Asus P4C800 / P4P800 /SE /-E /Deluxe (478, 875P/865PE+ICH5R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Extraboy píše:Už mi to ide v pohode stačí zmeniť , na . v miestnom jazykovom nastavení ! Ale mám zase iný problém včerá mi išiel ten program v pohde taktovať.... ale dnes ked zmením čo i len 1 Mhz zamrzne celá mašina ! čo s tým ? Podotíkam včerá to išlo úplne v pohode z 2600 Mhz na 2900 Mhz ! a teraz ani po 1 Mhz ! ? dík za odpovede !
co kde změnit? mně to taky zajímá... z toho cos napsal jsem fakt moc nepochopil...
jinak, zkus taktovat v BIOSu jestli se ti to rozjede
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Extraboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Extraboy »

Štart - Nastavenia - Ovládací panel - Miestne a jazykove nastavenia -Prispôsobiť - prvá kolonka je iba čiarka zmeň ju na bodku !!!!!!!!!

Už lepšie to napísať neviem :-)
radim2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radim2 »

být váma, taktím přímo z biosu, mě se ta utilitka nelíbí...
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Však jo. Ale pokud vím tak ten AIBooster umí taky měřit teplotu, ne? To je to o co mi šlo... když si šáhnu na pasiv chladiče CPU, tak sice poznám, jestli je procák vytíženej na 0%, 50% nebo 100%, ale to se dá ostatně poznat i podle toho jak syčej kondíky :)
rád bych věděl přesnou teplotu
bmobil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bmobil »

Mam tady ASUS P4P800 SE a mam s ni trosku problem. Kdyz chci updatovat bios tak mam klasickej postup kterej uz jsem uplatnil u vic asusek. Na spousteci disketu si udelam slozku s AFUDOSEM a rom souborem. Kdyz sem chtel u tehle desky nahrat novej bios tak me to napsalo Unable to unpack (nebo read, ted nevim) rom files. nebo tak nejak. Proc to nechce jit sakra? Proste si to nechce vzit ten souborek P4P8SE1011.rom. A pak sem chtel zabudovat lepsi CPU cooler ale nemohl sem zaboha sundat ten puvodni retencni ramecek. Uz se to nekomu podarilo?
..full throttle..
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neller »

bmobil píše:Mam tady ASUS P4P800 SE a mam s ni trosku problem. Kdyz chci updatovat bios tak mam klasickej postup kterej uz jsem uplatnil u vic asusek. Na spousteci disketu si udelam slozku s AFUDOSEM a rom souborem. Kdyz sem chtel u tehle desky nahrat novej bios tak me to napsalo Unable to unpack (nebo read, ted nevim) rom files. nebo tak nejak. Proc to nechce jit sakra? Proste si to nechce vzit ten souborek P4P8SE1011.rom. A pak sem chtel zabudovat lepsi CPU cooler ale nemohl sem zaboha sundat ten puvodni retencni ramecek. Uz se to nekomu podarilo?
na P4C800 deluxe to delam: na disketu si nahraju BIOS, prejmenujes si puvodni nazev BIOSu na toto p4c800.rom a pri zpusteni komplu hned po POST dam ALT+F2 a ono to z te diskety naflashuje samo. To jak to rikas ty tim Afudosem jsem zkousel taky, ale musel se tam datnejakej prikaz mezi toto a nazev BIOSu. SE PODIVEJ DO MANUALU A MAS TO VYRESENY HNED.
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Zkoušel někdo na těchto deskách http://www.cdr.cz/a/diskuze/6613
radim2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radim2 »

Lukfi píše:Však jo. Ale pokud vím tak ten AIBooster umí taky měřit teplotu, ne? To je to o co mi šlo... když si šáhnu na pasiv chladiče CPU, tak sice poznám, jestli je procák vytíženej na 0%, 50% nebo 100%, ale to se dá ostatně poznat i podle toho jak syčej kondíky :)
rád bych věděl přesnou teplotu
na to používám asus pc probe, měří i napětí a otáčky fanu,...
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
v4sek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od v4sek »

ja mam P4P800-E Deluxe,slape v pohode,nemam s ni zadnej problem...az ne jeden,pred tejdnem sem ji spalil :)
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

cus lidi ja mam jeden problem nejde mi AiBooster (zalozil sem novej thread na ho*no) pls poradte nebo poslete novou verzi AiBoosteru :oops:
NB:Acer Aspire V3 571G
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Ku!1k píše:cus lidi ja mam jeden problem nejde mi AiBooster (zalozil sem novej thread na ho*no) pls poradte nebo poslete novou verzi AiBoosteru :oops:
Už se to v tomhle threadu řešilo, zkus v místním nastavení Windows změnit desetinný oddělovač z čárky na tečku, mělo by být OK.
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

vite co me stve na tyhle desce jedna vec a to je nastaveni delicky
protoze kdyz dam pameti na 400 tak me pameti pusti nekam k 450Mhz(proc tak 3.45)
a kdyz dam pameti na 320 tak abych se dostal na 450Mhz tak mam procik(asi 3.9 a to je nerealny) :-D
NB:Acer Aspire V3 571G
Extraboy
Začátečník
Začátečník

ASUS P4P800-E Deluxe 4x SATA ????

Příspěvek od Extraboy »

Mám dosku ASUS P4P800-E Deluxe a neviem ako mám spojazdnit tie druhé 2 SATA konektory !
Mr.Nigga
Začátečník
Začátečník

Re: ASUS P4P800-E Deluxe 4x SATA ????

Příspěvek od Mr.Nigga »

Extraboy píše:Mám dosku ASUS P4P800-E Deluxe a neviem ako mám spojazdnit tie druhé 2 SATA konektory !
Ty jsou pro RAID a myslím, že jinak to s nima ani nejde :x
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

ten IDE port z přídavnýho řadiče jde taky přepnout do normálního non-RAID módu takže by ty SATA porty měly jít taky...
Extraboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Extraboy »

OK tak ked to ide nemáte návodík ??? na IDE aj na SATA ! čo je to pojem RAID ??
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

RAID znamená Redundant Array of Independent Drives a slouží ke zvýšení rychlosti, spolehlivosti nebo obojího složením víc disků do RAID pole.

A díval jsem se do BIOSu a fakt tam toho moc neni. Zkus tam jak se zapíná a vypíná ten přídavnej řadič nastavit "operating mode" na IDE (druhá možnost je RAID, to nechceme) jestli to pude...
Martt
Nováček
Nováček

Pár věcí k PAT při taktování

Příspěvek od Martt »

Tak jsem pozorně pročetl všechny příspěvky na téma PAT, zejména ve vztahu k taktování. Před časem jsem stáhl nový BIOS (1009) a zjistil jsem, že se automaticky zapnul PAT. Značně se zvýšil zápis i čtení do pamětí při časování 2,5-3-3-8 na hodnoty 4529MB/s čtení, 1324MB/s záp., 83,6ns latence (dle Everestu) a to při netaktovaném CPU - 3GHz. To mě potěšilo a zkusil jsem taktovat procesor zvyšováním FSB z 200MHz na 213 byly výsledky CPU 3,2GHz, 4271čt.,1141záp.,95,8lat.! Při FSB 220 – 3,3 – 4455 – 1173 – 90,4. Při 230 – 3,45 – 4688 – 1225 – 83,5. Při jakékoli změně FSB mimo 200MHz se PAT vypnul!!! Od těchto hodnot výše už byl systém nestabilní, nepomáhala žádná změna hodnot a napájení. Paměti už nezvládaly vyšší takty nad 460Mhz. Nepomohlo ani snížení v BIOSU na nižší hodnoty. V průběhu taktování jsem ještě vše otestoval 3DMarkem 03 – základní nastavení – 5913 a dál 5926, 5975 a 6014b. Grafika nabyla taktovaná. Když tedy shrnu mé výsledky, tak je zřejmé, že PAT je ušit na míru frekvenci 200MHz a je se vší pravděpodobností velmi dobře nastaven, protože se hodnotám při základním nastavení blíží až FSB od 230MHz výše. Myslím si, že taktování se v mém případě u P4 3GHz nevyplatí. To by nějakým způsobem musel zůstat PAT zapnutý. Doufám, že jsem neudělal někde nějakou chybu a uvítám vaše připomínky k tomuto tématu.
(Samozřejmě jsem četl článek zde na PCtuningu o taktování P4 ale výsledky mám jiné…)
NTEL Core 2 Duo Conroe E6300@3,2, Scythe Mine, ASUS P5B-E, 2GB (2x1GB) DDR2 @920MHz GEIL UDC, Sapphire Radeon X1950 PRO Ultimate, 2xWD 320GB, SAMSUNG DVD±R/RW SH-S183A S-ATA, LG DVD-ROM a to vše v GMC H70 s Fortron 400W. CRT 19" ViewSonic G90fB.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Pár věcí k PAT při taktování

Příspěvek od Lukfi »

Martt píše:...
Takže podle tebe, když to nejede na FSB 200MHz, PAT nefunguje?
Neller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Pár věcí k PAT při taktování

Příspěvek od Neller »

Martt píše:Tak jsem pozorně pročetl všechny příspěvky na téma PAT, zejména ve vztahu k taktování. Před časem jsem stáhl nový BIOS (1009) a zjistil jsem, že se automaticky zapnul PAT. Značně se zvýšil zápis i čtení do pamětí při časování 2,5-3-3-8 na hodnoty 4529MB/s čtení, 1324MB/s záp., 83,6ns latence (dle Everestu) a to při netaktovaném CPU - 3GHz. To mě potěšilo a zkusil jsem taktovat procesor zvyšováním FSB z 200MHz na 213 byly výsledky CPU 3,2GHz, 4271čt.,1141záp.,95,8lat.! Při FSB 220 – 3,3 – 4455 – 1173 – 90,4. Při 230 – 3,45 – 4688 – 1225 – 83,5. Při jakékoli změně FSB mimo 200MHz se PAT vypnul!!! Od těchto hodnot výše už byl systém nestabilní, nepomáhala žádná změna hodnot a napájení. Paměti už nezvládaly vyšší takty nad 460Mhz. Nepomohlo ani snížení v BIOSU na nižší hodnoty. V průběhu taktování jsem ještě vše otestoval 3DMarkem 03 – základní nastavení – 5913 a dál 5926, 5975 a 6014b. Grafika nabyla taktovaná. Když tedy shrnu mé výsledky, tak je zřejmé, že PAT je ušit na míru frekvenci 200MHz a je se vší pravděpodobností velmi dobře nastaven, protože se hodnotám při základním nastavení blíží až FSB od 230MHz výše. Myslím si, že taktování se v mém případě u P4 3GHz nevyplatí. To by nějakým způsobem musel zůstat PAT zapnutý. Doufám, že jsem neudělal někde nějakou chybu a uvítám vaše připomínky k tomuto tématu.
(Samozřejmě jsem četl článek zde na PCtuningu o taktování P4 ale výsledky mám jiné…)
na P4C800 deluxe se da PAt zapinat a vypinat uplne bez problemu i pri 250FSB, ale dival sem se ze mas jinou desku. Skus uplne ten nejnovejsi BIOS a pak to skus znova, Jinak OC ma vyznam 30FSB je uz pekny, ale vsechny moje P4 3Ghz sly aspon na 3,6Ghz....mas co dohanet:-)
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
Odpovědět

Zpět na „Asus“