"Blbý" dotaz = taktuju 9600XT

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

"Blbý" dotaz = taktuju 9600XT

Příspěvek od Pavel.P. »

Ahoj,
taktuji moji 9600XT (nejsem "zelenáč"), jen chci poradit, proč mi při taktnutí grafiky skáčou ve F.E.A.R artefakty = vypadávající textury, za coč můžou paměti. V 3D MArk 05, COD2, NFS:MW,NFS:uG2 či jiné žádné problémy...(rozlišení nad 1280x1024-pokud to jde a AA x4)
Že by ten FíR byl tak náročný při 800x600
Takt VGA GPU-560 RAM-720.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

to je normální, nejspíš některá část paměti už nestíhá a v každé aplikaci se to samozřejmě projevuje trochu jinak, podle toho jak je využívaná paměť.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Asi to na těch frekvencích nechám, né? Protože FíR jsem už dohrál před 4týdny, nejlepší hra roku 2005 8)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Já bych to tak určitě nenechával, už je to prostě za hranicí stability a dřív nebo později zase narazíš na nějakou další hru kde to bude blbnout...
pruso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pruso »

Jája píše:Já bych to tak určitě nenechával, už je to prostě za hranicí stability a dřív nebo později zase narazíš na nějakou další hru kde to bude blbnout...
souhlas, s novými hrami budeš mít možná stejné nebo jiné potíže :?
bum.no1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bum.no1 »

ty takty sniž určitě, stejně tak to může dělat jádro, taktování se dřív projeví u her pod dx9@dx8, dělá ti to to samé jako u mojí NV6600GT
AMD 3000+ 892 MBram 410Mhz MB MSI K2N2 ULTRA 2
NV6600GT 580@1130 22"monitor :-)
SB audigy 2X50Wrepro 3 pásma + zes. TECHNICS
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

No jo, ale když jsem to testoval v 3D mArku 05 NFS: Most Wanted, nebo kdykoliv jinde tak to bylu O.K. Až na fear, artefakty jádra poznám, to byly paměti :::
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Jenže pokud se to v některých hrách chyby neobjeví, tak to ještě neznamená že to je v pořádku. Prostě si to nastav tak, aby ti to nehazelo chyby v žádné hře a pak s tím v budoucnu nebudeš mít aspoň problémy.
Na nalezení orientačních nejvyšších frekvencí můžeš použít i AtiTrayTool :D
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

ATi TRay tools mi najdu maximální strop 360Mhz (ramek), tak jak to, že ve fíru to nejde???
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Nemuzes se spolehat na ati tray tool.. Spolehej se radeji na 3D Marky a na hry, ty kartu dokazi skutecne poradne zatizit, obvzlast kdyz pouzijes yhlazovani a fitrovani textur..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Jak topí paměti a jádro?
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

Dej si pozor na to taktovani grafiky...me se to uz vymstilo. Jednou sem to pretahl a ot te doby to delalo artefakty, treba kdyz sem to zved jen o jediny 1 Mhz. !!!!! a me zbyly jen oci pro plac :sad:
Lesha
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lesha »

Se divim ze ti ty ramky sli tolik pretaktovat.Ja mam 9600XT od Asusu a jadro mi bezi stabilne na 585MHZ ale pameti na 635Mhz Staci kdyz zvednu jen pameti nad tech 635 a uz mi to dela artefakty v 3Dmarku ale ne jen v nem ,tak sem je nechal na 630Mhz i s jadrem na 585Mhz.A na ATI tray tooll se fakt nespolehej me nasel strop Jadra na 720Mhz a pameti na 750Mhz.Ale karta byla pak totalne nestabilni pac mi tuhlo PC ale to bylo tim jadrem.Do tech 690Mhz bezi stabilne.A pri taktu ramek na 670Mhz mi to rozdelava grafiku i v oknech.
Adisis
Černá karta
Černá karta

hhh

Příspěvek od Adisis »

čuste potřeboval bych vědět jaky chladič vybrat když mam radeon 9600 (od gigabyte)a chtěl bych ho zvyšit na takt paměti:600 a takt CPU:600(možna i víc)? mooc děkuji s pozdravem vaš Adi. :-D
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Radeon 9600 má zřejmě jádro RV350 a z toho nejspíš 600MHz nedostaneš ani s lepším chlazením (sice vždycky existují i vyjímky, ale nevím jestli budeš mít takové štěstí). Budeš rád pokud ti to pojede na 500MHz. Já sem si dal třeba na Radeon 9550 Infinity chladič z PentiaIV a při zátěži mám 40°C, jinak 30°C (při taktu 470MHz). :D
Naposledy upravil(a) PCMark dne čtv 6. dub 2006, 19:04, celkem upraveno 1 x.
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

a mužeš mi řict jaky chladič mam vzit?pls
:-D
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

a nebo jaky meaš ty fakt chci z toho vytahnout co jde na V tuneru míi to ukazalo obě na 800!!
:twisted:
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Nezalezi to tolik na chladici, ja mam kartu uplne studenou a stejne mam pri taktovani artefakty, rekl bych, ze kdyz to taktnes s BOXem, tak s novym chladicem moc vys nepujdes. Mnohem lepsi investice je lepsi grafika nez lepsi chladic. Kdyby sis ale nedal rict, tak pak neco klasickeho:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31136
pekne, ucinne:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31662
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Pokud se karta přehřívá, tak výměna chladiče o něco pomoct může. Moje chlazení mě stálo 10 KČ. A myslím si, že ty kupované chladiče by nedosáhli lepších teplot, nebo hluku :wink:
Ale asi každý nebude schopen (nebo se mu nebude chtít) dávat na grafiku chladič z P4. :roll:
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

chtěl sem se zeptat co kdybych vzal na GK chladič na ventilator to by bylo eště pepši ne?! :twisted:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“