Přeinstalování Windows XP SP2-help

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Přeinstalování Windows XP SP2-help

Příspěvek od D3v!L »

Potřeboval bych poradit s instalací Xpček.Na CD mám originální Windows XP myslím se SP 1,když dám instalovat windows,tak mi to napíše
"Instalační program nemůže pokračovat, protože v počítači je novější verze systému Windows než verze na disku CD.

Upozornění: Jestliže se rozhodnete odstranit novější verzi systému Windows, která je nyní v počítači nainstalována, nebude možné soubory a nastavení obnovit."
Poradili byste mi prosím jak SP2 odinstalovat nebo jak to nainstalovat i přes to?Dělám to po 1. a v tomhle směru se vůbec nevyznám :(
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D3v!L »

Zkoušel jsem hledat SP2 v přidat/odebrat programy,ale nic jsem tam nenašel.Prý existují diskety,které disk samy zformátují a pak jde normálne Windows instalnout---prosím poraďte mi nějak
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Pokud na disku, kam chces system instalovat nemas zadna potrebna data, tak jej pres windowsy zformatuj a na cisty disk nahod ty windy, co chces. je to jednoduche. vyberes volbu odstranit jednotku (pismeno D), potvrdis to (pismeno L) a jeste nasleduje Enter. Pak das volbu vytvorit novou jednotku (pismeno C). Na nove vytvorenou jednotku najedes, nasleduje Enter, cimz se ti otevre volba formatovani jednotky. Vyberes si zformatovat v NTFS, das Enter a to je vse. Pak se ti HDD zformatuje a windy nainstaluji v pohode.
Jinak strcis CD windu do mechaniky (pri zapnuti compu), nabootujes je z CD, das novou instalaci systemu, nasleduje F8 pro prijeti licencni smlouvy a Esc. Tak se dostanes k tem volbam, co jsem popisoval vyse.
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D3v!L »

jessie.james píše: Jinak strcis CD windu do mechaniky (pri zapnuti compu), nabootujes je z CD, das novou instalaci systemu...
Jak to myslíš "nabootuju"?Když je tam při restartu dám,tak systém normálně naběhne a žádný CD nenaběhne....prostě úplně normálně naběhnou Windowsi :?

Edit:// Windowsovsky zformátovat...chápu,sry řetl jsem to nějak rychle :)
Jiri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiri »

D3v!L píše:
jessie.james píše: Jinak strcis CD windu do mechaniky (pri zapnuti compu), nabootujes je z CD, das novou instalaci systemu...
Jak to myslíš "nabootuju"?Když je tam při restartu dám,tak systém normálně naběhne a žádný CD nenaběhne....prostě úplně normálně naběhnou Windowsi :?

Edit:// Windowsovsky zformátovat...chápu,sry řetl jsem to nějak rychle :)

Musis dat v Biosu boot z CD:-)
CPU : Intel Pentium 4 630 3,0GHz 2MB 800MHz 775pin | MEMORY : 2x 512MB DDR2 PC5300 (667 MHz) CORSAIR | BOARD : Asus P5WD2 Premium - Intel 955X | GPU : ATI Radeon X800 GT 256 MB PCI-E | HDD : 3 x Hitachi Deskstar T7K250 - 250GB SATA/300 | CASE : Chieftec LBX-01B-B-B | ZDROJ : Fortron FX500-A 500W | DVD : LG GSA-4167B| LCD : 19" Eizo S 1910 | KBD : Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 | Mouse : Logitech G5 + SteelPad QcK | UPS : APC RS 800VA
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D3v!L »

Ach bože,proč jsou s tím takové problémy :o
Hm,takže když kliknu na disk a dám "naformátovat" tak mi to napíše,že musim odpojit všechny programy,které na něm jsou.Jenže já mám na tom disku úplně všechno a když jsem zkoušel ukončovat procesy,tak se mi vypínal počítač.Ach jo ach jo
Jiri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiri »

D3v!L píše:Ach bože,proč jsou s tím takové problémy :o
Hm,takže když kliknu na disk a dám "naformátovat" tak mi to napíše,že musim odpojit všechny programy,které na něm jsou.Jenže já mám na tom disku úplně všechno a když jsem zkoušel ukončovat procesy,tak se mi vypínal počítač.Ach jo ach jo

Zadne problemy s tim nejsou, problem je akorat Tva naprosta neznalost, je to trivialni zalezitost. Postup pro naproste Lamy: Vse potrebne na HDD zalohuj, vloz CD Win do mech., restart, vstup do Biosu, boot z CD a potom potom postup ktery uvedl jessie.james:-) Nic na tom neni:-)
CPU : Intel Pentium 4 630 3,0GHz 2MB 800MHz 775pin | MEMORY : 2x 512MB DDR2 PC5300 (667 MHz) CORSAIR | BOARD : Asus P5WD2 Premium - Intel 955X | GPU : ATI Radeon X800 GT 256 MB PCI-E | HDD : 3 x Hitachi Deskstar T7K250 - 250GB SATA/300 | CASE : Chieftec LBX-01B-B-B | ZDROJ : Fortron FX500-A 500W | DVD : LG GSA-4167B| LCD : 19" Eizo S 1910 | KBD : Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 | Mouse : Logitech G5 + SteelPad QcK | UPS : APC RS 800VA
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D3v!L »

Jiri píše: Zadne problemy s tim nejsou, problem je akorat Tva naprosta neznalost, je to trivialni zalezitost. Postup pro naproste Lamy: Vse potrebne na HDD zalohuj, vloz CD Win do mech., restart, vstup do Biosu, boot z CD a potom potom postup ktery uvedl jessie.james:-) Nic na tom neni:-)
Heh jo jo,na to jsem se Vás snažil připravit už na začátku tohohle topicu.Takže další problém blbé lamy:už jsem koukal do biosu a nikde tam nic jako boot nebo podobná věc není...většinou tam jsou věci na správu PC jako health/frequency atd. jako normál bios.Proto se ptám jestli až všechno smažu tam taková možnost přibyde a nebo je na to nějakej fígl(kromě toho,že jsem totální debil na přeinstalovávání Widlí)? :shock:

EDIT//: už jsem dokoce našel i že jako first boot device mám floppy,second boot device hdd-0 a third boot device CD,ale vážně mi to vůbec nic neříká
Jiri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiri »

D3v!L píše:
Jiri píše: Zadne problemy s tim nejsou, problem je akorat Tva naprosta neznalost, je to trivialni zalezitost. Postup pro naproste Lamy: Vse potrebne na HDD zalohuj, vloz CD Win do mech., restart, vstup do Biosu, boot z CD a potom potom postup ktery uvedl jessie.james:-) Nic na tom neni:-)
Heh jo jo,na to jsem se Vás snažil připravit už na začátku tohohle topicu.Takže další problém blbé lamy:už jsem koukal do biosu a nikde tam nic jako boot nebo podobná věc není...většinou tam jsou věci na správu PC jako health/frequency atd. jako normál bios.Proto se ptám jestli až všechno smažu tam taková možnost přibyde a nebo je na to nějakej fígl(kromě toho,že jsem totální debil na přeinstalovávání Widlí)? :shock:

EDIT//: už jsem dokoce našel i že jako first boot device mám floppy,second boot device hdd-0 a third boot device CD,ale vážně mi to vůbec nic neříká

No to je ono first boot device CD:-) Jinak zkus trosku zaGooglovat , na webu ohledne teto tematiky toho najdes hodne, jenom je treba to poradne nastudovat nebo pozadat a zaukolovat zkusenejsiho kamarada:-)
Naposledy upravil(a) Jiri dne úte 21. úno 2006, 19:34, celkem upraveno 1 x.
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D3v!L »

Jenže to je jen nastavení v biosu...nijak se to zapnout nedá,jenom si tam vyberu jestli na tu third boot device chci hdd,cd,floppy,usb nebo nevim co ještě.Prosím pokus se mi to vysvětlit jako totálnímu neznalci věci.Za svůj dosavadní krátký život s biosem jsem zatim byl jen v zákl. nastavení biosu(když zmáčku při startu delete) a tam jsem našel jenom nastavení těch 3 bootovacích sekvencí,nic jiného.Pak ještě znám při startu stisknutí klávesy F8,nicméně mi naskočí obrazovka tázající se na styl spuštění operačního systémů tj. stav nouze/s prácí v síti/normální načtení atd. ,ale bohužel ani tam nic s bootováním nevidím a žádné jiné možnosti biosu neznám

Opravdu ten operační systém potřebuji nutně přeinstalovat :sad: :sad: :sad:
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

V BIOSU nastav na first boot devices mechaniku, z ktere budes windy instalovat. Najed na tu prvni pozici a zmackni Enter. Otevre se ti volba, co chces priradit jako prvni bootovaci jednotku. Tohle jde v kazdem BIOSU, takze i v tom tvem!!! Na second boot devices nastav HDD. Uloz zmeny F10 a po restartu PC ti windy najedou z mechaniky a libovolnym tlacitkem je spustis.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“