Už si nevím rady s 4550a

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Moli
Začátečník
Začátečník

Už si nevím rady s 4550a

Příspěvek od Moli »

Zdarec lidi. Vyskytl se mi s touto mechanikou problém. U video medií, které chci vypálit v Neru pomocí funkce copy dvd se mi stává při tvorbě image, že zahlásí Unrecoverable Read Error. Dvd je už zkonvertováno a v pohodě používáno. Dokonce ho na této mechanice celé zkouknu. Stává se to jak u úplně čestvě vypáleného dvd, tak i u půl roku používaného. V přehrávači je v poho pustim, a i na vypalovačce je přehraju. DVD nejso poškrábané, poškozené.

Pokusně jsem hodil pár médií do DvD shrinka a Decryptoru, a vyhodili že parametr není správný, cyklická rekundantní chyba atd.

Taky mi to odepsalo pár novejch médii při pálení s tim že měl nějakou chybu.

Dvd přečtu i film pustim a zkouknu, ale nezkopíruju. Stává se mi to u filmů, i u koncertů. A přitom to přehraju, jen se tomu nehce kopírovat.
Firmware mám 1.07, Nero 6.6.0.1. Enterprice Edition. A dělá mi to i verze 6.6.1.4.

Jinak ostatní věci pálit v poho. Hudební cd, dvd-rw, data.
Už si nevim vůbec rady.

Prosím o pomoc. Díky
CPU: Core i7-920 Deska: Gigabyte GA-EX58-UD4 - Intel X58, VGA: GigaByte 9800GTX+ (GV-N98XPZL-1GH) 1GB, RAM:Kingston DIMM 6144MB DDR III 1333MHz,HDD:2xHitachi 500Gb SATA2, Case: Tt M9, AC Freezer Extreme, 2*120Tt
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak to bych viděl na reklamaci, byť se ti to bude asi těžko vysvětlovat prodejci...
Bathory
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

Hmm. To budou mít kluci v Czc radost.
Co používáš za Nero?
A kdyby mi náhodo tu reklamaci vzali jakou si mám vzít smažku.
CPU: Core i7-920 Deska: Gigabyte GA-EX58-UD4 - Intel X58, VGA: GigaByte 9800GTX+ (GV-N98XPZL-1GH) 1GB, RAM:Kingston DIMM 6144MB DDR III 1333MHz,HDD:2xHitachi 500Gb SATA2, Case: Tt M9, AC Freezer Extreme, 2*120Tt
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Nero 6.6.0.16 a co se týče mechaniky, tak to se probírá v jiném threadu. :roll:
Bathory
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

Ok. Ještě vydržim a něco vyzkoušim a vytestuju. Asi zařve dalších pár médií, ale co se dá dělat. Díky
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No, jestli ti to hází Unrecoverable nebo Redundantní chyby, tak to může být problém a zpravidla to je předzvěst, že jde mechanika do kytek. Někdy pomůže novější firmware, ale na to bych nespoléhal, případně ještě zkus jiný média, ale stejně asi u tý reklamace skončíš.
Bathory
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

Asi nejspíš jo. Média jsem zkoušel Verbatimy 8x,16x dvd-r, a nějaký sonky co jsem tu měl. Pořád stejný.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“