po vymenene zakladni desky snizene fps:(

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
mazarini
Nováček
Nováček

po vymenene zakladni desky snizene fps:(

Příspěvek od mazarini »

dobry den, mam problem. odesla mi zakladni deska a vymenili ji za novou ovsem jakmile mi ji vymenili tak ve hre call of duty se mi snizilo fps z 125 na 50-60. vyzkousel jsem spoustu nastaveni hry, ovladace mam posledni na vsechno. a jsem si jist ze to neni hrou a jejim nastavenim. nevite jaky je problem?

grafiku mam GeForce FX 5700 LE a zakladni desku http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=470 na starsi desce mel jsem fps v pohode ale s touto je nejaky problem. pls help

//edit Wilik - presun z ost. desek
//edit mhl, přesun z desek, problém může být i jinde, tady by to zapadlo
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no nevim, ale jediny co me napada je ze nemas aktivni AGP port, jede pouze v rezimu PCI, meli by to resit ovladace k desce, jestli je teda uz nemas nainstalovany, pripadne zkusit reinstal a kontrolu co je nastaveno v biosu
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Předešlá deska byla stejná(typ) nebo ti ji vyměnili za jinou?
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

mas asi jine drivery na desku a jine nastaveni v biosu
....ze by to byl MELOUN
mazarini
Nováček
Nováček

Příspěvek od mazarini »

toto je nova deska driv jsem mel jinou, starsi a fps tam bylo lepsi. co se tyce ovladacu jsou na stoprocent posledni . reinstal byl. v biosu jsem daval load default options.

"pripadne zkusit reinstal a kontrolu co je nastaveno v biosu"

co tam mam zkontrolovat?
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

mazarini píše:toto je nova deska driv jsem mel jinou, starsi a fps tam bylo lepsi. co se tyce ovladacu jsou na stoprocent posledni . reinstal byl. v biosu jsem daval load default options.

"pripadne zkusit reinstal a kontrolu co je nastaveno v biosu"

co tam mam zkontrolovat?
Jestli ti ji vyměnili za jiný typ, máš právno na stejný typ nebo vrácení peněz. Tahle chipová sada není co se týče výkonu nic extra.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Muzes napsat Jakou jsi mel predtim?
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
viki_
Začátečník
Začátečník

Re: po vymenene zakladni desky snizene fps:(

Příspěvek od viki_ »

mazarini píše:dobry den, mam problem. odesla mi zakladni deska a vymenili ji za novou ovsem jakmile mi ji vymenili tak ve hre call of duty se mi snizilo fps z 125 na 50-60.
"dobry den", to bude urcite vertical sync, ne zalezitost zakladni desky... :-)
mazarini
Nováček
Nováček

Příspěvek od mazarini »

viki_ píše:
mazarini píše:dobry den, mam problem. odesla mi zakladni deska a vymenili ji za novou ovsem jakmile mi ji vymenili tak ve hre call of duty se mi snizilo fps z 125 na 50-60.
"dobry den", to bude urcite vertical sync, ne zalezitost zakladni desky... :-)
prosimte cod hraju za jeden z nej v republice. codckem to neni. mmt jdu zjistit zakladku
viki_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od viki_ »

mazarini píše:prosimte cod hraju za jeden z nej v republice. codckem to neni. mmt jdu zjistit zakladku
Vypnout VSync v ovladacich grafiky...
http://www.tweakguides.com/NVFORCE_6.html

Pokud ho nechas zapnuty, musis si nastavit vetsi refresh na monitoru nez 60 Hz :-), oni totiz ti profi hraci FPS her (mezi ktere se pocitas :-) :-) :-) ) vetsinou hraji s VSyncem zapnutym (+ refresh monitoru 100 a vic)
Naposledy upravil(a) viki_ dne pon 20. úno 2006, 15:13, celkem upraveno 2 x.
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

OT: cod hrajes za nej co? je mozny ze umis klikat, ale vyjadrujes se jak idiot a ten clovek se ti snazil pouze SLUSNE poradit, tak by nebylo od veci se dle toho chovat...

vertikalni synchronizace se nastavuje v ovladacich nebo woknech pokud wim, i v samotne hre by mela byti tato feature... 60fps by akorat bylo na refresh 60Hz ktery by tam byl default pokud se nic nemenilo prip. neinstlaoval monitor...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
mazarini
Nováček
Nováček

Příspěvek od mazarini »

Mossad píše:OT: cod hrajes za nej co? je mozny ze umis klikat, ale vyjadrujes se jak idiot a ten clovek se ti snazil pouze SLUSNE poradit, tak by nebylo od veci se dle toho chovat...

vertikalni synchronizace se nastavuje v ovladacich nebo woknech pokud wim, i v samotne hre by mela byti tato feature... 60fps by akorat bylo na refresh 60Hz ktery by tam byl default pokud se nic nemenilo prip. neinstlaoval monitor...

jo sry. odpovedel jsem to trochu cinicky:( mam to vypnuty. jeste nejaky rady pls? 85 mam frekvenci
mazarini
Nováček
Nováček

Příspěvek od mazarini »

hrabal jsem se v configu hry a narazail na toto seta r_lastValidRenderer "GeForce FX 5700LE/PCI/SSE2 tu kartu mam zapojenu do agp. ale z neznameho duvodu hra si mysli ze je to pci
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“