Problém z taktováním
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Alkys
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
mam neco podobnýho.. mam AMd Athlon XP 2000+ a drive sem normalne taktoval..pak to nejak zacalo padat tak sem to dal an default a ted bych to chtel zkusit a kdyz ted zvednu frekvenci jen treba o dve jednotky tak se mi ani nespusti system.. nevite co to?
visit ---->> http://s4.bitefight.cz/c.php?uid=23966
- Lesha
- Začátečník

-
S tim AGP a PCI clockem bych to nevidel tak nejhur.Muze to byt tim ale i nemusi.Ja mam Asus A7V600-X kde taky nemam PCI a AGP Clock ale PC mi bezi na vsech taktech mezi 166-200 kde dochazi k zvedani FSB techto sbernic ale zalezi na hradwaru co tam mas.Zkus to dat na 200FSB a trosku mu zvednout napeti tak o dva stupinky
a o odpaleni CPU bych se nebal 
- Vart
- Začátečník

No ja taky na A7V600-X s Bartem 2600+ mam podivny problem, ze mi nejde snizit multiplikator, vzdy po ulozeni v biosu a restartu mi vubec nenajede monitor a je cerno, musim comp vypnout a zase zapnout kdy pak sam najede do biosu.. myslel sem ze je to teda zamkle, ale multipl. jde v pohode zvysit. Standard je 11,5x ale bohuzel mi to 200/33 nejde stabilne i kdyz mu dam 1,8V, tak jsem chtel snizit na 11x 200, ale zdase ze mam smulu no. Ted jedu na 12x176, ale nechci to na tech mezifrekvencich moc drazdit.
Jak je o par prispevku vyse psano ze pri spatnem taktovani hrozi maximalne restart compu, tak omyl.. prave sem si prozil reinstall kvuli poskozeni dat na disku, kdyz sem zvedl FSB na 187/37, jednoduse po restartu z biosu mi winy nenabootovaly a jen to zahlasilo ze je poskozeny soubor "system".. Pri naslednem kopirovani dat z dotycneho disku, abych na nem mohl udelat reinstal, bylo necitelnych jeste nekolik souboru a slozek.. Pamet jsem mel manualne stahnutou na nizsi frekvenci, takze to bylo moc na harddisk.
Jak je o par prispevku vyse psano ze pri spatnem taktovani hrozi maximalne restart compu, tak omyl.. prave sem si prozil reinstall kvuli poskozeni dat na disku, kdyz sem zvedl FSB na 187/37, jednoduse po restartu z biosu mi winy nenabootovaly a jen to zahlasilo ze je poskozeny soubor "system".. Pri naslednem kopirovani dat z dotycneho disku, abych na nem mohl udelat reinstal, bylo necitelnych jeste nekolik souboru a slozek.. Pamet jsem mel manualne stahnutou na nizsi frekvenci, takze to bylo moc na harddisk.
CPU: Intel Q6600 rev.G0 @3600MHz(9*400), lapped+Collaboratory Liquid Pro+CM GeminII+Xilence fan 120mm MB: MSI Neo2 F(I)R RAM: 4x 1024MB 800MHz DDR2 GK: 9800GT 512MB DDR3 HDD: 2xSeagate 80GB SATA = RAID 0; Seagate 200GB SATA Zdroj: Fortron Epsilon 80plus 600W Monitor: Asus PW201 Další: Nec DVD-RW ND3520A; Nec floppy; 3x Case Fan
- Roman Deneš
- Nováček

-
- Mrazák
- Začátečník

-
Tys tu mechaniku zapojoval, kdyz byl zapnutej pocitac? Tak to potes pan Buh...Roman Deneš píše:Tak jo po delší době jsem se k tomu vrátil, ale pořád to samí. Tak to zkouším a všimnul jsem si že mam odpojenou mechamiku připojim kabel a kompl se vypnul. Dlouho nešel nahodit a když se to konečně podařilo pak až s tím taktovaním nebil žádnej problém![]()
![]()
![]()
![]()
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.