hlučnost starého WD1200JB a nového WD3200KS - máte někdo?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- fak
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
hlučnost starého WD1200JB a nového WD3200KS - máte někdo?
čau,
mám dotaz na hlučnost toho nového Western Digital 320GB 16MB SATA II (WD3200KS).
Máte ho někdo a jak jste spokojeni s hlučností/tichostí?
Můj WD 120GB 8MB PATA už mě začíná vytáčet, protože už má zvuk v klidu podobný tichému otáčení kotouče cirkulárky:(( Myslíte, že bude nový disk neslyšitelný? Mám ještě SATA Hitachi 80GB a ten není slyšet vůbec, jen když pracuje.
Jaká je vaše rada?
Díky
mám dotaz na hlučnost toho nového Western Digital 320GB 16MB SATA II (WD3200KS).
Máte ho někdo a jak jste spokojeni s hlučností/tichostí?
Můj WD 120GB 8MB PATA už mě začíná vytáčet, protože už má zvuk v klidu podobný tichému otáčení kotouče cirkulárky:(( Myslíte, že bude nový disk neslyšitelný? Mám ještě SATA Hitachi 80GB a ten není slyšet vůbec, jen když pracuje.
Jaká je vaše rada?
Díky
Life is a bitch and then you die!
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti jde opravdu o tichej disk, tak na KS zapomen .. Mam 2500KS a jestli neco neni, tak tichej. Ten zvuk je naopak dost nepříjemnej a do tichyho PC se nehodí. Při hraní si nevšimneš, ale kdyz chceš v tichu neco delat tak bys žešedivel.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- fak
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Těžko říct, je to boj - on totiž taky uplne tichej neni, ale než to KS je tišší určite ...
WD a hlučnost, to je porad ta sama pisnička. Disky rychly, ale hlučný. Pravda je taková, ž i když jsem si to nemyslel, tak jsem si na ten divnej zvuk 2500KS zvyknul. Pri hrach to nevnimam, pri nejaky praci na PC to přeřvu muzikou
WD a hlučnost, to je porad ta sama pisnička. Disky rychly, ale hlučný. Pravda je taková, ž i když jsem si to nemyslel, tak jsem si na ten divnej zvuk 2500KS zvyknul. Pri hrach to nevnimam, pri nejaky praci na PC to přeřvu muzikou
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já teda 250KS osazuji taky a ten disk je tichý rozhodně jeden z nejtišších a to i v klidu ... navíc k tomu bezkonkurečnímu výkonu ...
Hitachy je hlučnější, Seagate taky maxtor má nestálou hladinu hluku a rozhodně nepatří k nejtišším, samsung píská a navíc výkonem už to není ono .... myslím že tyhle WD jsou ideální volba
BTW: nevím co Sentenced ale občas se na netu objevují lidi jako on co říkají že WD250KS je hlučný což je divné když ve většině recenzí a většině lidí příde naprosto tichý ....
Hitachy je hlučnější, Seagate taky maxtor má nestálou hladinu hluku a rozhodně nepatří k nejtišším, samsung píská a navíc výkonem už to není ono .... myslím že tyhle WD jsou ideální volba
BTW: nevím co Sentenced ale občas se na netu objevují lidi jako on co říkají že WD250KS je hlučný což je divné když ve většině recenzí a většině lidí příde naprosto tichý ....
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Je možný, že to nekteří neslyší, ale přijde mi to nepravděpodobný. Ty KSka prostě pískaj, nebo cvrlikaj .. nevim jak to popsa, ale zvuk to rozhodne neni prijemnej. Už jsem to tu nekde psal, zní to jako "cvrček v dálce", to mi prijde jako nejlepší popsání...
Pokud máš jinak tichý PC, tak to nemůžeš preslechnout. Naopak mam zkušenost, že např. chladiče, který se dávaj na ATI X850 např. tohle přeřvou zrovna takovym způsobem, že to KSko neslyšíš. Ale v tichým PC je to řev a to nepříjemnej. KSko mam 2 mesíce a jestli to něco neni, tak tichej disk vhodnej do tichyho PC, naopak.
EDIT: Btw. na tuhle zaležitost ohledně WD KS si v threadu Nejtišší 250GB disk stěžovalo nekolik uživatelů fora, takze na tom určite neco bude. Akorat mi prijde divny,že to nekdo neslyší. Nejedná se o nejaky extra vysoký frekvence, ktery "proslavily" starší řady WD, tohle musí slyšet snad každej.
Pokud máš jinak tichý PC, tak to nemůžeš preslechnout. Naopak mam zkušenost, že např. chladiče, který se dávaj na ATI X850 např. tohle přeřvou zrovna takovym způsobem, že to KSko neslyšíš. Ale v tichým PC je to řev a to nepříjemnej. KSko mam 2 mesíce a jestli to něco neni, tak tichej disk vhodnej do tichyho PC, naopak.
EDIT: Btw. na tuhle zaležitost ohledně WD KS si v threadu Nejtišší 250GB disk stěžovalo nekolik uživatelů fora, takze na tom určite neco bude. Akorat mi prijde divny,že to nekdo neslyší. Nejedná se o nejaky extra vysoký frekvence, ktery "proslavily" starší řady WD, tohle musí slyšet snad každej.
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zajímalo by mě kdes vzal, že seagate disky sou hlučný??? podle mejch zkušeností to je přesně naopak! WD je rozhodně hučák a Seagata sem NIKDY neslyšel(naposledy 3,2GB, ale to je historie..myslím od 20GB 7200ot. a vejš) zatím jsem nepotkal někoho kdo by mi řekl - hele já mám seagate disk a on hrabe a píská že to není k vydržení...Digitaldoom píše:já teda 250KS osazuji taky a ten disk je tichý rozhodně jeden z nejtišších a to i v klidu ... navíc k tomu bezkonkurečnímu výkonu ...
Seagate prostě budu bránit do roztrhání těla!
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já ím že je to divný ale zase spousta dalších lidí si tichost WD KS pochvaluje ... já osobně to muhu jen potvrdit osadil jsem eee 15 těhle disků a všechny do tichých PC s tichým chlazením a rozhodně ten disk neřve a věř že bych hluk slyšel když většina těch disků je používaná v PC na kolejích kde jedou přez nocSentenced píše:....
pokud ti zato SEAGATE platí pak to chápu že ho budeš bránit jinak si s porminutím víš co*EasY_TarGeT* píše: zajímalo by mě kdes vzal, že seagate disky sou hlučný??? podle mejch zkušeností to je přesně naopak! WD je rozhodně hučák a Seagata sem NIKDY neslyšel(naposledy 3,2GB, ale to je historie..myslím od 20GB 7200ot. a vejš) zatím jsem nepotkal někoho kdo by mi řekl - hele já mám seagate disk a on hrabe a píská že to není k vydržení...
Seagate prostě budu bránit do roztrhání těla!
BTW: mno je vidět že si toho moc nevyzkoušel a neosadil ... já mohu říci že jsem zkusil všechny disky co jsou na trhu a už od dob 7200.7 SEAGATE rozhodně ke špičce nepatří v žádné oblasti (mimo opravdu špičkových teplot
já jen jako člověk co si nynější nabídku na trhu v oblasit HDD vyzkoušel mohu konstatovat že WD KS jsou tiché disky vzorek jsem na toto tvrzení měl dost velký
- fak
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- hasman
- Začátečník

-
No ja mam objednany ten 3200KS, ale jeste neprisel. No a k ty hlucnosti u 2500KS
http://www.svethardware.cz/art_doc-164A ... 16840.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-164A ... 16840.html
- pan-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mno ja osobne jsem prave minuli tydnen prechazel z 200GB WD JBcka na 320KSko a jediny co je jinaci (krom kapacity) je to, ze disk hreje tak o 3-5°C vic...mam tam 48°C (bez pridavnych vetracku) a pak je jeste tissi pri praci (zapis/cteni)
AMD PhenomII X3 720BE,Asus M3A78-EH, 4096RAM 1066MHz, 1TB HD Samsung, ATI HD4850,TV ATI
- Bomba
- Začátečník

tak řeči že nové westerny jsou rychlejší než 7200.9 mě opravdu baví...
/taky mě dostalo to "vybruje"
/
Oba disky jsem testoval a 7200.9 jsou opravdu rychlejší...o tom testu na SH si myslím své..taky tam měli tuším 7200.8
- s tou hlučností bych řekl že jsou skoro stejně možná že ten western je o malinko tiší v seeku, protože seagate vydává při seeku ten svůj klasický nezaměnitelný zvuk, který je trochu pronikavější...
/taky mě dostalo to "vybruje"
Oba disky jsem testoval a 7200.9 jsou opravdu rychlejší...o tom testu na SH si myslím své..taky tam měli tuším 7200.8
- s tou hlučností bych řekl že jsou skoro stejně možná že ten western je o malinko tiší v seeku, protože seagate vydává při seeku ten svůj klasický nezaměnitelný zvuk, který je trochu pronikavější...
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já je testoval taky proměřil jsem je všema možnýma utilitama a ve všech ohledech je natom 7200.9 hůře než KS od WD ... a pouhym hmatem při chodu poznáš který disk vybruje víc ....Bomba píše:tak řeči že nové westerny jsou rychlejší než 7200.9 mě opravdu baví...
/taky mě dostalo to "vybruje"/
Oba disky jsem testoval a 7200.9 jsou opravdu rychlejší...o tom testu na SH si myslím své..taky tam měli tuším 7200.8![]()
- Bomba
- Začátečník

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mno tak JS dokonce vlastním a rozhodně 10-15% rozdílu mezi nimy a segate není ...dokonce rozdíl není žádný ty disky jsou výkonově uplně totožné ... 7200.9 s JS je to samé
ale na KS seagate nemá 
BTW: víš co je to 10-15% rozdílu ??? to je strašně moc to je rozdíl tak 2-3roky technologicky straého disku proti dnešním ....
BTW: víš co je to 10-15% rozdílu ??? to je strašně moc to je rozdíl tak 2-3roky technologicky straého disku proti dnešním ....
- fak
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
hele nemusíte se tu hádat o takovejch sračkach, jako že 7200.9 je o 0,9ms rychlejší než KS a že má KS větší burst a já nevim co ještě...
stejně je to jen hromada železa a každej si koupí to co chce...
jak tak koukam, tak si můžu koupit jakejkoli disk a bude mi to u zadku, jestli je o tu 1ms rychleší, ale i tak díky za rady...
jak tak koukam, tak si můžu koupit jakejkoli disk a bude mi to u zadku, jestli je o tu 1ms rychleší, ale i tak díky za rady...
Life is a bitch and then you die!
- hasman
- Začátečník

-
- Bomba
- Začátečník

- Peterer
- Začátečník

Digitaldoom napsal:"mno tak JS dokonce vlastním a rozhodně 10-15% rozdílu mezi nimy a segate není ...dokonce rozdíl není žádný ty disky jsou výkonově uplně totožné ... 7200.9 s JS je to samé, ale na KS seagate nemá "
Tak nevím, když píšeš, že jsou ty disky stejný, tak v čem je WD lepší?
Taková odpověď mi připadá spíš jako podrážděná reakce.
Je fakt, že dnes bych volil asi WD-je o 100,- levnější než Seagate a asi i výkonější. Názory na hlučnost jsou, ale rozporuplné, viz. fórum.
Tak nevím, když píšeš, že jsou ty disky stejný, tak v čem je WD lepší?
Taková odpověď mi připadá spíš jako podrážděná reakce.
Je fakt, že dnes bych volil asi WD-je o 100,- levnější než Seagate a asi i výkonější. Názory na hlučnost jsou, ale rozporuplné, viz. fórum.
Naposledy upravil(a) Peterer dne ned 26. úno 2006, 15:47, celkem upraveno 1 x.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate