LG GSA-4167B

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Mám ji také a nevím o žádných problémech. Vypálil jsem kde co a pohoda. Ale mám kámoše co stále "ladí" PC a ten ji měl ode mne půjčenou a špatně mu četla a nic nevypálil, prostě měl bordel v PC. Takže jestli nejsi také takový ladič co vše do s.r.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

bkf.1 píše:Ježiš lidi, kdo si tenhle shit ještě nekoupil, tak ať o tom ani neuvažuje!!! :cry: Nejhorší mechanika snad na světě! Jestli existuje ještě horší, tak o ní nechci vědět. Hned jak jsem ji koupil, tak jsem zkoušel vypalovat a ve většině případů spadlo vypalování hned při zaváděcí stopě. Jenže to nedělá pořád, takže ani nepočítám s tím, že mi ten shit vyreklamujou. Navíc když do ní dám pálený CD/DVD tak to trvá 30 sekund než načte pálený medium!!! (u NECa 4550 je to do 10 sekund!) Tohle už není chyba kusu, ale chyba značky. Měl jsem fakt sto chutí vzít zednický kladivo a udělat to, co si tenhle šmejd zaslouží a možná to ještě udělám, jestli mi ji nevezmou v bazaru. Tohle byl fakt přehmat, ale dobře mi tak, chtěl jsem zkusit šmejdskou značku, která se tvářila jako kvalita. No příště jenom kvalitu ;) Teď mám NECa 4550 a maximální spokojenost ;)
Jinak v práci ji máme taky (bohužel), vypaluje (naštěstí), ale to načítání to je fakt výsměch. Ale tak když tam dám médium, tak než ho načte, mám hned pauzu na kafe :D
Jo tak presne todle to delalo i me stim,ze neslo palit vubec nic.Ktomu ta OBROVSKA doba,nez nacetla naky DVD :cry: Proste otres.Ta doba nacitani byla fakt katastrofa a lituju vsechny vlastniky tydle mechaniky :) Jinak sem ji vyreklamoval a misto ni mi poslali NEC 4551 a sem sni maximalne spokojenej. :)
F222
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F222 »

Tak ja tuhle mechaniku mam bedle v pocitaci a tam neslape dobre je tam jen 235W zdorj tak jsem tam dal svyho fotrona 350W a behalo to cely dobre... se vsim vsudy ale taky ty DVD chvili traveji nez se nactou.. :S
CPU: Athlon 64 3000+ TRAY s.939 1.8@2.44 chladic CPU: ACsilencer 64 Ultra TCL MB: GB K8nsc s.939 GPU: ASUS V9999/TD 128mb HDD:WD 16MB cash 250GB CASE:KME CX-6062 CD/DVD-RW: LG 4160b Teac W540E RAM:2x 512mb kingston CL 2.5 400mhz
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

Peterer píše:Mám ji také a nevím o žádných problémech. Vypálil jsem kde co a pohoda. Ale mám kámoše co stále "ladí" PC a ten ji měl ode mne půjčenou a špatně mu četla a nic nevypálil, prostě měl bordel v PC. Takže jestli nejsi také takový ladič co vše do s.r.
Můj komp je tak vytuněnej k rychlosti a hlavně stabilitě, že většině lidí se o tom může jenom zdát, ale to teď není podstatný. Zkoušel jsem tenhle šunt ještě na jiných kvalitních deskách jako třeba Abit KN8 Ultra, Asus P5AD2-E, DFI LanParty NF4 Ultra-D, na všech byl čerstvej systém (+ ovladače chipsetu a grafiky samozřejmě) a u všech to dělalo to samý tj. občas před vypalováním to spadlo, když se vypalovalo, tak to hrabalo z disku jak pominutý a zlatej hřeb všeho je neuvěřitelně dlouhá inicializace vloženého páleného média. Samozřejmě u všech PC byly 400W zdroje. Věřím že někomu tahle mechanika jede na vhodné kombinaci hardware, ale to kvalitní výrobek prostě nedělá. Kvalitní mechanika jede na všem a když ne tak rozhodně nedělá problémy s kvalitním hardware. Prostě a jednoduše kdo má na Plextora ať jde do něj a kdo ne, tak NEC a není problém.
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

F222 píše:Tak ja tuhle mechaniku mam bedle v pocitaci a tam neslape dobre je tam jen 235W zdorj tak jsem tam dal svyho fotrona 350W a behalo to cely dobre... se vsim vsudy ale taky ty DVD chvili traveji nez se nactou.. :S
Chvíli? tak já teda mám jiný představy o "chvíli" ;)
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

HEAD píše:Jo tak presne todle to delalo i me stim,ze neslo palit vubec nic.Ktomu ta OBROVSKA doba,nez nacetla naky DVD :cry: Proste otres.Ta doba nacitani byla fakt katastrofa a lituju vsechny vlastniky tydle mechaniky :) Jinak sem ji vyreklamoval a misto ni mi poslali NEC 4551 a sem sni maximalne spokojenej. :)
Tak to máš štěstí, že ti místo toho dali NECa;) To mě až se vrátí z reklamačky tak to budu muset někomu střelit tak za 600 kil a to radši do bazaru, protože takovej podraz nikomu neudělám, abych kamošům prodal takovej šunt ;) stejně by si mě našli :D
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

A to nám vsechno inteligent ,ktery ani neumi editovat... ze bkf.1 zlutou kartu na tebe

techle mechanik se pred vanoci prodalo opravdu hafo a nevratili se. Sam mam doma 2 a s firmware DL12 i DL13 zadny problem nepozoruji. Inicializace trva 20sec u LG a 16sec u NEC ND-4551A ,mereno tim programem v neru.
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

Odhadovat inteligenci od toho, jak kdo edituje je opravdu inteligentní ;) Jinak věřím, že ti to jede i vám ostatním, ale mě ne a mým známým taky ne a nikdo kvůli tomu nehodlá zkoušet jinej hardware, protože koupě NECu to naprosto vyrešila. A to nejen u mě, stačí se podívat na přízpěvky v tomhle tématu ;)
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Také mi jich prošlo hodně rukama. Prodalo se jich dost samostatně, něco jsme dávali do skládaných PC a sám ji mám doma.Kdyby to byla pravda, tak kvůli problémům zvolíme jinou mechaniku, ale ona je OK.
Nevěřím, že to je šunt !!!
Podle mne je to dnes nejlepší volba pro toho kdo nechce LightScribe.
NEC je taky bez problémů, ale to s tím načítáním vůbec neregistruji.
Určitě je LG odjakživa lepší než mechaniky Samsung a pod.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

samsungu se poslední mechaniky dost povedly
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Peterer píše:NEC je taky bez problémů, ale to s tím načítáním vůbec neregistruji.
si asi jediny :) to regustruji i ja ale oproti tomu NECu jsou to jiz zminovane 4sekundy a to je podle me zanedbatelne. Narozdil od NEC je LG tissi a mensi)
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

Ještě upřesním jak je to s tou dobou načítání. Když to změřím od stisku tlačítka na mechanice tak LG 4167B má těch 30 sekund přesně a NEC 4550A má 18 sekund přesně. Má někdo jiný časy? Podotýkám, že jsem mechaniky testoval na komponentech, které jsem dříve uvedl. Jinak ještě jsem zapoměl na vypalování přes síť. Když mám vypnutý cachování, tak vyrovnávací paměť u LG pořád kolísá, což má za následek neustálé přerušování vypalování, takže plné DVD (asi 12 souborů) se vypaluje asi 2,5 hod. při zápisu 8x, ale u NECa je kolísání minimální, takže při stejné rychlosti se vypaluje 12 min. Jinak disky jsou WD160GB SATA1 (WD1600JD). Jo a je pravda, že NEC jede pěkně na plné obrátky, což může vadit, když se díváte na filmy (ten kravál je fakt slyšet), ale tak stačí snížit rychlost pomocí Nero Drive Speed (součást Nera) třeba na rychlost 24x a je po problému. Je to sice takové nepohodlné řešení, ale mě problém nedělá ;) hlavní pro mě je, aby nebyl problém s vypalováním a to není ani v nejmenším ;)
Alfonzo II.
Začátečník
Začátečník

Rychlost zapisu

Příspěvek od Alfonzo II. »

mam tuto machaniku a odmieta mi napalovat rychlejsie ako 4X (mam 8X DVD -R). Skusal som prehodit kabel (mam ju teraz samstatne v IDE2 ako master) aj nastavenia v biose. Nainstaloval som aj noveho nera. Nevie niekto co s tym?? (pomoze novy firmware? mam myslim DL11 a uz je DL13, ale nikdy som to nerobil tak som to radsej zatial pockal). Dik.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A DMA je zapnutá?
Bathory
Alfonzo II.
Začátečník
Začátečník

Dma je zapnuta

Dma je zapnuta

VYRIESENE- kupil som inu znacku DVD :lol:
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Re: Rychlost zapisu

Příspěvek od bkf.1 »

Bohus1 píše:mam tuto machaniku a odmieta mi napalovat rychlejsie ako 4X (mam 8X DVD -R). Skusal som prehodit kabel (mam ju teraz samstatne v IDE2 ako master) aj nastavenia v biose. Nainstaloval som aj noveho nera. Nevie niekto co s tym?? (pomoze novy firmware? mam myslim DL11 a uz je DL13, ale nikdy som to nerobil tak som to radsej zatial pockal). Dik.
Zkus update firmware ;) Je to bezpečné, když to děláš normálně tj. neresetovat PC při flashování, ale tak to snad nikoho nenapadne ;) Updatni a dej vědět ;)
Alfonzo II.
Začátečník
Začátečník

??

Updatol som firmware, ale DVD to bere 4X, ine znacky bez problemu. Takze som panikaril zbytocne. Je to DVD-R Emgeton ktore mi pali 4x, je na nich napisane 8X. (tusil som ze nemam brat tie najlacnejsie... :)
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Re: ??

Příspěvek od bkf.1 »

No to se nevyplácí. Kupuj verba třeba ve spindelu po 25 kusech a bude klid;)
Alfonzo II.
Začátečník
Začátečník

Ved prave, ze este ich mam asi 10 :( ale nevadi
Peter8
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peter8 »

Ja jsem si mechaniku dneska koupil a jsem maximalne spokojen :)
AMD Sempron 64 2500+@2320Mhz,DFI Infinity nF4X,VGA Leadtek Geforce 7600GT TDH 256MB 600/1700Mhz,RAM 1x1024MB A-Data 400@412Mhz,HDD WD 250GB 16MB SATA 2,Redstar 350W zdroj,DVD-RW LG 4167B,LG Flatron W2234S 22´,Logitech Z-2300,Wi-fi 1536kb/s/256kb/s - day 4000kb/s/1024kb/s - night =HL.NET
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“