Voltmetr s ICL7107 problém

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Voltmetr s ICL7107 problém

Příspěvek od Oneeye_IO »

Zkoušel někdo postavit něco podobného ?
http://www.electronics-lab.com/projects/test/014/
Mám to doma na kontaktním poli ale nechce to jet :x . Jedinou změnu co jsem udělal, že jsem vyměnil ten 2k trimr za 2k5 což by ale neměl být takový problém. Vše mám napájené AT zdrojem z PC. Když zkusím změřit napětí ze zdroje tak to ukáže hodnotu 12,84 na 12V a na 5V to ukáže to samé. Když zkusím třeba tužkovku tak to vyhodí nějakou blbost. Bez napětí na vstupu by se měla ukázat nula, ale není tomu tak. Poskakují tam čísla a nic víc. Nejhorší je že se to nechová stejně,pokaždé to ukazuje jinak :evil: . Zapojení mám přesně podle toho schématu :sad: . Kdybyste měl někdo nějaký nápad tak napište. Dik
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
clkmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od clkmaster »

2k za 2k5? jestli dobre vidim, pisou tam 20k :o
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

dej vedet jak faka, taky bych si to zbastlil

jj 20k :lol:
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

masakr_cz píše:dej vedet jak faka, taky bych si to zbastlil

jj 20k :lol:
:oops: Jsem se přepsal, vyměnil jsem ho za 25K :) . Nakonec jsem prolezl forum ke článku a zjistil jsem, že amíci jsou dobří frajeři, co klidně nechaj starý schéma a nový upravený neupdatujou :x . Takže ještě to musím zkusit předělat.
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

no a co tam ma bejt za zmenu na tom schematu?
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

to vypada zajimave. ja mam jen problem ze jaksi neumim anglicky ale to by se poresilo. na kolik by to tak odhadem vyslo ze bych si to taky postavil??
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

pujde to zbastlit i za 100Kč, zalezi hlavne na pouzitem displayi
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

masakr_cz píše:pujde to zbastlit i za 100Kč, zalezi hlavne na pouzitem displayi
Nejsem si jistej, já jsem kupoval ty 4 7 segmentovky po 20,- za 1 v GM. Co se týká změn tak je to upravený katalogový zapojení s nějakejma změněnejma hodnotama odporů a kondů pro lepší přesnost. Víc nevím dám se do toho asi zítra a předělám to.
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Tak jsem to schéma přestavěl podle těch úprav a vypadá to, že jede :) . Teď mi to dokonce měří teplotu 8-) , ale ještě to budu muset doupravit pro větší přesnost.
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

a jaky tam teda maj bejt ty upravy? nahod to spravny schema sem, thx
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Podle tohohle jsem to udělal a jede :-) . Ten stabilizátor 7805 jsem ale nepoužil protože to mám na 5V ze starýho AT zdroje. Jedinej problém co jsem zjistil je, že to měří zhruba 50* víc než je na vstupu. Rozsah je nejspíš 2V, protože tady se ten odpor pro nastavení rozsahu vůbec nepoužil. Já jsem si proto zatím na vstupu upravil ten dělič protože dovnitř pouštím výstup z LM35 zesílenej 10* operákem, abych mohl měřit teplotu :twisted: . Ta 1. 7-segmentovka ani není potřeba co jsem zjistil, a dokonce je tady nezapojené znaménko minus. Jediné k čemu je dobrá, je že když je na vstupu vyšší napětí než rozsah, tak se rozsvítí (ostatní zhasnou).
Kdybys chtěl ušetřit tak si stačí objednat ty ICL7107CPL u intersilu zadarmo :wink: .
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“