hlučnost starého WD1200JB a nového WD3200KS - máte někdo?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

fak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

hlučnost starého WD1200JB a nového WD3200KS - máte někdo?

Příspěvek od fak »

čau,
mám dotaz na hlučnost toho nového Western Digital 320GB 16MB SATA II (WD3200KS).

Máte ho někdo a jak jste spokojeni s hlučností/tichostí?
Můj WD 120GB 8MB PATA už mě začíná vytáčet, protože už má zvuk v klidu podobný tichému otáčení kotouče cirkulárky:(( Myslíte, že bude nový disk neslyšitelný? Mám ještě SATA Hitachi 80GB a ten není slyšet vůbec, jen když pracuje.

Jaká je vaše rada?
Díky
Life is a bitch and then you die!
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jestli ti jde opravdu o tichej disk, tak na KS zapomen .. Mam 2500KS a jestli neco neni, tak tichej. Ten zvuk je naopak dost nepříjemnej a do tichyho PC se nehodí. Při hraní si nevšimneš, ale kdyz chceš v tichu neco delat tak bys žešedivel.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

fak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fak »

tak co jinýho doporučujete? zase Hitachi, ten oplyvanej 250GB SATA 2?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Těžko říct, je to boj - on totiž taky uplne tichej neni, ale než to KS je tišší určite ...

WD a hlučnost, to je porad ta sama pisnička. Disky rychly, ale hlučný. Pravda je taková, ž i když jsem si to nemyslel, tak jsem si na ten divnej zvuk 2500KS zvyknul. Pri hrach to nevnimam, pri nejaky praci na PC to přeřvu muzikou :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

já teda 250KS osazuji taky a ten disk je tichý rozhodně jeden z nejtišších a to i v klidu ... navíc k tomu bezkonkurečnímu výkonu ...

Hitachy je hlučnější, Seagate taky maxtor má nestálou hladinu hluku a rozhodně nepatří k nejtišším, samsung píská a navíc výkonem už to není ono .... myslím že tyhle WD jsou ideální volba

BTW: nevím co Sentenced ale občas se na netu objevují lidi jako on co říkají že WD250KS je hlučný což je divné když ve většině recenzí a většině lidí příde naprosto tichý ....
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Je možný, že to nekteří neslyší, ale přijde mi to nepravděpodobný. Ty KSka prostě pískaj, nebo cvrlikaj .. nevim jak to popsa, ale zvuk to rozhodne neni prijemnej. Už jsem to tu nekde psal, zní to jako "cvrček v dálce", to mi prijde jako nejlepší popsání...
Pokud máš jinak tichý PC, tak to nemůžeš preslechnout. Naopak mam zkušenost, že např. chladiče, který se dávaj na ATI X850 např. tohle přeřvou zrovna takovym způsobem, že to KSko neslyšíš. Ale v tichým PC je to řev a to nepříjemnej. KSko mam 2 mesíce a jestli to něco neni, tak tichej disk vhodnej do tichyho PC, naopak.

EDIT: Btw. na tuhle zaležitost ohledně WD KS si v threadu Nejtišší 250GB disk stěžovalo nekolik uživatelů fora, takze na tom určite neco bude. Akorat mi prijde divny,že to nekdo neslyší. Nejedná se o nejaky extra vysoký frekvence, ktery "proslavily" starší řady WD, tohle musí slyšet snad každej.

*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

Digitaldoom píše:já teda 250KS osazuji taky a ten disk je tichý rozhodně jeden z nejtišších a to i v klidu ... navíc k tomu bezkonkurečnímu výkonu ...

Hitachy je hlučnější, Seagate taky maxtor má nestálou hladinu hluku a rozhodně nepatří k nejtišším, samsung píská a navíc výkonem už to není ono .... myslím že tyhle WD jsou ideální volba

BTW: nevím co Sentenced ale občas se na netu objevují lidi jako on co říkají že WD250KS je hlučný což je divné když ve většině recenzí a většině lidí příde naprosto tichý ....
zajímalo by mě kdes vzal, že seagate disky sou hlučný??? podle mejch zkušeností to je přesně naopak! WD je rozhodně hučák a Seagata sem NIKDY neslyšel(naposledy 3,2GB, ale to je historie..myslím od 20GB 7200ot. a vejš) zatím jsem nepotkal někoho kdo by mi řekl - hele já mám seagate disk a on hrabe a píská že to není k vydržení...

Seagate prostě budu bránit do roztrhání těla!
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Sentenced píše:....
já ím že je to divný ale zase spousta dalších lidí si tichost WD KS pochvaluje ... já osobně to muhu jen potvrdit osadil jsem eee 15 těhle disků a všechny do tichých PC s tichým chlazením a rozhodně ten disk neřve a věř že bych hluk slyšel když většina těch disků je používaná v PC na kolejích kde jedou přez noc ;) takže ty disky jsou tiché ... spíše se mi zdá že někteří lié mají přehnané nároky a jaksi by jim nestačilo nic co je na trhu ... všechny recenze a valná většina majitelu tvrdí že disky WD KS jsou momentálně nejlepšími disky natrhu a přitom jsou tiché ... tak já ti fakt nevím čím to bude :(
*EasY_TarGeT* píše: zajímalo by mě kdes vzal, že seagate disky sou hlučný??? podle mejch zkušeností to je přesně naopak! WD je rozhodně hučák a Seagata sem NIKDY neslyšel(naposledy 3,2GB, ale to je historie..myslím od 20GB 7200ot. a vejš) zatím jsem nepotkal někoho kdo by mi řekl - hele já mám seagate disk a on hrabe a píská že to není k vydržení...

Seagate prostě budu bránit do roztrhání těla!
pokud ti zato SEAGATE platí pak to chápu že ho budeš bránit jinak si s porminutím víš co ;)

BTW: mno je vidět že si toho moc nevyzkoušel a neosadil ... já mohu říci že jsem zkusil všechny disky co jsou na trhu a už od dob 7200.7 SEAGATE rozhodně ke špičce nepatří v žádné oblasti (mimo opravdu špičkových teplot ;) ) ... s tou hlučnustí jak která revize jak který model ale rozhodně nelze říci že by byl nějaký model přehnaně tichý spíše více je těch uřvanejch ...WD rozhodně také nedělá jen tiché disky můžu řici že starší verze zejména 80GB jsou dost hlučené ale alespoň chladné a bez vybrací ... poslední modely WD jsou fakt opravdu povedené a pokud bys chtěl vědět jak si proti nim stojí SEAGATE 7200.9 tak nic moc ... seagate 9 bohužel výkonem zaostává je hlučný-tichý +/- stejně ovšem narozdíl od WD vibruje a zdaleka nemůže konkurovat WD v oblasti provozních teplot ... celkově vzato musíš samosebou porovnávat a brát situaci na dnešním trhu a dnešních modelech to že např před rokem a něco byl špica Hitachi už neplatí WD dnes jasně dominuje ... kdoví zanedlouho to může vypadat jinak ;) třeba se tvůj oblíbenec (kolik ti platí?) SEAGATE trochu vzchopí na nějaký pořádný disk ;)

já jen jako člověk co si nynější nabídku na trhu v oblasit HDD vyzkoušel mohu konstatovat že WD KS jsou tiché disky vzorek jsem na toto tvrzení měl dost velký ;) ...
fak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fak »

to jste mě teda rozhodili sandál, tak já už nevim, asi si žádnej disk nekoupim, nebo risknu tu 3200KS :((
Ale ted tu mam zajimavou věc, v tý fázi ztišování mi radeon 9800 začal najednou blbnout, ale to hodim do jinyho threadu...
hasman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hasman »

No ja mam objednany ten 3200KS, ale jeste neprisel. No a k ty hlucnosti u 2500KS
http://www.svethardware.cz/art_doc-164A ... 16840.html
pan-x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pan-x »

Mno ja osobne jsem prave minuli tydnen prechazel z 200GB WD JBcka na 320KSko a jediny co je jinaci (krom kapacity) je to, ze disk hreje tak o 3-5°C vic...mam tam 48°C (bez pridavnych vetracku) a pak je jeste tissi pri praci (zapis/cteni)
AMD PhenomII X3 720BE,Asus M3A78-EH, 4096RAM 1066MHz, 1TB HD Samsung, ATI HD4850,TV ATI
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

tak řeči že nové westerny jsou rychlejší než 7200.9 mě opravdu baví...
/taky mě dostalo to "vybruje" :lol: /
Oba disky jsem testoval a 7200.9 jsou opravdu rychlejší...o tom testu na SH si myslím své..taky tam měli tuším 7200.8 :roll:
- s tou hlučností bych řekl že jsou skoro stejně možná že ten western je o malinko tiší v seeku, protože seagate vydává při seeku ten svůj klasický nezaměnitelný zvuk, který je trochu pronikavější...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Bomba píše:tak řeči že nové westerny jsou rychlejší než 7200.9 mě opravdu baví...
/taky mě dostalo to "vybruje" :lol: /
Oba disky jsem testoval a 7200.9 jsou opravdu rychlejší...o tom testu na SH si myslím své..taky tam měli tuším 7200.8 :roll:
- s tou hlučností bych řekl že jsou skoro stejně možná že ten western je o malinko tiší v seeku, protože seagate vydává při seeku ten svůj klasický nezaměnitelný zvuk, který je trochu pronikavější...
já je testoval taky proměřil jsem je všema možnýma utilitama a ve všech ohledech je natom 7200.9 hůře než KS od WD ... a pouhym hmatem při chodu poznáš který disk vybruje víc .... ;) s tou hlučností souhlasím WD je tichý za všech okolností seagate hlučí přece jenom o něco více ... ale faktem je že zrovna 7200.9 je co se týká teploty a hluku posunem k lepšímu :) ale ten výkon mě osobně nepřesvědčil ... zkusím najít vyštrachat nějakou recenzi na netu myslím že jich pár proběhola a všechny dosvědčovaly má slova :) ... BTW: rezenze na SHW nebyla ničím vyjímečná od ostatních recenzí a vyšla stejně jako všude jinde zde bych problém neviděl ;)
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Digitaldoom píše:KS od WD
já porovnával JS :wink: a výsledky byly tak o 10-15% ve prospěch seagate, přístupovou dobu měli stejnou..
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

mno tak JS dokonce vlastním a rozhodně 10-15% rozdílu mezi nimy a segate není ...dokonce rozdíl není žádný ty disky jsou výkonově uplně totožné ... 7200.9 s JS je to samé :) ale na KS seagate nemá ;)

BTW: víš co je to 10-15% rozdílu ??? to je strašně moc to je rozdíl tak 2-3roky technologicky straého disku proti dnešním .... ;)
fak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fak »

hele nemusíte se tu hádat o takovejch sračkach, jako že 7200.9 je o 0,9ms rychlejší než KS a že má KS větší burst a já nevim co ještě... :D stejně je to jen hromada železa a každej si koupí to co chce...
jak tak koukam, tak si můžu koupit jakejkoli disk a bude mi to u zadku, jestli je o tu 1ms rychleší, ale i tak díky za rady...
hasman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hasman »

10-15% hahaha, kdyz nekdo napise tohle, tak uz vim, ze dal nemusim cist jeho prispevky
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

v MB ty procenta jsou 6-8 MB/s tak opravdu nevím proč by to bylo tak neuvěřitelné... :roll: vycházím pouze ze svých měření...možná mám nějaké abnormální kousky :D
hasman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hasman »

a jak si to testoval ?
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Digitaldoom napsal:"mno tak JS dokonce vlastním a rozhodně 10-15% rozdílu mezi nimy a segate není ...dokonce rozdíl není žádný ty disky jsou výkonově uplně totožné ... 7200.9 s JS je to samé, ale na KS seagate nemá "

Tak nevím, když píšeš, že jsou ty disky stejný, tak v čem je WD lepší?
Taková odpověď mi připadá spíš jako podrážděná reakce.
Je fakt, že dnes bych volil asi WD-je o 100,- levnější než Seagate a asi i výkonější. Názory na hlučnost jsou, ale rozporuplné, viz. fórum.
Naposledy upravil(a) Peterer dne ned 26. úno 2006, 15:47, celkem upraveno 1 x.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“