Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

ga-7va sA kt400 spalilo se neco u napajeni deska k.o,at case se zdrojem 200w pri skousce old desky se vyskratoval zdroj,bt 40x odesla ve veku 5ti let .... m726mrt odesel bios chip deska k.o,hdd segate 20gb 5400 rpm odesel vlivem mrazu stari 3.5roku .... tnt2 ultra 32mb vivo spalila se ....
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

V pátem mi umřelo čerpadlo Project PJP-100 -přerušené vinutí :( sice už mlelo s posledního, ale naštěstí jsem neuvařil svůj procesor, ale blok byl pěkně horký....
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Mountin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Mountin »

Mě se povedlo 2x spálit zdroj jednou když mi bylo 7 a já zkoušel co dělá to přepínátko mezi 220 130 :-D :-D :-D a podruhý když kolísal proud a ještě sem neměl UPS
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

emm taky mam rad ticho a tak sem ventilator ve zdroji v zadu vykuchal a dal ho pred zdroj a napojil na potak. Kompl byl krasne tiche, ale melo to jeden nedostatek. regulace byla az tak extremni ze se dalo zastavit ventilatorek.
Jednou kdyz sem sel pryc z bytu tak sem si hral s regulaci.... za tri hodiny prijdu a vsude smrad jak svin.. ta bila hmota co drzi kondiky a spol byla v tekutem stavu a vysela od tech kondiku jak liany. ale zdroj prezil. a pak ze eurocase 300W sou shit :lol: teda prezil az do vymeny desky s procakem...
jj bertak 2500+@3200+ a problemy. az nakonec ten souboj zdroj vzdal ale smrdi jeste dnes.... :-D
joo a malem bych zapomel jednou sem se probehl pri vymene chladice sroubovakem po desce. to byl ale fofr....
Akorat nevim proc vam nejde vypojovat mechaniky za chodu. Ja sem mel na svojem celer 333 Idecko Plug&Play.Koproval sem nejaky data na druhy disk a odpojil sem jak napajeni tak datove kabel za chodu a jediny problem co byl ze kompl 1sec jel a 1 sec se sekl a porad dokola. :lol:
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

Já jsem spálil pouze 2 zdroje. Z*urvený větráčky přestaly na těch zdrojích chladit. Každopádně smrděli pěkně.

Teda vlastně tři. Měl jsem nvou skřín a bylo mi asi 11 a zajímalo mě to tlačítko 110/230V. Přepnuto za chodu... Už nenaskočil :D
?
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

tak mně se podařilo odsmahnout jeden starej no-name 150W zdroj, ani nevim jak k tomu došlo, normálně sem ho zapojil do zásuvky, zapnul, ozvalo se hlasité POW a zdroj odešel :lol:

potom mi asi před půl rokem vyhořela GF4 MX440, omylem sem za chodu položil na čipy inventor od katody a najednou sem cejtil takovej smrad, tak čumim a z grafiky se valí černej dým :)
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

ja jak jsem zacinal s pc, tak jsem spalil svou 486. Jestli si pamatuje te (asi nejspis jen nekteri pametnici jako ja) :D tak 486 sla do socketu strcit jak koliv, ne jak dnesni cpu, ktere maji jen jednu moznost. No tak jsem vse slozil a zkontroloval a zapl........a furt nic, monitor cerny a akorat jel zdroj a vetraky......po chvilce desny smrad a zdir pro vetrani sel bily dym...tak jsem ryhcle vypnul pc, ale uz mu to moc nepomohlo, a nejhorsi na tom byl ten smrad, ktery se linul barekem jeste mesic po nehode :D
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

Monitor Proview 570M - hral sem v klidu MU-Online, kdyz tu najednou slisim takovy divny zvuk- jako by se neco palilo, prozkoumavam okoli PC a najednou si vsimnu ze z monitoru de husty bily dym :cry: .. reakce byla takova , ze sem si rek "To je v pr****" s okamzite vypnul zasuvku, z monitoru se jeste tak 5minut potom kourilo... > zhodnoceni > spalena PCB, monitor navzdy R.I.P. :sad:
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Bubikk píše:Monitor Proview 570M - hral sem v klidu MU-Online, kdyz tu najednou slisim takovy divny zvuk- jako by se neco palilo, prozkoumavam okoli PC a najednou si vsimnu ze z monitoru de husty bily dym :cry: .. reakce byla takova , ze sem si rek "To je v pr****" s okamzite vypnul zasuvku, z monitoru se jeste tak 5minut potom kourilo... > zhodnoceni > spalena PCB, monitor navzdy R.I.P. :sad:
Jo, to mi taky něco připomíná - můj LEO ComfortView 15cx - najednou zhasnul a pak naskočil při strašně málo barvách (snad jen červená a modrá). Nechal jsem si ho zpravit, ale do měsíce znova a vydržel v provozu 15 - 20 min., pak se vypnul a vnova zapnul a to se opakovalo čím dál častějc. Tak jsem se nas*al, hodil ho na půdu a koupil si LCDčko, který si chválim dodnes (Belinea 101537, určena pro Z trh, za necelých 10 litrů). Je to víc jak 3,5 roku, co ho mám. Tehdy to byl jedna z nejlevnějších patnáctek. Po vybalení jsem zjistil (nemohl jsem ho vybalit v obchodě a otestovat!), že nemá jediný vadný pixel (bohudík). No a to by bylo asi tak vše, nejsem moc velkej likvidátor :lol:
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
ondro12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondro12 »

teraz som akorat odpalil polrocny ATX - 500 JSP EuroCase... nai neviem ako... len mi strasne hucal fan a tak som vypol PC zastavil fan fixkou zapnem a len "xschxcschs" skrepot smrad .. K.O.
CPU: AMd Athlon 64 3000+ ! RAM: 2x512 DualChanell ! MB: ASUS A8V-E deluxe ! VGA: Sparkle GeForce NX 6600, PCI-E, 256 MB ! HDD: Maxtor 200GB S-ATA ! OPTIKA: DVD-RW ASUS 1608P ! Zdroj: EC 550JSP 140mm FAN, cierny, flexo na ATX 2.0 !
---------------------------
rebx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rebx »

Mne sa podarilo odpáliť G4 MX440 keď som ju prepájal s s-video vstupom na Videoprojektore Panasonic (asi problém s fázou - v jednej zásuvke bola na ľavo a v druhej bola rozdvojka a tam bola vpravo).
Ďalej sa mi podarilo ešte dávnejšie odpáliť MB - neviem presne typ ale bol tam nejaký P3 .... keď som pripojil druhý comp pomocou LPT. Samozrejme na tom druhom PC odyšiel iba LPT port (takisto problém s fázou).
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
Igler
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igler »

Zatím naštěstí nic vlastní vinou 8-) ,akorat jedna deska ECS M848A si nerozumela s pametma a trochu se z ni zacadilo a zasmrdelo to cely pokoj,reklamace OK->ECS mi domu uz nesmi :wink: ta mrcha ssebou vzala i ram 256MB 266MHz :)
PC:AMD Athlon X2 4800+@2687MHz,2048MB DDRII 800 PATRIOT,160GB SATAII/300,GK ATI HD3650 DDRIII 725/800@810/850 ,deska Biostar TA780G M2+ SE,zdroj Fortron 350W 120mm fan
NB:MSI PR210 AMD Athlon 64 X2 TK-57 1.9Ghz, 2048MB RAM, 160GB HDD, Ati X1270, 12,1"
NB "SERVER" Compaq Armada 1700, PII 333MHz, 96MB RAM, 5GB HDD :-) .
MDA: Mitac Mio A701 Digiwalker Intel PXA270 520MHz, 128+64MB, Kingston 2GB SD
shifty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shifty »

Kámoš spálil grafárnu Radeon 9600..vyreklamoval, dostal zpátky novou, ale za 14 dní se mu spálila i ta druhá.. Tak vyreklamoval desku i grafarnu a už to bylo f poho...ale zas na to musel čekat několik týdnů..
MB: DFI LanParty UT NF4 Ultra - D; CPU: AMD Athlon 64 3000+ Venice@2502MHz: 278x9; 1.6V (Scythe Ninja); VGA: Sapphire X800GTO2 @540/640;16 (Zalman VF700 AlCu); RAM: A - DATA Vitesta 2*512MB DDR (508MHz; 2,5-3-3-5); HDD: Hitachi 80GB SATA2; SOUND: Creative Audigy LS; PSU: Enermax Liberty 500W; CASE: Coolermaster Centurion 5 CAC T05; DVD-RW: LG GSA - 4082B; FAN CONTROL: Thermaltake Hardcano 13; REPRO: Genius SW 5.1 HT; MOUSE: Logitech MX 510
Refresh
Nováček
Nováček

Příspěvek od Refresh »

Já jsem od zlosti rozmlátil monitor a asi 12 cd-romek... Ale uz jsem v pohodě :)
Roman Deneš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roman Deneš »

Jafido píše:Já odsmahl dohromady 3 desky, z toho jsem jeste 2 spravil, tretí absolutne kaput. Jednou grafika, po výmene integráče jela dál. U jednomu Durona mi prasklo jádro,to byla ale nehoda, spadl mi na nohu reprák, kdyz jsem se vrtal v casu. Jeden zdroj, ale jen z části, po oprave slape jako hodinky, no a pár disku, ale ty odesly stářím. A málem bych zapomel jedna CD-Romka (nezkontroloval jsem napájecí kabel mel zameneno +5V za +12V) a disketovka.

Ten spálil snad celej kompl :wink: :D
Dendy
drozi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drozi »

Já sem nedávno spálil posuvny potenciometr. Asi (určitě) sem to nějak blbě zapojil, zapl zdroj a poták začal smrdět a dýmit. Sice to nevypadá nějak moc brutálně, ale kouřilo to fakt dost. :o
PC1:Intel Pentium D 2,8GhZ, ATI Radeon X800GT 256MB GDDR3, 1GB Kingston DDR 533MhZ RAM.
PC2: Celeron(tualatin) 1,1GHz@1,57GHz, nVIDIA TNT2RIVA m 64. Soltek 65EP-T
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

asi sem nějak spálil (případně samo odešlo) část jedné MB... je obojetná (AT i ATX). A s ATX zdrojem - proud do ní de, ledka se rozsvítí, všechno OK, ale prostě nenaběhne. S AT zdrojem v pohodě.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Micis89
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Micis89 »

zatim jeden zdroj no-name 350W po zapnuti pc bylo prvni ticho a potom smrad :)
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2
Weber
Začátečník
Začátečník

zkratoval sem MB tepl.čidlem nejde flashdisk ale myš ano

Příspěvek od Weber »

Musim se "pochválit" měřil jsem teplotu mosfetů a šikovně se teplotním čidlem dotkl základovky, následoval restart. Na desce je kontakt s čidlem vidět. Naštěstí většina funkcí snad funguje kromě flashdisku (FD) v USB. Mám dotaz: ve WinXP - Správce zařízení je vše OK, po připojení FD do usb PC hlásí nebylo rozpoznáno USB zařízení a asi nebude pracovat správně ale když do tohoto USB portu připojim myš, tak je rozpoznána a funguje!! FD v žádném ze 6 USB portů nefunguje, FD byl funkční - zkoušen v jiném PC ale po několikátém připojení ustaly i hlášky o nerozpoznaném zařízení a FD je KO. Mate mě, že ta myš funguje. FD dost používám ale mám strach tam připojit nový abych ho neodpálil (a nebo to byla shoda náhod a ten FD prostě odešel). Mám dotaz, lze nějak prozkoušet USB porty abych nový FD nezničil? Napětí jsem měřil a je tam cca 5,03 V, zbylé dva kontakty ne, mohu je nějak proměřit měřákem jestli tam náhodou nejde nějaké napětí, které FD poškodilo? Předem velice za rady děkuji.
Intel i5, GK GF560TI,
v4sek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od v4sek »

tak prvni na radu prisla grafika RIVA TNT 2,po ni nasledoval hadr myslim ze SAMSUNG (8GB),pak grafika GF 5500 (pri pokusu narovnat jadro a docilit tak zvetseni plochy pro prenos tepla se zlomilo...uz to nikdy neudelam :sad: ) pak nasledoval hdr MAXTOR diamondMax plus 9 (reklamace),no a ted mi blafnul pravdepodobne jizni mustek na desce ASUS P4P800 E deluxe (prave je na reklamaci).....ja uz budu opatrnej! :) a pak samozrejme naky zdroje,cdromky atd.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“