Audigy SE aneb praskání v repro

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Návštěvník

Audigy SE aneb praskání v repro

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj, tak jsem měl tuto kartu reklamovanou, ale po nainstalování teď stejně uslyším občas prasknutí(lupnutí) v reproduktorech. Řeší se to tu už dlouho. Karta je sama na IRQ 20 samy, repro z věže je ale poměrně staré, teprve budu kupovat 5.1. od Geniusu v dřevě, bude to tam dělat také???Čím to může být????????

P.S.: Lampu mám sice v stejném kabelu jako repro, pc je v jin. zásuvce. Že by to byl opravdu ten nekvalitní rozvod?
U zkl. zvukovky to dělá hodně často, ale když jsem měl pc nové, tak to bylo myslím tedy ok, bylo to v prosinci.
:( :( :( :( :(
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To může být bordel v elektrice. Stačí, když je třeba zásuvka, kam je připojená lednička, napojená na stejnou fázi, jako ta, kde je PC a pak spolehlivě uslyšíš každej start kompresoru. :) Zkus dát před kompa nějakej filtr/UPS, pokud ještě nemáš.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

To UPS zatím kupovat nebudu, raději koupím za ty 3000,- ty repro.
Můžev ten občasný praskot souviset s tím, že když natáhnu video přes firewire do pc a pustim ho, tak slyšim při přechodu z klidné na hlučnou scénu taky takové prasknutí? Ale to s tím asi nesouvisí co?
mejla
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od mejla »

No řeknu ti to tak,málo hledáš! Je sice hezký,že si si našel,že ta karta potřebuje mít IRQ sama pro sebe,ale podstatná informace je,že ty ji máš na virtuálním IRQ. IRQ je fyzicky jen 15(možná 16-z hlavy nevím),cokoliv výš je virtual,který vytvořej WIN XP(NT). Žádný přehazování v PCI slotech ti nepomůže. Tvoje pomoc spočívá v odstranění těch virtual irq,což provedeš v BIOSu vypnutím položky APIC. Ale počítej s tím,že pak budeš muset reinstalovat(tak na 90procent to win nezkousnou). Pak už můžeš i tu zvukárnu přehazovat v PCI slotech a najít uspokojivý řešení :)
P.S. Ta zvukárna ale není nic moc,měl si si koupit bud A1 nebo A2(ZS). Ta ES je jakýsi hybrid,ale to je na jinou debatu. Snad ti toto pomůže ke kvalitnějšímu zvuku.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 mejla : čeče, nevím, kde jsi tohle sebral, ale všechno, cos tu ted napsal je absolutní pitomost. 15 (resp. 16 vč. rezervované nuly) je dávná historie starého řadiče přerušení PIC (Programmable Interrupt Controller). Problém s nedostatkem IRQ byl vyřešen přepracováním řadiče přerušení, z čehož vznikl APIC (Advanced Programmable Interrupt Controller), což je moderní řešení použité ve všech moderních čipsetech (ano, APIC je hardwarová vlastnost čipsetu). Windows podporuje APIC tuším od verze 2000, Linux od verze 2.6.něco (nepamatuju). Nejde tedy o žádný virtuální IRQ, který ti vytvoří Windows, ale o plnohodnotný, hardwarově podporovaný IRQ. 15 IRQ je dávná minulost a vypínat APIC (a tím pádem přepínat na PIC) je naprostý nesmysl.

P.S.: A1 a A2 nejsou o moc lepší (A1 vůbec), záleží na způsobu použití.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
mejla
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od mejla »

2 TomV: Já to podal jako vysvětlení pro laika,ty si to popsal viceméně jak je to ve skutečnosti. Ovšem nesouhlasím s tím koncem,a to že vypínat IRQ je nesmysl. Nevím jak ty,ale já hovořím z praxe,a tam to v 99% pomůže. To že zvukárny od Creativu jsou náchylný na IRQ je věc známá, s tím asi budeš souhlasit. No a logicky pokud Audigy sdilí s něčím dalším IRQ,tak to praská. Sám jsem to tak vyřešil,a to nejen u sebe.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“