Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
Extraboy
Začátečník
Začátečník

Akú myš do 1600,- Sk

Příspěvek od Extraboy »

Akú myš do 1600,- Sk !

Doteraz som mal MS Intelli Mouse Explorer bola dobrá ale po 6 mesiacoch prestala klikať ! Ale jej tvar mi veľmi vyhovuje tak čo mi navrhnete - poradíte ??

Vopred Dakujem ! Podmienka musí byť káblová !!!!!!!!!!!

PS: Použitie 80% hry, 20% práca s PC !!!
Extraboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Extraboy »

Akú myš do 1600,- Sk !

Doteraz som mal MS Intelli Mouse Explorer bola dobrá ale po 6 mesiacoch prestala klikať ! Ale jej tvar mi veľmi vyhovuje tak čo mi navrhnete - poradíte ??

Vopred Dakujem ! Podmienka musí byť káblová !!!!!!!!!!!

PS: Použitie 80% hry, 20% práca s PC !!!
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

2 Extraboy .... mno vzhledem k tomu jakou váhu přikládáě hraní,t ak bych ti doporučil buď Logitecha G5 nebo Razora (DiamondBack nebo novější Copperhead) - vzhledem k tomu, že G5 je dražší (asi 1800,-) tak bych ti doporučoval razora (ten by se měl kolem 1600,- pohybovat)
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Kolik je 1600SK v naší tvrdé měně? Jestli počítám dobře, tak je to +-1200, za to máš Diamondback ( Chameleon nebo Plazma, nejlevnější Magma kupodivu stojí třeba na CC o 200 víc... ).

Teď sem si dělal takovej průzkum ohledně kvality zpracování a výsledky jsou velmi zajímavé, článek už mám rozepsanej, brzo ho dám na web, to budete koukat... ;)
lukinosa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MX1000 vs RAZER vs MX610 - zkusenosti

Příspěvek od lukinosa »

Ahoj lidi, rad bych se podelil o sve osobni zkusenosti s temito hlodavci.
Jednoho dne jsem se rozhod pro MX1000. Jedna se o obroskou a tezkou mys. Po nekolika podlozkach co jsem k ni vykousel jsem si nakonec ponechal podlozku ktera me stala 50kc. A pozor ! mel sem i profi sklenenou podlozku od ICEMATu za 1000kc - ta je sice dobra ale silene brousi teflony a ta cena ??? fuj. rikam vam, ze mam podlozku za 50kc a je stokrat lepsi nez ten ICEMAT. a navic vubec ale vubec nebrousi teflony takze odpada nakup novych skateru. A klouze paradne. Nemuzu si ji vynachvalit. KDO CHCE PORADIT KDE JSEM JI SEHNAL AT SI PISNE. Hraju CS-S s mym klanem a Q3 dost casto a nejak mi ta MX1000 nesedi na hrani. Na praci ujde ale je fakt velka a tezka na nejake mireni. Tak sem si rek ze zkusim neco jinyho. Vsichni vychvalujou Razera tak jsem si ho koupil. Konkretne bileho Pro Solution v1.6. HRUZA. Bocni tlacitka sou umisteny pro mne dost nevhodne pac je mackam pri prudsim pohybu nechtene. Tvar je hrozny , dlouhy, proste fuj. Pri stisknuti tlacitek silene pazvuky. Tak jsem dalsi den sel vymenit Razera za MX610. Protoze mx1000 se mi zda na hrani dost tezka a neohrabana, rozhod sem se ze zkusim jejiho mensiho a lehciho brasku. A ted ji drzim v ruce a rikam si ze jsem asi konecne nasel mys ktera mi sedne. Zadnej drat, odezva minimalni a snimani - laser. No-coment. Tohle je jen MUJ OSOSBNI NAZOR tak me nekamenujte. jinak shanim dalsi cleny takze kdo hraje CS-S >>> visit us fight us : WWW.UBUCLAN.TK

PS : Dnes sem hral css brutus skore ..pristi tyden hodim konecne screeny na nas web
C2Quad @2,9ghz,4GB ram Kingston, AMD Radeon 4870 512MB gddr5, 22"LCD Samsung , @ Vista Ultimate 32bit @ NETBOX 10mbit
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Mám Copperheada a v ovladači této myšky se nastavuje i hodnota Polling rate: (125 - 500 - 1000Hz) -> což bude asi "rychlost USB" - jakou hodnotu je dobré nastavit a proč? Jaká je standardní hodnota USB portu? Co když to tady zvýšim, zvýšim tim Hz i u ostatních USBček?
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

hanz píše:Mám Copperheada a v ovladači této myšky se nastavuje i hodnota Polling rate: (125 - 500 - 1000Hz) -> což bude asi "rychlost USB" - jakou hodnotu je dobré nastavit a proč? Jaká je standardní hodnota USB portu? Co když to tady zvýšim, zvýšim tim Hz i u ostatních USBček?
O něčem sem psal už v 1. postu ( sakra přečte si to někdo? ). Nastavuju 500Hz - zpoždění žádný a 1000Hz nezvládá digitál ani flashka mý přítelkyně, který upravuju dokumenty. Standard je 125Hz/8ms.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

moj digital zvlada 1000MHz bez problemu...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Wuuduu píše:moj digital zvlada 1000MHz bez problemu...
Wow, USB na 1000MHz/0,001ms :lol:
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Sorry - už jsem si úvodní POST přečetl - skvělá práce.
Tak jsem to tedy taky nastavil na 500Hz, ale pořád nechápu co by se (alespoň oficiálně - např. dle tvrzení Razeru, když to dělá) dosáhne, když člověk zvolí 1000Hz?
Psal si, že mezi 500 a 1000Hz nepozoruješ žádný zpoždění. A při změně na 125Hz už něco pozoruješ? Co? Jak se to dá vyzkoušet, abych věděl, jaké nastavení mi vyhovuje?
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

hanz píše:Psal si, že mezi 500 a 1000Hz nepozoruješ žádný zpoždění. A při změně na 125Hz už něco pozoruješ? Co? Jak se to dá vyzkoušet, abych věděl, jaké nastavení mi vyhovuje?
Napisem ti vzorovy priklad:
Hras CounterStrike. Bezis chodbou a oproti tebe sa zjavi skaredy terrorista.
Automaticky stlacis button na mysi ktorym strielas.
Ale aj terrorista je taky dobry ako ty, tiez ta zbada presne v tom istom okamziku a presne v tej ostej chvili klikne na strelbu.
Kedze on ma obycajneho 200,- KC Genuisa na 125MHz USB :razz: ZOMRIE, pretoze ty mas ovela mensie oneskorenie, kedy to pride do pocitaca z mysi - takze v skutocnosti ty vystrelis prvy, aj ked ste teoreticky stlacili spust v rovnakom okamziku.

Preco 1000 a nie 500? Co ked stretnes terroristu, co ma mys na 500MHz USB? :wink:

Nechaj 1000, odskusaj vsetky svoje USB zariadenia a ked to pojde vsetko, nemen to - nicomu to neublizuje.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Wuuduu píše:...
Aha... to zní rozumně. Otázkou ale je, jestli je ten rozdíl zaznamenatelný při reálné práci/hraní na PC. No a co se týká protivníka v chodbě. Tak to, že s rychleji taktovaným USB jakoby vystřelím dřív než protivník je asi fakt, ale on také vystřelí a otázkou zůstává, jestli ta prodleva i mezi 125Hz a 1000Hz je taková, že když zůstanou stát proti sobě (nikdo neuhne) a oba vystřelí přesně, tak jestli to jeden skutečně přežije bez zásahu (nebo jen bude zasažen o chvililinku později, ale později o tak málo, že na nějakou reakci stejně nezbude čas - je-li rozdíl v milisekundách, tak si myslím, že lidské reakce tuto výhodu (myslím těch 1000Hz vs. 125Hz) nejsou schopny zužitkovat. Je-li ovšem větší (tzn. využitelný) - tak to by byla bomba....

Chci se dále zeptat, jak máte nastavené drivery pro tuto myš? Jsou tam položky, ve kterých se příliš neorientuju (na svou obhajobu: myš mám druhý den).
- Nastavení tlač. v podst. snad jasný.... (možná)
- Config: co se skrývá zde jsem poznal při upgradu firmwaru
- Poolling rate: Hz USB řešíme
- DFI Switcher: rozlišení snímače (snad jsem to nazval správně)
- Profile: jasné

Záložka Sensitivity
- Options: kam optimálně posuvník nastavit a co a jak to ovlivňuje?
- Scroll speed: to určuje rychlost scrollování kolečka - je to tak?
- Universal scroll: ??? co to je ???
- On-the-fly: ??? ON; ??? show on screen ---- tuším že to je "za letu", vím co je pálení on the fly, co to ale znamená u myší nevím???
- double click speed: asi jasné

Záložka Advanced
- enable X - Y master sensitivity: chápu to tak, že určuji citlivost myši ve směru zprava do leva a zhora dolů? je to tak?
- Master sensitivity: (tady mi celkem nejde na rozum, jaký je rozdíl mezi touto funkcí a funkcí Sensitivity Options a předchozí kartě - vysvětlete mi to prosím.
- windows pointer speed: ??? něco jako rychlost ukazatele ve Win? (a co hry, tam se to projeví taky?)
- acceleration: ??? nechápu

Díky za vysvětlení a prosím o doporučení optimálního nastavení..... (jestli se to tady všechno takto podrobně probíralo, tak sorry a odkažte mne)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

S tim zpožděním to máš takhle: oba stisknete tlačítko stejně, ale on ( 125Hz/8ms ) ve skutečnosti o 7ms později než ty ( 1000Hz/1ms, popř o 6ms pokud máš 500Hz, upřímně sem rozdíl nezaznamenal, hraju Q3A, při 500Hz mám o pár fragů víc než při 125Hz ). Pak tam hraje ještě roli kvalita tvýho připojení - pokud si lager, tak to máš jedno. Teď to využití - pokud je to střelba na dlouhou vzdálenost a hra počítá s určitou dobou střelby, i takhle malou, tak on sice vystřelí později, ale stejně tě může trefit ( na druhou stranu ty už máš chvíli vystřeleno a můžeš dělat pohyb, aby si se střele vyhnul... ). Ovšem pokud je to přestřelka na malou vzdálenost, tak on ani nevystřelí a už je mrtvý.

Teď ty tvý otázky: Sensitivity - nastav co ti vyhovuje, tam není obecná rada; On the fly - změna DPI za běhu; Acceleration - myš je při pomalých pohybech méně citlivá, při rychlejších/delších pohybech se její citlivost zvyšuje ( používá se to ve hrách, kdy ti to dá při přestřelkách dostatečně malou rychlost, aby si při každym pohybu myši nelítal crosshairem po celym monitoru, ale zároveň si mohl dělat dostatečně rychlou např. otočku, pokud na tebe někdo vyskočí zezadu )
Naposledy upravil(a) wector dne pon 27. úno 2006, 12:08, celkem upraveno 1 x.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

2wector: Hm, on-the-fly, zajímavé, u diamondbacku je to přímá regulace sensitivity pomocí navoleného tlačítka a kolečka .....
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

spirit64 píše:2wector: Hm, on-the-fly, zajímavé, u diamondbacku je to přímá regulace sensitivity pomocí navoleného tlačítka a kolečka .....
Já sem to tam posledně napsal špatně - je to změna DPI za běhu, sem si to spletl s "always on"... Jinak tohle je u Copperheadu řešeno přímo pravými tlačítky ( beztak se na nic jinýho nehodí, aspoň je využije máma a dá si nižší sensitivitu ve Windows :oops: )
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

wector píše:S tim zpožděním to máš takhle: oba stisknete tlačítko stejně, ale on ( 125Hz/8ms ) ve skutečnosti o 7ms později než ty ......
mno - ale když budeš počítat s pingem, tak to podle mě stejně bude jedno ... nebo ne?
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

hi mam podlozku steelpad s&s, muzu k ni pouzit jenom orig skatez nebo aj jakekoliv jine(treba hyperglides)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Cujo píše:hi mam podlozku steelpad s&s, muzu k ni pouzit jenom orig skatez nebo aj jakekoliv jine(treba hyperglides)
Bez problémů jakýkoli...
bmobil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bmobil »

Nemate nekdo zkusenosti s bezdratovou mysi Logitech? Ja mam Cordless Optical Mouse M-RM67A. A strasne rychle se mi vybiji. Nedavno jsem presel na jinou MB. A mam takovy pocit ze od te doby to nejak moc papa energie. Je na 2 tuzkove baterie. Mam ji od vanoc a napoprve mi vydrzela asi necely 2 mesice ale pak prisla zmena MB a ted mi vydrzi tak 10 dni a pak mi software od Logitechu hlasi Battery Level Is Critical. Co s tim? :?
..full throttle..
R0cky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R0cky »

no ja hraju na
1)MS Intellimouse Optical
Obrázek
2)Steelpad Qck
A jsem spokojenej :). Předtim sem měl mx510, ale ta my tak nesedla do ruky a pak my u ní odešlo tlačítko. Za 300,- luxusní myška hraju cs,et,q3a a v pohodě. A podložka taky pohoda.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“