Všechny výše vyjmenované karty jsou naprosto nepoužitelné.

Aby to trochu vypadalo, tak musí mít kvalitní A/D převodníky (od Creative pouze nejvyšší X-Fi) a nesmí strkat do signálové cesty nic, co by tam uživatel sám nechtěl (od Creative rovněž jen X-Fi, ale naštěstí všechny verze). Když tyhle dvě množiny zprůnikujeme, vypadne nám z toho od Creative jediná volba, a to je X-Fi Elite Pro, což je sranda za bratru 9000 Kč. Tak Creative radši necháme být, co říkáš ?
Neřekl jsi jeden strašně důležitý údaj, a to je maximální částka, kterou do toho chce ten kámoš vrazit, ale soudě podle toho, z jakého "šrotu" jsi vybíral (SB Live! 24bit má s odřenýma ušima 24bitovej playback, Audigy SE Bulk to samý, u Audigy4 Bulk sice píšou, že 24bitovej A/D převodník má, ale zas má na houby DSP, převzaté z Audigy2, které je dělané pro hráče, ale hudba se s tím dělat nedá), tak asi moc ne... No, zkusím ti dát pár nejlevnějších návrhů, co mě napadnou, jen co si ověřím pár parametrů (což nevím, jestli bude dneska, protože ač mám času dost, net mám v tak katastrofálním stavu, že mi to sotva načte PCT...

). Ve zkratce, v úvahu připadají ty základnějsí typy zvukovek od firem ESI, M-Audio, Audiotrak a Terratec.
Než to najdu, zjisti od toho kámoše, jestli chce nahrávat ten zpěv přes mix, nebo přímo a pokud přímo, tak jakým mikrofonem (pokud tomu rozumí a umí popsat druh kapsle, tak mi stačí jen to, jinak bych rád přesný typ mikrofonu). Ono je v tom totiž pár háčků a já bych je celkem rád vychytal tady na fóru dřív, než na ně přijde ten tvůj kámoš v praxi. Pak bývaj drahý...