni kontakty)
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od jerzy »

klikavec píše:takze napoj + na modry a - na zeleny vodic jinak kdyby si nechtel prijit o ps/2 muzes to napajet z usb (sou to ty dva krajni kontakty)
jj, to je mi jasné z toho schématu co jsem postnul na začátku, mě šlo jenom o to jestli v tom nebude nějaký zakopaný pes, jak vidím tak nebude, jdu na to. Díkes.

//Tak hotovo, funguje to krásně. :-D
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

no kdyby to nekdo delal z USB tak pozor, nejaky LCDcka budou mit urcite vic nez 500mA
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

masakr_cz píše:nejaky LCDcka budou mit urcite vic nez 500mA
Který ? Běžný 20x4 s podsvícením naplno bere kolem 200 mA, takže to v pohodě ukrmí i 250 mA PS/2, natož pak půlampérový USB s proudovou ochranou...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

aha, tak to jo, ja myslel normalni velky stolni LCD :oops: proto se mi to moc nezdalo a do tech linku sem se nekoukal, tam to nejspis bude :(
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

TomV píše:Který ? Běžný 20x4 s podsvícením naplno bere kolem 200 mA, takže to v pohodě ukrmí i 250 mA PS/2, natož pak půlampérový USB s proudovou ochranou...
Můžete mi ještě napsat jaký je "zorný úhel" podsvíceného displeje? Zatím mám malý nepodsvíený, ale chci si koupit větší s podsvícením a mít ho v 5,25 pozici. jenže nevím jestli na něho dobře uvidím. Pc mám postavené na zemi, middletower.
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od myshob »

tak to netusim podle me zalezi na displeji to mysis vyzkouset
ondro12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondro12 »

masakr_cz píše:aha, tak to jo, ja myslel normalni velky stolni LCD...
preco chces preboha normalny LCD monitor napajat z ps/2 konektoru??
CPU: AMd Athlon 64 3000+ ! RAM: 2x512 DualChanell ! MB: ASUS A8V-E deluxe ! VGA: Sparkle GeForce NX 6600, PCI-E, 256 MB ! HDD: Maxtor 200GB S-ATA ! OPTIKA: DVD-RW ASUS 1608P ! Zdroj: EC 550JSP 140mm FAN, cierny, flexo na ATX 2.0 !
---------------------------
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

wow

Příspěvek od myshob »

:lol: normalni lcd z usb? v normalni el. siti je 230V! monitor tusim ze potrebuje 12V a v usb je jenom 5V ale bylo by to dobry kdyby to slo
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

ondro12 píše:preco chces preboha normalny LCD monitor napajat z ps/2 konektoru??
nepotrebuju, proc bych jako mel potrebovat? ja sem jen nepochopil co myslel autor threadu :?

clovek se jednou sekne a hned si z nej delaj prdel, navic to neni zase uplne takova kravina to ze je v USB jen 5V by moc velkej problem nebyl (pouzil by se DC menic), ale ze da jen 500mA je problem vetsi :cry:

//TomV: to jo, obzvláště ten DC/DC měnič by žral jak pominutej, když vemu v úvahu, že stolní LCD mívají příkon kolem 40 - 70 W. :roll: No není to až takové scifi, ale muselo by se to vytáhnou přímo ze zdroje, a to poměrně silnýho.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

jerzy píše:Můžete mi ještě napsat jaký je "zorný úhel" podsvíceného displeje? Zatím mám malý nepodsvíený, ale chci si koupit větší s podsvícením a mít ho v 5,25 pozici. jenže nevím jestli na něho dobře uvidím. Pc mám postavené na zemi, middletower.
Já mám PC taky na zemi a musím mít displej nastavenej na maximální kontrast. Při přímém pohledu je už sice vidět matice, ale při pohledu shora díky zkreslení velkým pozorovacím úhlem vidět není a text je čitelnej normálně. A vzhledem k tomu, že se na něj 99% času koukám shora, tak je to v pořádku. :)

Btw, nejužitečnější (a s nejlepším poměrem cena/zobrazovací plocha) je displej 20x4, který se dá sehnat za cenu kolem 600 Kč. Ale bacha - většina typů se za jednu 5,25" záslepku nevejde. Displej se vejde, ale elektronika ne, nahoře a dole přesahuje. Tak abys s tím kdyžtak počítal. Za dvě slepené 5,25" záslepky se už dát dá.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Tak konečně někdo kdo není jenom OT, to jsem přesně chtěl slyšet, Děkuju.

Jinak ještě přikládám stánku výrobce displejů, sice ji asi znáte, ale právě kvůli těm velikostem je dobré se tam podívat.

http://www.everbouquet.com.tw/Contents.htm
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“