ASUS WL 500G deluxe
Moderátor: Don
- atb666
- Nováček

-
ASUS WL 500G deluxe
Zdravim.tak sa nam podarilo s kamošom rozbehať režim ap - client ale až po uprgrade firmware na 1.9.5.0. ak by dakto chcel dačo poradiť ohladom tychto zariadení tak pomožem ak budem vedieť poradiť a netreba ani do telnetu behať 
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- atb666
- Nováček

-
- atb666
- Nováček

-
takže. kupili sme koncom januara 2x asus wl 500g deluxe s cielom zdvyhnúť prenos.rychlosť.mali sme predtym wline w3000d.na nych to frčalo vo wds režime nakych 560 KB/s na 5m pigtailoch a mikro 8 antenach(7 db) na vzdialenost dakych 700 - 800 m.vymenili sme iba zariadenia za tie asusy a chceli sme z toh vydupať maximum. s firmware 1.8.2.1 to išlo iba v režime wds(ma vraj vyšši režiu - nižšie prenosovky) spustiť a nešiel zapnuť ani afterburner.fičalo to tak od 1,2 do 1,7MB/s a po upgrade firmware na 1.9.5.0 sme to rozbehali v režime ap - client.aj afterburner je zapnutý.ide to od 1,5 do 2,1MB/s.takže trochen rozdiel.
- pan-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mno ja mam 2x tohodle asuse tak na 600m na jednom konci 12dbi vsesmerka (10m kabel, bleskojistka,pigtail) a na druhym 10dbi domaci vyroba (+10m koaxu) a jedeme 2,7-2,9MB/satb666 píše:takže. kupili sme koncom januara 2x asus wl 500g deluxe s cielom zdvyhnúť prenos.rychlosť.mali sme predtym wline w3000d.na nych to frčalo vo wds režime nakych 560 KB/s na 5m pigtailoch a mikro 8 antenach(7 db) na vzdialenost dakych 700 - 800 m.vymenili sme iba zariadenia za tie asusy a chceli sme z toh vydupať maximum. s firmware 1.8.2.1 to išlo iba v režime wds(ma vraj vyšši režiu - nižšie prenosovky) spustiť a nešiel zapnuť ani afterburner.fičalo to tak od 1,2 do 1,7MB/s a po upgrade firmware na 1.9.5.0 sme to rozbehali v režime ap - client.aj afterburner je zapnutý.ide to od 1,5 do 2,1MB/s.takže trochen rozdiel.
AMD PhenomII X3 720BE,Asus M3A78-EH, 4096RAM 1066MHz, 1TB HD Samsung, ATI HD4850,TV ATI
- atb666
- Nováček

-
a kolko mate vykon nastaveny?lebo tam to treba obmedziť aby ste neprekračovali 100mW vyžarovací.mi ich mame na hodnote 30.čo by malo byť do tych 20dBpan-x píše:mno ja mam 2x tohodle asuse tak na 600m na jednom konci 12dbi vsesmerka (10m kabel, bleskojistka,pigtail) a na druhym 10dbi domaci vyroba (+10m koaxu) a jedeme 2,7-2,9MB/satb666 píše:takže. kupili sme koncom januara 2x asus wl 500g deluxe s cielom zdvyhnúť prenos.rychlosť.mali sme predtym wline w3000d.na nych to frčalo vo wds režime nakych 560 KB/s na 5m pigtailoch a mikro 8 antenach(7 db) na vzdialenost dakych 700 - 800 m.vymenili sme iba zariadenia za tie asusy a chceli sme z toh vydupať maximum. s firmware 1.8.2.1 to išlo iba v režime wds(ma vraj vyšši režiu - nižšie prenosovky) spustiť a nešiel zapnuť ani afterburner.fičalo to tak od 1,2 do 1,7MB/s a po upgrade firmware na 1.9.5.0 sme to rozbehali v režime ap - client.aj afterburner je zapnutý.ide to od 1,5 do 2,1MB/s.takže trochen rozdiel.
- pan-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mno mame tam nastavene defautni hodnoty...tusim 29 nebo nejak tak...atb666 píše:a kolko mate vykon nastaveny?lebo tam to treba obmedziť aby ste neprekračovali 100mW vyžarovací.mi ich mame na hodnote 30.čo by malo byť do tych 20dBpan-x píše: mno ja mam 2x tohodle asuse tak na 600m na jednom konci 12dbi vsesmerka (10m kabel, bleskojistka,pigtail) a na druhym 10dbi domaci vyroba (+10m koaxu) a jedeme 2,7-2,9MB/s
ale upozornuji ze jsem na vesnici, kde mam wifi sit (kanal
AMD PhenomII X3 720BE,Asus M3A78-EH, 4096RAM 1066MHz, 1TB HD Samsung, ATI HD4850,TV ATI
- atb666
- Nováček

-
- pan-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jo jo, ja mam APcko do keryho je zapojenej pocitac s inetem (dosluhujici 486tka)...na AP mam par lidi bezdratove + jamose s druhym ASUSem jako klijenta...afterburner je ztaply....casem chceme u kamose dalsi APcko (propojene kabelem) aby se na nej mohly pripojovat dalsi plnou rychlosti a ne pomoci toho hybridniho modu, nebo co to tam jeatb666 píše:a to mate aj afterburner zapnutý??ty si spojený s kamošom cez asusy a od providera maš ine zairadenie na prijem inetu hej?
- atb666
- Nováček

-
- pan-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
s puvodnim firmware to chodilo, ale hrozne....od 1.9.4.0 to jede bez problemu...no nastaveni mame: u me neni zadnyatb666 píše:a aky tam mate firmware??a jak presne mate tie zairadenie nastavene v menu bridge,v menu interface a v advanced?lebo nam to necelo isť s firmware 1.8.2.1.
v sekci wireless musi byt stejny nazev SSID, stejny kanal, rychlost....v menu Bridge mam nastavene AP Only a cislo kanalu, acces control mam disable, Radius taky nic, a v Wireless - Advanced je ze Extended mode je vybrany Ethernet Bridge..inak je vse original nastaveni (System setum samozrejme AP)
- atb666
- Nováček

-
- pan-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- atb666
- Nováček

-
- Peterer
- Začátečník

- atb666
- Nováček

-
- Peterer
- Začátečník

Jde o to, že UTP kabel se táhne nejlíp, USB kabel je omezený délkou a anténí kabel-např RLA10 je tlustý, proto bych potřeboval nějaký router přes LAN, něco univerzálního i na sledování dostupných sítí.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
o routeru nevím, ale poradil bych Ti za tímto pčelem si shenat OvisLink 1120, je to na tento účel značka ideálPeterer píše:Jde o to, že UTP kabel se táhne nejlíp, USB kabel je omezený délkou a anténí kabel-např RLA10 je tlustý, proto bych potřeboval nějaký router přes LAN, něco univerzálního i na sledování dostupných sítí.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- atb666
- Nováček

-
seknute ap
Kua fix.po dakom mesiaci nam tie ap zamrzli.uplne prestali komunikovať.po downgrade firmware na 1.8.2.0 to nechcelo ist vobec.potom sme tam dali naspeť 1.9.5.0 a zazračne to ide kua.iná haluz
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nechci zakládat další thread, tak pokračuju zde:
Pořídil jsem si tenhle router. Co se týká připojení k netu, sdílení tohoto připojení jako po LAN tak po WiFi, všechno šlape jak má. Mám ale další dotazy:
Na připojený USB disk není problém přistupovat jako na FTP (což tenhle router má umožňovat), ale já bych ten disk potřeboval vidět jako síťovej disk, na který bych se dostal z CMD. Bohužel nevím, jak toho dosáhnout. Poraďte někdo.
Kdesi jsem četl nějaký příšerný postup, jak toho dosáhnout, ale s modifikovaným FW, který je dle čísel starší než můj defaultní (já mám 1.9.5.4) a ten starší MODnutej se mi nejde do routeru nahrát. Proč? Jak ho tam mám dostat?
A co je to vlastně ta Samba? Jak se s tim pracuje?
A co se týká té podpory pro WEBCAMerky. Jak to je. Které webcam podporuje? Dá se tam nějak dostat ovladače i pro jinou?
Pořídil jsem si tenhle router. Co se týká připojení k netu, sdílení tohoto připojení jako po LAN tak po WiFi, všechno šlape jak má. Mám ale další dotazy:
Na připojený USB disk není problém přistupovat jako na FTP (což tenhle router má umožňovat), ale já bych ten disk potřeboval vidět jako síťovej disk, na který bych se dostal z CMD. Bohužel nevím, jak toho dosáhnout. Poraďte někdo.
Kdesi jsem četl nějaký příšerný postup, jak toho dosáhnout, ale s modifikovaným FW, který je dle čísel starší než můj defaultní (já mám 1.9.5.4) a ten starší MODnutej se mi nejde do routeru nahrát. Proč? Jak ho tam mám dostat?
A co je to vlastně ta Samba? Jak se s tim pracuje?
A co se týká té podpory pro WEBCAMerky. Jak to je. Které webcam podporuje? Dá se tam nějak dostat ovladače i pro jinou?