PC propojené s TV

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
JarinEsco
Nováček
Nováček

PC propojené s TV

Příspěvek od JarinEsco »

Zdravím PC tuningáře. Já jsem sice auto tuningář :-D , ale mám na vás moc velkej dotaz.

Mám grafiku ATI Radeon X1300 Series, 256MB. Propojil jsem ji přes s-video kabel na TV Thompson. Obraz jede, ale jen černobíle. Co s tím?

na druhém PC mám grafiku Rivu TNT2 Ultra, propojenou přes cinch a frčí v poho. Nastavuje se tam rozhraní nebo co PAL-D,PAL-G, NTSC.......atd.Tak jsem si dladil obraz na barevný. Na ATIně nic takového není.Myslel sem, že ten kabel s-video bude lepší. Co s tím?

Děkuji za jakoukoli radu. Snad sem na nic nezapoměl...
freemem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freemem »

podle mě je tonastavením té normy PAL/NTSC atd., v jakejchkoliv novejch ovladačích na grafiku (např. catalyst 6.1, 6.2) si výber normy můžeš vybrat podle státu, tzn. že si vybereš česko a ono ti to hodí automaticky správnou normu (nějakej PAL). Taky je nutný odpojit koax. kabel antény, protože docela ruší obraz i zkresluje zvuk.
jinak samozřejmě s-video by ti měl poskytnou o něco kvalitnější obraz, než obyč cinch ovšem záleží taky na televizi.
JarinEsco
Nováček
Nováček

Příspěvek od JarinEsco »

freemem píše:podle mě je tonastavením té normy PAL/NTSC atd., v jakejchkoliv novejch ovladačích na grafiku (např. catalyst 6.1, 6.2) si výber normy můžeš vybrat podle státu, tzn. že si vybereš česko a ono ti to hodí automaticky správnou normu (nějakej PAL). Taky je nutný odpojit koax. kabel antény, protože docela ruší obraz i zkresluje zvuk.
jinak samozřejmě s-video by ti měl poskytnou o něco kvalitnější obraz, než obyč cinch ovšem záleží taky na televizi.
problém je v tom, že nemůžu i ATIny najít ty normy PAL/NTSC atd. Prolezl sem to celý ale nenašel.... :cry:
raksas
Nováček
Nováček

Příspěvek od raksas »

Když nainstaluješ nové ovladače tak tam máš ATI CATALIST control center. Pokud si vše udělal správně tak se ti objeví při kliknutí pravého tlačítka na ploše. Pokud ne, tak si stáhni nové ovladače i s "Control center".
JarinEsco
Nováček
Nováček

Příspěvek od JarinEsco »

raksas píše:Když nainstaluješ nové ovladače tak tam máš ATI CATALIST control center. Pokud si vše udělal správně tak se ti objeví při kliknutí pravého tlačítka na ploše. Pokud ne, tak si stáhni nové ovladače i s "Control center".

CATALIST control center mám nainstalovaný, ale kde v něm najdu přepínání norem PAL-D, PAL-G, NTSCM atd? A ještě je to anglicky. mám verzi 6.1
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

JarinEsco píše:
raksas píše:Když nainstaluješ nové ovladače tak tam máš ATI CATALIST control center. Pokud si vše udělal správně tak se ti objeví při kliknutí pravého tlačítka na ploše. Pokud ne, tak si stáhni nové ovladače i s "Control center".

CATALIST control center mám nainstalovaný, ale kde v něm najdu přepínání norem PAL-D, PAL-G, NTSCM atd? A ještě je to anglicky. mám verzi 6.1
Control Center sice nemám bo sux hard, ale řekněme, že je to stejný jako v klasickým nastavení: Najdi tam někde záložku Monitory>TV>formát a tam by mělo bejt vybrat formát nebo oblast kde bydlíš - a tam dáš PAL nebo Czech Republic
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
raksas
Nováček
Nováček

Příspěvek od raksas »

JarinEsco píše:

Musíš propojit TV a pak dej záložku Displays manager a tam zapni TV kde si můžeš i navolit formát atd. Nemám to sice aktivované ale nějak tak to bylo.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“