výhody dvoujádrových procesorů AMD

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

t0m4s3 píše:a pokial mam 9000,- na X2 3800+?? Podla testov D820 porazi s prehladom, taktovat ide az na uroven 4400+ (ak nepocitam mensiu L2 cache)
Osobně bych šel do Pentium D920 v ceně 8.000 Kč (s DPH), 65nm, jde taktovat na 4.5GHz a poté je rychlejší než FX-60 @ 2.9Ghz. Pokud jsi hodně finančně omezen, tak i D805 za necelých 4.000 Kč je super volba, jde taktovat na 3.7GHz.

Navíc je tu lepší cesta pro budoucí upgrade, DDR2 paměti pro Intel použiješ i s Conroe, který zřejmě bude o hodně lépe než současné AMD (protože AM2 je +/- stejný výkon, AMD nemá nic nového, ale Conroe bude bomba). Také desky s i975X chipsetem by mohly fungovat s Conroe. S AMD socket 939 jen vyhodíš více peněz za něco již dnes pomalejšího a bez perspektivy budoucího upgrade..

Intel D920 je dnes bezkonkurenčně nejlepší volba kvůli brutální možnost overclocku, rozhodně je rychlejší než dražší X2 3800+ a používá moderní technologie, socket 939 končí..

X2 se už opravdu nevyplatí kupovat, Intel je lepší ve všech směrech. Před měsícem to ještě bylo jinak, ale dnes ne..

X2 je dnes dobrá volba jen pro ty, co už mají socket 939 motherboard a DDR paměti, jinak u nové sestavy je lepší Intel, socket 775 s i975 chipsetem (o třídu lépe než nForce4) a DDR2 paměti.
drozi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drozi »

Investovat do muli-coru se podle mě vyplatí. Já osobně mám teda Pentium D 820, ale dualcorový Athlony a Opterony sou na tom taky moooc dobře. DC Athlony jsou ještě líp vyřešený, protože jádra mezi sebou nekomunikujou přes FSB jako u Pentií. Co se týče her, je nárůst výkonu zatím nulový. Co se týče renderování, komprimování etc. tam je nárůst tak 80 procent. DOPOROČUJU
PC1:Intel Pentium D 2,8GhZ, ATI Radeon X800GT 256MB GDDR3, 1GB Kingston DDR 533MhZ RAM.
PC2: Celeron(tualatin) 1,1GHz@1,57GHz, nVIDIA TNT2RIVA m 64. Soltek 65EP-T
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“