LCD a zobrazování textu

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Hadíoči
Nováček
Nováček

LCD a zobrazování textu

Příspěvek od Hadíoči »

Jaké je třeba provést ve windows a na monitoru nastavení,aby byl text ostrý,výrazný a bez ( tzv. chlupů ).

Mám LCD EIZO M 1700 a všiml jsem si,že mám text na okrajích písmen mírně zbarvený ( převážně růžová a zelinkavá ). Dá se to nějak odstranit ?
Monitor mám připojen přes DVI v nativním rozlišení k VGA MSI nVidia GF FX 5600.
Jinak obraz je dokonale ostrý, ale ten text by mohl být ostřejší. ( Clear type mám zapnuto ). :?
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ked chces mat text ostry, Cleartype musis vypnut - ten text akoby antialiasuje.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
IQ320
Nováček
Nováček

Příspěvek od IQ320 »

Wuuduu píše:ked chces mat text ostry, Cleartype musis vypnut - ten text akoby antialiasuje.
No to je zajimavy !! teda ne ze bych ti neveril, ale toto je
na oficialnim webu Mrkvosoftu o clirtajpu

"Microsoft's finest achievement with Windows XP may have nothing to do with flashy features. The new operating system uses Microsoft's ClearType font-rendering technology, which makes text viewed on liquid-crystal displays (LCD) unbelievably sharp."

a ty to chces vypnout !! Svatokradez :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hadíoči
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hadíoči »

A nechystá microsoft něco co by rozmazanost textu s použitím cleartype vylepšilo ?
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“